Δευτέρα 31 Οκτωβρίου 2011

Δημοψήφισμα με ερωτηματικά!

Ενώ ο Γιώργος Παπανδρέου δεν προσέφυγε σε δημοψήφισμα για τις προηγούμενες δανειακές συμβάσεις, ξαφνικά και χωρίς κανέναν λόγο, σήμερα ανακοίνωσε την διεξαγωγή δημοψηφίσματος, για να εγκρίνει ο ελληνικός λαός τη νέα δανειακή σύμβαση της 26ης Οκτωβρίου.

Απόφαση πλήρης αντιφάσεων και προβληματισμών, που αν μη τι άλλο αποδεικνύει την πρωθυπουργική σύμβαση.
Τα πρώτα συμπεράσματα της απόφασης του Γιώργου Παπανδρέου, συνοδεύονται από πολλά ερωτηματικά.

Κατ’ αρχάς, αφού θα κάνει δημοψήφισμα γιατί ζητάει

Συνεργαστείτε! Για την Ελλάδα ρε γαμώτο!

Δεν υπάρχει σώφρων άνθρωπος σ’ αυτόν τον τόπο, που να γνωρίζει πλέον τι έχει να αντιμετωπίσει και πόσα έχει να κάνει η χώρα μας στα επόμενα χρόνια.
Είτε συμφωνούν κάποιοι είτε όχι, οι εταίροι μας για μια ακόμη φορά στάθηκαν αλληλέγγυοι στην Ελλάδα, ελαφρύνοντας το πρόβλημα του χρέους που όλοι εμείς δημιουργήσαμε, είτε με τις στρεβλώσεις στην οικονομία είτε με όσα επιτρέψαμε να κάνουν οι πολιτικοί στην κοινωνία (πελατειακό κράτος, συνδικαλιστές – βρυκόλακες, συντεχνίες κλπ).
Η παραλογία της σκέψης μας, μας έχει οδηγήσει να μιλάμε για …κατοχή.
Ευλόγως, κάποιος δανειστής μας θα σκεφτόταν ότι τον βρίζουμε ενώ μας δίνει χρήματα για να επιβιώνουμε και να καλύπτουμε υποχρεώσεις και ανάγκες μας, αλλά γι αυτή μας τη στάση πιο υπεύθυνοι να απαντήσουν είναι οι ψυχίατροι.
Η ουσία είναι ότι από εδώ και στο εξής είμαστε

Οι στρεβλώσεις μας, η αναπόφευκτη δημιουργική καταστροφή και τα κοφτερά βράχια…

Ο νομπελίστας - οικονομολόγος Πολ Κρούγκμαν έχει γράψει τις ημέρες που η Ελλάδα κατέφευγε στο μνημόνιο:
 «Ακόμη και με αναδιάρθρωση του χρέους, η Ελλάδα θα έχει μεγάλο πρόβλημα, αναγκασμένη να εφαρμόσει έντονη λιτότητα –προκαλώντας βαθιά ύφεση– μόνο και μόνο για να μειώσει το πρωτογενές έλλειμμα, χωρίς τους τόκους.
Το μοναδικό πράγμα που θα περιόριζε την ανάγκη για λιτότητα, ο μόνος δρόμος για την ανάπτυξη είναι περισσότερες εξαγωγές, κάτι που μπορεί να επιτευχθεί μόνο εάν στην Ελλάδα πέσουν δραματικά τα κόστη και οι τιμές σε σχέση με την υπόλοιπη Ευρώπη».

Όσα έγραφε από τότε ο Αμερικανός νομπελίστας, δεν είναι τίποτα περισσότερο από εσωτερική υποτίμηση.
Κι αν αυτή αποτύχει, τότε

Σάββατο 29 Οκτωβρίου 2011

Ποιος θα πει πειστικά τις αλήθειες;

Γιατί διαλύθηκε η Ελλάδα;
Πως γκρεμίστηκε κάθε ίχνος κοινωνικής συνοχής;
Πως αποκτήσαμε αρρωστημένες και παράλογες λογικές;
Ο καθένας μας απαντά αναλόγως της ιδεολογικής του τοποθέτησης, της επαγγελματικής ή της κοινωνικής θέσης του, των καταβολών, των εμπειριών, των γνώσεων, του συναισθηματικού του κόσμου, του περιγύρου, ακόμη και των προσδοκιών του.
Έχουμε τη βεβαιότητα ότι αν δεν απαντήσουμε συνολικά ως λαός στο ερώτημα, δεν μπορούμε να κάνουμε το παρακάτω βήμα.
Έχουμε, επίσης, τη βεβαιότητα ότι δεν έχουμε κάνει

Παρασκευή 28 Οκτωβρίου 2011

Δήμαρχε στα σπίτια τους και μάλιστα άμεσα!

Ασφαλώς, οι εργαζόμενοι στη Φιλαρμονική του Δήμου Αθηναίων εργάζονται πολύ σκληρά.
Είναι πράγματι ιδιαιτέρως κοπιαστικό να δουλεύουν καθημερινά για να προσφέρουν τέτοια πανδαισία ήχων κάθε 28 Οκτωβρίου, 25 Μαρτίου, Χριστούγεννα και Πάσχα!
Ο δε ιδρώτας τους, είναι βέβαιο ότι ρέει ποτάμι.
 
Διάλεξαν, λοιπόν την ημέρα της εθνικής ομοψυχίας, για να εκφράσουν τη διαμαρτυρία τους για τις

Επιχείρηση εκτροπής; Βουτήξτε τους και αμέσως!

Το Σύνταγμα προστατεύει το δικαίωμα ελεύθερης έκφρασης κάθε γνώμης και κάθε συνάθροισης.
Είναι σαφές και απολύτως αποδεκτό.
Άλλο όμως διαδήλωση και άλλο θεσμική επετειακή παρέλαση, άλλο άποψη και άλλο ύβρις σε βάρος των θεσμών.
Πολλοί προφανώς το ξεχνούν.
Οι δημοκρατικές αρχές πρέπει να τους το υπενθυμίσουν και μάλιστα με όλη την αυστηρότητα των νόμων.
Ο πρωθυπουργός χαρακτήρισε γεγονότα της Θεσσαλονίκης, καταδικάζοντας τα, ως «απόπειρα εκτροπής»!
Τα κόμματα της αντιπολίτευσης, εξαιρουμένης της ουτοπικής και ανεύθυνης αριστεράς, μπορεί να έδωσαν έμφαση στις αντιπολιτευτικές τους κορώνες, αλλά επίσης τα καταδίκασαν.
Η ουσία είναι ότι το νόμιμο κράτος, έχει

Το μικρό «1984»

Γράφει
ο Πάσχος Μανδραβέλης

Στο κλασικό του αριστούργημα «1984», ο Τζορτζ Οργουελ περιγράφει το υπουργείο Αλήθειας («υπαλήθειας» στη διπλή γλώσσα, Newspeak).
Εκεί εργάζεται ο ήρωας του έργου Γουίνστον Σμιθ και συγκεκριμένα στο τμήμα RecDep (τμήμα εγγράφων).
Η δουλειά του είναι συνεχής και σισύφειος.
Διορθώνει τα ιστορικά αρχεία για να ταιριάζει το παρελθόν με τις τωρινές επιδιώξεις του Μεγάλου Αδελφού και να «πιστοποιείται» από την Ιστορία η αλήθεια του κόμματος.
Βεβαίως, οι επιδιώξεις του Μεγάλου Αδελφού και οι εχθροί του κόμματος συνεχώς

Αλητείες!

Για πρώτη φορά στα χρονικά του τόπου, η μεγάλη παρέλαση της Θεσσαλονίκης ματαιώθηκε και αποχώρησε ο πρόεδρος της Δημοκρατίας, εξ αιτίας των κινητοποιήσεων του ΣΥΡΙΖΑ, των εργαζομένων στο…πρόγραμμα βοήθεια στο σπίτι και …οπαδών του Ηρακλή!
Αυτοί που ο εκπρόσωπος του ΣΥΡΙΖΑ αποκάλεσε

Αβεβαιότητα για την τήρηση της συμφωνίας

Το grpost, αντιμετώπισε τη συμφωνία των Βρυξελλών και το «κούρεμα» της Ελλάδας, από την αρχή με επιφυλακτικότητα. Εξ ου και η αρχική μας ανάρτηση με τίτλο «Θα δείξει…».
Ασφαλώς δεν συμμεριζόμαστε τους πανηγυρισμούς της κυβέρνησης.
Ασφαλώς δεν κατανοούμε και την ακαμψία της αξιωματικής αντιπολίτευσης, αν και έχει δίκιο στην αναφορά της ότι

Σοσιαλιστικές αστειότητες από φαιδρούς σοσιαλ(η)στές

Η εγκύκλιος του αναπληρωτή υπουργού Οικονομικών, Παντελή Οικονόμου, σχετικά με την έκτακτη εισφορά και το τέλος επιτηδεύματος των Ελλήνων που μετακόμισαν από την χώρα προς τους ουρανούς, μόνο ως μακάβριο αστείο μπορεί να χαρακτηριστεί.
Όμως δεν είναι.
Ο Παντελής Οικονόμου –που κατά τα άλλα διαφωνούσε με την φορομπηχτική πολιτική του Γ. Παπακωνσταντίνου – μπορεί να περάσει στην ιστορία ως ο υπουργός που επιβάλλει φόρους στους νεκρούς!
Ναι, ακριβώς έτσι είναι.
Με την εγκύκλιό του, οι

Πέμπτη 27 Οκτωβρίου 2011

Οι διαπραγματεύσεις της γιαγιάς μου

Γράφει
ο Φώτης Σαραντόπουλος

Τις τελευταίες ημέρες τα νεύρα μας έγιναν τσατάλια ...
Άλλοι φτιάχνανε μαύρες σημαίες και μεγάλα "ΟΧΙ" για την παρέλαση, άλλοι περίμεναν εκλογές (υπήρξε μάλιστα και λαμπρός και επικοινωνιακός αρχηγός «νέου κόμματος» που κήρυξε χθες πανστρατιά για να νικήσει στις εκλογές, λίγες ημέρες μετά από 1η συγκέντρωση σε κινηματογράφο), άλλοι μιλούσαν για έλλειμμα ηγεσίας στην Ευρώπη ... το μόνο θετικό ήταν ότι όλοι πια κατάλαβαν ότι μας κυβερνούν ηλίθιοι και ανίκανοι.
Ούτε προδότες ούτε πράκτορες, σκέτα ηλίθιοι και ανίκανοι.
Εγώ, προσπάθησα να ακολουθήσω την "πεπατημένη" μου:
Να ρωτήσω τη γιαγιά μου ...
Αλλά αυτή, κάθε φορά που

Μύλος! Ασφαλιστικά ταμεία ζητούν πίσω τα χρήματά τους από την ΤτΕ!

Με αυτά
αγοράστηκαν ομόλογα του δημοσίου
χωρίς να ερωτηθούν!

Κάποια από τα λεγόμενα "ευγενή"ταμεία, όπως των δικηγόρων, των γιατρών, των μηχανικών, Πρόνοιας και Επικούρισης του ιδιωτικού τομέα και το ΕΤΑΠ ΜΜΕ, με επιστολές τους στην Τράπεζα της Ελλάδος, ζητούν την επιστροφή των καταθέσεών τους και μάλιστα σε μετρητά.
Όπως έγινε γνωστό, μέρος ή ακόμη και το σύνολο των διαθεσίμων τους, έχουν

Καραγκιοζιλίκια εκπαιδευτικών και αριστεράς στις παρελάσεις

Είναι ιδιαιτέρως λυπηρό το γεγονός ότι συνδικαλιστές των εκπαιδευτικών, με την προτροπή τμημάτων της αριστεράς και άννοων συναδέλφων τους, σκοπεύουν να διακωμωδήσουν το ιστορικό «όχι» και τις μαθητικές παρελάσεις που θα γίνουν για τον εορτασμό του.
Κι όταν αυτό συμβαίνει από τους δασκάλους των γόνων της Ελλάδας, τι αλήθεια μπορεί να προσδοκά αυτός ο τόπος;

Συμφώνως, λοιπόν, με όσα καθοδηγούν κάποιοι γνωστοί «αγανακτισμένοι» από το διαδίκτυο και την συνεργασία πυρήνων τους στα σχολεία, αλλά καΙ η ΟΛΜΕ (!!!), οι μαθητές και οι καθηγητές που θα συμμετάσχουν στις παρελάσεις θα επιχειρήσουν να απαξιώσουν τους επισήμους.
Αυτό, προβλέπεται να συμβεί ως εξής:
Απέναντι από τις εξέδρες των επισήμων θα έχουν κάποιοι φροντίσει να

Νταλάρα: «Θα συνεργαστούμε με την Ελλάδα», αλλά η επιφυλακτικότητα κυριαρχεί…

Παρά τους πολύωρους εκβιασμούς της Μέρκελ και του Σαρκοζί προς τους τραπεζίτες για να αποδεχτούν το «κούρεμα» του ελληνικού χρέους σε ποσοστό πολύ υψηλότερο από το 21% που είχε αποφασιστεί – και είχαν αποδεχτεί- το Μάιο, μάλλον τα προβλήματα έχουν δρομολογηθεί σε σχέση με τις λύσεις τους, όπως τουλάχιστον διαφαίνεται, δεδομένου το τελικό κείμενο δεν έχει δοθεί ακόμη στη δημοσιότητα.

Είναι, χαρακτηριστικό ότι οι διαπραγματεύσεις σταμάτησαν δυο φορές αφού οι εκπρόσωποι των τραπεζών δεν

Τι γίνεται με τις τράπεζες και τα ταμεία


Μετά την πρωινή απόφαση των Βρυξελλών, είναι φανερό ότι οι ελληνικές τράπεζες έχουν στη διάθεσή τους εννέα μήνες για να βρουν χρήματα, ώστε να αποφύγουν την κρατικοποίησή τους.
Όμως, οι αποφάσεις της Συνόδου Κορυφής «προικοδοτεί» τις τράπεζες, αφού θα λάβουν ποσό ασφαλείας 30 δισεκατομμυρίων ευρώ, που θα προορίζεται για την επανακεφαλαιοποίησή τους ώστε να φτάσουν

Θα δείξει….


Στις 05:15 τελείωσε η συνεδρίαση – θρίλερ των ηγετών χωρών της Ευρωζώνης, με την Άνγκελα Μέρκελ και Νικολά Σαρκοζί να δηλώνουν ότι κατέληξαν σε συμφωνία με τους ιδιώτες πιστωτές, για «κούρεμα» 50% του ελληνικού χρέους που έχουν στην κατοχή τους.
Ο Νικολά Σαρκοζί που βγήκε πρώτος από τη συνεδρίαση, ανέφερε ότι βρέθηκε διαρκής λύση για την ελληνική κρίση, ότι κατέληξαν σε συμφωνία για την

Τετάρτη 26 Οκτωβρίου 2011

Υπό επιτροπεία η Ελλάδα, θρίλερ με το ύψος του «κουρέματος»!

Είναι σχεδόν οριστικό! Η Ελλάδα τίθεται υπό καθεστώς επιτροπείας, αφού στο προσχέδιο των συμπερασμάτων της Συνόδου Κορυφής προβλέπεται μεταξύ άλλων ενίσχυση των μηχανισμών παρακολούθησης της εφαργμογής του ελληνικού προγράμματος πέρα των γνωστών τριμηνιαίων αξιολογήσεων της τρόικας.

Αυτό ουσιαστικά σημαίνει ότι θα εγκατασταθεί μόνιμη επιτροπεία στην Ελλάδα, και όπως αναφέρει το προσχέδιο ειδικοί

Δημοψήφισμα ή εκλογές;

Με ένα κυβερνητικό κόμμα που δεν γνωρίζει ο ένας τι ποιεί ο άλλος και έχει δημιουργήσει ανεπανάληπτο χάος σε κάθε επίπεδο της κοινωνικής και πολιτικής ζωής….
Με μια αξιωματική αντιπολίτευση που ψηφίζει σημαντικά νομοσχέδια, αλλά κατά τα άλλα δεν συνεργάζεται και δείχνει να περιμένει το μάνα (όρα εξουσία) εξ ουρανού, παραβλέποντας με ποιον τρόπο θα υπερπηδήσει τα εμπόδια και θα κυβερνήσει….
Με μια αριστερά, προσηλωμένη στο παρελθόν και αρνήτρια οτιδήποτε μπορεί να αλλάξει τη μοίρα του τόπου…
Με ένα συνδικαλιστικό κίνημα γελοίο… με πιο γελοίους συνδικαλιστές…

Τίθεται, λοιπόν, το ερώτημα:
Εκλογές;
Ίσως η πλέον

Ευάγγελος Βενιζέλος: Η φούσκα που ξεφούσκωσε!

Δεν υπάρχει αμφιβολία ότι από τη στιγμή που ο Ευάγγελος Βενιζέλος κατέθεσε το δικό του οικονομικό μανιφέστο, απέναντι στον τότε υπουργό Οικονομικών Γιώργο Παπακωνσταντίνου, ξεκίνησε η δική του πορεία πολιτικής απαξίωσης.
Ο «πολύς» Ευάγγελος Βενιζέλος, στη βιασύνη του να προλάβει τους άλλους –και ίσως ικανότερους – επίδοξους δελφίνους για την επόμενη ημέρα του κυβερνητικού κόμματος, με την «τρικλοποδιά» στον προκάτοχό του, κατάφερε να γίνει προνομιακός συνομιλητής του πρωθυπουργού, παρά την έρπουσα κόντρα τους από την εποχή της διεκδίκησης της «πράσινης» ηγεσίας.
Ο Γιώργος Παπανδρέου, του έδωσε τεράστιο γήπεδο, χωρίς να υπάρχει φανερός λόγος, αν και πολλά λέγονται κι ακούγονται.
Ο Ευ. Βενιζέλος, κατάφερε

Τρίτη 25 Οκτωβρίου 2011

Οι ψυχοπάθειές μας…

Έχει κάποιος σοβαρός άνθρωπος αμφιβολία ότι η χώρα μας παραπαίει –εκτός από το οικονομικό πεδίο – και στα αντίστοιχα της πολιτικής, συνδικαλιστικής και εν γένει συντεχνιακής;
Υπάρχει σκεπτόμενος άνθρωπος, που να μπορεί να διανοηθεί ότι η Ελλάδα θα συνεχίσει να ζει και να επιβιώνει με το σημερινό της στάτους κβο, το οποίο επιθυμούν να συντηρήσουν κόμματα, συνδικαλιστικές ηγεσίες και θλιβερές συντεχνίες;
Ο παραλογισμός σε αυτόν τον τόπο δεν έχει προηγούμενο και πολλές φορές αναρωτιόμαστε αν θα ήταν καλύτερα τα πράγματα αν οι δανειστές μας αντί για χρήματα μας έδιναν…ψυχοφάρμακα!
Σε αυτή τη χώρα που η μεταπολιτευτική της περίοδος είναι πλήρης στρεβλώσεων σε όλα της τα επίπεδα, με κύρια αιτία το πολιτικό σύστημα, η σοβαρότητα έχει γίνει συνώνυμη

Ώρα καλή κυρ Λεωνίδα…

Με ειλικρινή θλίψη, ο γράφων αποχαιρετά τον τελευταίο των πέντε Ανδριανοπουλαίων, τον θρυλικό «Στραβοσουγιά», τον Λεωνίδα, που «έφυγε» σήμερα, λίγες ημέρες μετά τη συμπλήρωση 100 χρόνων, έντιμης και ένδοξης ζωής.
Σαρξ εκ σαρκός του Πειραιά, ανάσα ζωής για την πόλη και φυσικά για τον Ολυμπιακό, ο Λεωνίδας Ανδριανόπουλος, ξεκίνησε για το ταξίδι του στην αιωνιότητα και τη μεγάλη του συνάντηση με τ’ αδέλφια του, τον θρυλικό Ποδάρα, τον Γιώργο, τον Γιάννη (πατέρα του Ανδρέα) και ουσιαστικό ιδρυτή του Ολυμπιακού, που είχε το προσωνύμιο «δάσκαλος»,  τον Ντίνο που είχε το προσωνύμιο «μπουλούκος»και τον Βασίλη, που είχε το παρατσούκλι «κελεμές».
Ο Λεωνίδας είχε το παρατσούκλι «στραβοτσουγιάς», επειδή το σώμα του έγερνε προς τα εμπρός.
Τύχη λαμπρή του γράφοντος η αγάπη του εκλιπόντος.
«Πως μου ξέφυγες κι έγινες Παναθηναϊκός εσύ; Δεν μπορώ να το καταλάβω! Ο παππούς σου κι οι θείοι σου ήταν Εθνικάρες»…,
μου έλεγε πριν ακριβώς έναν χρόνο ο μακαρίτης πια «κυρ» Λεωνίδας, όταν ο Δημήτρης Καπράνος μου εμπιστεύθηκε την παρουσίαση του βιβλίου του, της αυτοβιογραφίας του, με τίτλο «Ο τελευταίος των πέντε».

Ο μηδενισμός των ελλειμμάτων είναι μονόδρομος

Κάποιοι εντός κι εκτός κυβέρνησης, επιχειρούν να πείσουν τον εν αγνοία και αφέλεια ζώντα ελληνικό λαό, ότι το πρόβλημα χρέους της Ελλάδας το αντιμετωπίζουν οι περισσότερες χώρες της Ευρώπης.
Πράγματι, θα είναι άδικο να λέμε ότι η μικρή (πληθυσμιακά και οικονομικά) Ελλάδα, δηλαδή το 2% της Ευρωζώνης, δημιουργεί τέτοια πανευρωπαϊκή αναταραχή.
Πράγματι η Ελλάδα δεν είναι η κερκόπορτα της Ευρωζώνης.
Δεν είναι, όμως, και το πειραματόζωο της παγκόσμιας οικονομίας, όπως επαίρονται δογματικοί κυβερνητικοί υπουργοί και βουλευτές, η αριστερά και

Δημοσκόπηση: «Ναι» στους ιδιώτες» για τα σκουπίδια με ποσοστό άνω του 50%!

Μια ιδιαιτέρως ενδιαφέρουσα δημοσκόπηση διεξάγεται από το "Βήμα", που αφορά την αποκομιδή των απορριμμάτων.
Το Βήμα έχει θέσει προς ψηφοφορία τέσσερις προτάσεις στο εξής ερώτημα:

Πιστεύετε ότι την αποκομιδή των σκουπιδιών θα πρέπει να την αναλάβουν ιδιώτες ή να παραμείνουν στους Δήμους;

Τα μέχρι στιγμής αποτελέσματα είναι καταλυτικά υπέρ της ανάληψης από ιδιώτες!
Αναλυτικά (και μέχρι στιγμής) η ψηφοφορία έχει τα εξής αποτελέσματα:

Δευτέρα 24 Οκτωβρίου 2011

Οι υπερπατριώτες και το ελληνικό στάτους κβο

Σαν πολλοί υπερπατριώτες δεν μαζεύτηκαν το τελευταίο διάστημα, να σκούζουν στα συντρίμμια της Ελλάδας και να μιλάνε για την απώλεια της εθνικής κυριαρχίας;
Άλλοι από αυτούς έχουν μια πυλωτή ή έναν ημιηπαίθριο αδήλωτα, άλλοι φροντίζουν να κρύβουν έσοδα για να πληρώνουν λιγότερους φόρους, άλλοι δεν καταβάλουν ΦΠΑ, άλλοι κοιτάνε να την κοπανήσουν από τη δουλειά για καμιά βόλτα στα μαγαζιά, άλλοι κοιτάνε να

Μέχρι την Τετάρτη οι πρώτες εφεδρείες από το δημόσιο!


Η πρώτη κατεπείγουσα εγκύκλιος για την άμεση εφαρμογή της εργασιακής εφεδρείας έφυγε από το υπουργείο Υποδομών προς τα εποπτευόμενα από αυτό νομικά πρόσωπα των Γενικών Γραμματειών Δημοσίων και Συγχρηματοδοτούμεων Δημοσίων Έργων.
Με αυτήν ζητείται από τις διοικήσεις των οργανισμών να κατατεθούν μέχρι την Τετάρτη 26 Οκτωβρίου, οι λίστες με τα ονόματα εκείνων που μπαίνουν σε εφεδρεία.
Στους φορείς συμπεριλαμβάνονται και δημόσιες εταιρείες που είναι

Γιατί μισθολογικά γυρίζουμε στην μετεμφυλιακή περίοδο και θα γίνουμε Βουλγαρία

Δεν υπάρχει αμφιβολία ότι η ελληνική κυβέρνηση… έκανε ότι πέρναγε από το χέρι της για να οδηγήσει την Ελλάδα χρεοκοπία.
Οι απίστευτες πολιτικές της αγκυλώσεις και οι ιδεολογικοί δογματισμοί της, δεν της επέτρεψαν να κάνει τις απαραίτητες μεταρρυθμίσεις για να θωρακίσει τον τόπο.
Αντιθέτως, η κυβέρνηση Παπανδρέου – με πλήρη αρωγή του υπόλοιπου πολιτικού συστήματος,- προστάτευσε τη δημοσιοϋπαλληλική νομενκλατούρα και το αχανές κράτος.
Επιδόθηκε δε σε μέτρα που διέλυσαν τον οικονομικό τομέα και κάθε παραγωγική δραστηριότητα, ενώ ταυτοχρόνως διέλυσαν και τη μεσαία τάξη από την

Ανίκανο δημόσιο, δεν μπορεί να εκτυπώσει ούτε τα μηχανογραφικά…για να εισπράξει άμεσα 1,5 δισ. ευρώ!

Και μετά οι πολίτες
αναρωτιούνται
γιατί γίνονται οι θυσίες τους…

Θα είχε ιδιαίτερο ενδιαφέρον να μάθει ο ελληνικός λαός την άποψη όλων αυτών των εργατοπατέρων του δημοσίου και των συνοδοιπόρων τους, για το νέο τραγέλαφο που δημιουργήθηκε από το…μηχανογραφικό μπλακ άουτ στο ΚΕΠΥΟ, το οποίο στερεί έσοδα 1,5 δις. ευρώ, την ώρα που τα ταμιακά αποθέματα της Ελλάδας στερεύουν.
Όλοι αυτοί οι κρατικοδίαιτοι, οι οποίοι το μόνο που γνωρίζουν είναι

Κυριακή 23 Οκτωβρίου 2011

Τι συμβαίνει στις Βρυξέλλες, ποιο το όπλο του Σαρκοζί απέναντι στη Μέρκελ!

Η πρόταση των υπουργών Οικονομικών των χωρών της Ευρωζώνης, για «κούρεμα-γουλί» του ελληνικού χρέους, μέχρι 60%, δημιουργεί νέα και μάλιστα πολύ δυσάρεστα δεδομένα για την Ελλάδα.
Το γεγονός προδιαγράφει ιδιαιτέρως αρνητικές συνέπειες για τις ελληνικές τράπεζες και τα ασφαλιστικά ταμεία και η χώρα μας παρακολουθεί τις εξελίξεις ανήμπορη να αντιδράσει, αφού έχει καταστεί

Για «κούρεμα» 80% αν δεν «κουρευτούμε» τώρα με 60%, κάνει λόγο το ΔΝΤ!

Τι ισχυρίζεται
ο Λουκάς Παπαδήμος

Απόρρητη έκθεση του ΔΝΤ, η οποία ήρθε στο φως της δημοσιότητος, αναφέρει ότι σε περίπτωση που δεν ληφθούν αποφάσεις τώρα, το κούρεμα του χρέους της ελληνικής οικονομίας θα πρέπει να φτάσει στο 80%!
Συμφώνως με όσα έχουν γίνει γνωστά, στην απόρρητη έκθεση αναφέρεται ότι αν δεν ληφθούν τώρα μέτρα

Μας κουρεύουν «γουλί» και στέλνουν μόνιμα την τρόικα στην Ελλάδα

Αφού η Ελλάδα δεν έκανε πράξη ούτε καν τα ελάχιστα από τα συμφωνηθέντα με τους πιστωτές της αναφορικά με τις μεταρρυθμίσεις, τις αποκρατικοποιήσεις και το μάζεμα του δημοσίου τομέα της, ήρθε η ώρα που θα το πληρώσει πανάκριβα.
Όπως ανέφερε το Γαλλικό Πρακτορείο, οι υπουργοί Οικονομικών της Ευρωζώνης συμφώνησαν να ζητήσουν από τις

Σάββατο 22 Οκτωβρίου 2011

Οι Ιταλοί μας δείχνουν τον δρόμο!

Πριν από λίγες ημέρες στη Ρώμη δημιουργήθηκαν ταραχές και καταστροφές.
Στην Ιταλία, λοιπόν, της οποίας οι δικοί μας δημοκράταροι κατακρίνουν τον πρωθυπουργό Σίλβιο Μπερλουσκόνι, εκείνος σε συνεργασία με τον δήμαρχο της Ρώμης, έκαναν το απολύτως αυτονόητο. Απαγόρευσαν τις διαδηλώσεις στο ιστορικό κέντρο της πόλης.
Θέλετε να διαδηλώσετε κύριοι;
Πηγαίντε όπου αλλού θέλετε και κάντε ότι θέλετε.
Στο ιστορικό κέντρο της πόλης θα επιτρέπονται μόνο

Η ΕΛΛΑΣ ΑΥΤΟΚΤΟΝΕΙ ! Άμεση ανάγκη αλλαγής Πολιτεύματος !

Γράφει
ο Παντελής Αποστολίδης

Παρακολουθώ με δέος αυτές τις ημέρες τον πρωθυπουργό της χώρας, ανήμπορο και εγκαταλελειμμένο από όλους, να εκλιπαρεί τον αρχηγό της αντιπολίτευσης, άλλον ανήμπορο πλην καλαμοκαβαλημένο, να συνεταιριστούν μπας και κάνουν κι οι δυο μαζί έναν «αρτιμελή» πρωθυπουργό (μίγμα, κράμα) που να μπορέσει -ενδεχομένως- να εκπροσωπήσει σοβαρά την Ελλάδα στη διάσκεψη κορυφής της Ε.Ε., κι απ΄τον άλλο... να τρώει "πόρτα"!
 Παρακολουθώ επίσης, βουλευτές ("πατέρες" του Έθνους) να

Παρασκευή 21 Οκτωβρίου 2011

Καταστροφικός ιός στους υπολογιστές, προσοχή στα email σας!



Με επιβεβαίωση της Microsoft, ότι ο νέος ιός που δημιουργήθηκε και προσβάλλει τους υπολογιστές και δεν ανιχνεύεται ή αντιμετωπίζεται από τα υπάρχοντα antivirus, μηχανικοί και γνώστες αναφέρουν ότι το πρόβλημα είναι εξαιρετικά σημαντικό.
Ο νέος ιός, είναι σε μορφή Power Point, με τίτλο «Life is beautiful. PPS».
Αν τον λάβει ο χρήστης στο email του και ανοίξει το μήνυμα, τότε θα δει  στην οθόνη του τη φράση:  «It is too late now, your life is no longer beautiful!

Μηχανικοί των ηλεκτρονικών υπολογιστών αναφέρουν ότι email του παραλήπτη και στους κωδικούς ασφαλείας του.

Κουκουλοφόροι εναντίον ροπαλοφόρων και τούμπαλιν η νέα αντιπαράθεση της αριστεράς!

Είτε αρέσει σε κάποιους είτε όχι, η κορύφωση των χθεσινών επεισοδίων ανάμεσα σε κρανοφόρους – κουκουλοφόρους και ροπαλοφόρους στο Σύνταγμα, ήταν μια ακόμη αντιπαράθεση του ΚΚΕ με τον ΣΥΡΙΖΑ!
Αυτόπτες μάρτυρες αναφέρουν ότι όλα έγιναν για την…πλατεία.
Δηλαδή, την κατάληψη του επάνω μέρους της πλατείας Συντάγματος από το ΠΑΜΕ.
Στο γεγονός αντέδρασαν

Λυκειάρχης στο νοσοκομείο από μπουνιές μαθητή!

Ένα απίστευτο περιστατικό βίας ήρθε στο φως της δημοσιότητας, όπου μαθητής – καταληψίας, ξυλοκόπησε άγρια τον λυκειάρχη του σχολείου του, επειδή επιχείρησε να συζητήσει με τους συμμαθητές του που έσπαγαν και έκαιγαν θρανία!
Ο μαθητής, ηλικίας 14 ετών, έδωσε κουτουλιά στον λυκειάρχη του, του έσπασε τα γυαλιά και τον ανάγκασε να καταφύγει

Τα δύο πρόσωπα της Αριστεράς

Γράφει
ο Πάσχος Μανδραβέλης

Μπορεί να φταίει το γεγονός ότι ο «παλιός είναι αλλιώς», άσχετα αν κάποιες ισχυρίζονται ότι «ο Τσίπρας είναι ωραίος».
Χθες στη Βουλή φάνηκε η τεράστια διαφορά ενός κομμουνιστικού κόμματος που έχει παράδοση στην πολιτική («είναι ψημένο στους αγώνες», κατά την ορολογία του) και του νεφελώματος, που απαρτίζεται από τάσεις και πομφόλυγες, ονόματι «Συνασπισμός της Ριζοσπαστικής Αριστεράς».
Είτε συμφωνεί κάποιος, είτε διαφωνεί με την ανάλυση

Φωτιά σε όλη την Ευρώπη!

Ενώ με γερμανική υπαιτιότητα φαίνεται ότι ούτε αυτό το Σαββατοκύριακο θα ληφθούν μέτρα για την κρίση χρέους, η Ευρώπη «καίγεται», αφού η κατάσταση στην πραγματική οικονομία φαίνεται «θλιβερή», όπως δήλωσε πριν από λίγο κορυφαίος αξιωματούχος της Ευρωπαϊκής Ένωσης. Όλοι οι δείκτες χειροτερεύουν και πριν από λίγο ανακοινώθηκε

Οιωνός

Έγραφε ο Αλέξανδρος Παπαδιαμάντης
Πηγή: Εφημερίδα «Ακρόπολις» 1896

Άμυνα περί πάτρης δεν είναι οι σπασμωδικαί,
κακομελέτηται και κακοσύντακται επιστρατείαι,
ουδέ τα σκωριασμένης επιδεικτικότητος θωρηκτά.
Άμυνα περί πάτρης θα ήτο η ευσυνείδητος λειτουργία των θεσμών,
η εθνική αγωγή, η χρηστή διοίκησις, η καταπολέμησις

Το φως στο τούνελ, είναι η αναδιάρθρωση του κράτους κι ύστερα απολύσεις ή εφεδρεία….

Σε όλα τα σοβαρά ευρωπαϊκά – και όχι μόνο – κράτη, το δημόσιο έχει ποσοτικό και ποιοτικό πρόβλημα, δεδομένου ότι τα καλύτερα στελέχη απορροφώνται από τον ιδιωτικό τομέα.
Σε όλα τα σοβαρά ευρωπαϊκά – και όχι μόνο – κράτη, το δημόσιο έχει συγκεκριμένες αρμοδιότητες και ρόλους.
Στην «κομμουνιστική» και σουρεαλιστική Ελλάδα, συμβαίνει ακριβώς το αντίθετο.
Το δημόσιο αποτελεί κάτι σαν ερωτικό πόθο.
Είναι η μονιμότητα; Είναι η σιγουριά; Είναι οι λογικές της ήσσονος προσπάθειας που κυριαρχούν σε αυτό; Είναι η

Πέμπτη 20 Οκτωβρίου 2011

Διεγράφη η Λούκα Κατσέλη


Η αποψινή συνεδρίαση της Βουλής, ήταν η τελευταία στην οποία συμμετείχε η Λούκα Κατσέλη, ως βουλευτής του ΠαΣοΚ, αφού πριν από λίγα λεπτά διεγράφη με απόφαση του πρωθυπουργού.
Στις παρασκηνιακές συζητήσεις μεταξύ Ε. Βενιζέλου και Γ. Κουτρουμάνη για μικρές φραστικές αλλαγές στο άρθρο 37, σημειώθηκαν έντονες αντιδράσεις από διαφωνούντες βουλευτές του ΠαΣοΚ, που αναγκάστηκαν να ψηφίσουν και μιλούσαν για διακρίσεις. Αυτές οι αντιδράσεις ήταν καταλυτικές εις βάρος της πρώην υπουργού.

Υπό διαγραφή η Κατσέλη

ΤΩΡΑ- Επιχείρηση διάσωσής της
από Βενιζέλο – Κουτρουμάνη

Συμφώνως με πληροφορίες από υψηλές κυβερνητικές πηγές, ο πρωθυπουργός Γιώργος Παπανδρέου έχει λάβει την απόφαση να διαγράψει την Λούκα Κατσέλη από το ΠαΣοΚ, αν δεν ψηφίσει το άρθρο 37, όπως η ίδια δήλωσε και από το βήμα της Βουλής.
Η Λούκα Κατσέλη, παρά τη συνάντησή της με τον πρωθυπουργό, όπου επιχειρήθηκε

Έπεσε η Σύρτη και μαζί της ο Καντάφι!

Νεκρός
στη γενέτειρά του
ο Λίβυος δικτάτορας


«Ο Καντάφι σκοτώθηκε στα χέρια της επανάστασης», δήλωσε ο αντιπρόεδρος του Εθνικού Μεταβατικού Συμβουλίου της Λιβύης, δίνοντας τέλος στο «θρίλερ» που εκτυλίχθηκε με τις πληροφορίες περί τραυματισμού και σύλληψής του.
Ο Μουαμάρ Καντάφι έπεσε μαζί με τη γενέτειρά του, τη Σύρτη, όπου εντοπίστηκε κρυμμένος

Νεκρός στο Σύνταγμα!

Νεκρός από ανακοπή της καρδιάς είναι ο 53χρονος συνδικαλιστής του ΠΑΜΕ, ο οποίος μεταφέρθηκε στον Ευαγγελισμό με κολπική μαρμαρυγή που έπαθε κατά τη διάρκεια των επεισοδίων στο Σύνταγμα.
Άλλοι 16 τραυματίες έχουν μεταφερθεί στον Ευαγγελισμό, μεταξύ των οποίων ένας άνδρας που φέρει κρανιοεγκεφαλικές κακώσεις. Κυκλοφόρησαν φήμες ότι είναι

Έγινε πολιτικάντης κι ο Μόσιαλος;

Ανέβαλε την ένταξη
των δημοσιογράφων
στο ενιαίο μισθολόγιο

Ένας άνθρωπος με εξαιρετικές σπουδές και πολύτιμη εργασιακή εμπειρία στο εξωτερικό, που δημιούργησε υψηλές προσδοκίες με την ανάληψη κυβερνητικού θώκου, που έχει αφήσει εξαιρετικές εντυπώσεις από την μέχρι σήμερα πολιτεία του στα κοινά, φαίνεται ότι κόλλησε τον ανίατο ιό του πολιτικαντισμού.
Πριν από λίγο, στη Βουλή, κατέθεσε

3 του Σεπτέμβρη: το ξεκίνημα

Γράφει
ο Γιάννης Καψής

16 Αυγούστου 1974, Ξενοδοχείο «Καστρί», Ωρα 8.30 - 9 μ. μ.
«Σύντροφε, είσαι σύντροφος;».
«Οχι σύντροφε. Δεν είμαι σύντροφος».
«Τότε δεν επιτρέπεται να πε...»
«Σύντροφε, άφησε τον σύντροφο. Ελα μαζί μου, σύντροφε Καψή».

Δεν είχα κουράγιο να εξηγήσω για μια ακόμη φορά στον σύντροφο ότι δεν ήμουν σύντροφος. Δεν είχα ποτέ καμιά κομματική ιδιότητα γιατί πίστευα -και πιστεύω- ότι

Το ΠαΣοΚ των μεταμορφώσεων ή επί το λαϊκότερο των μασκαρεμάτων

Αν κάποιος επιχειρήσει με νηφαλιότητα να αναλύσει την πορεία των δυο μεγάλων κομμάτων εξουσίας, από την ίδρυσή τους μέχρι σήμερα, θα καταλήξει σε σημαντικά και χρήσιμα συμπεράσματα.
Η Νέα Δημοκρατία, παρά το «ασθενές» εφεύρημα του κοινωνικού φιλελευθερισμού, ως ιδεολογική τοποθέτηση, στο συνέδριο της Χαλκιδικής, το 1979, το οποίο δεν υπάρχει σε καμιά χώρα του κόσμου, πορεύτηκε ανάμεσα σε κόσμους, επαρκώς διαμορφωμένους.
Αυτόν της λεγόμενης λαϊκής δεξιάς

Τετάρτη 19 Οκτωβρίου 2011

Δικαστές που χειροκροτούν την παρανομία, δείχνει κράτος κωλοχανείο!

Ο αείμνηστος Κωνσταντίνος Καραμανλής έκανε κάποτε τον περίφημο χαρακτηρισμό περί απέραντου φρενοκομείου.
Οι διάδοχοί του στην εξουσία, αλλά και οι θεματοφύλακες των νόμων την κατέστησαν κωλοχανείο!

Άκουσα λαθροβίως μια συζήτηση δυο πολιτών σε γνωστό στέκι των Βριλησσίων.
-         Τι τα θες, λέει ο ένας, είμαστε

Πτωχεύει η Leo Burnett, κανόνια στα ΜΜΕ!

Στον απόηχο της επίθεσης του πρωθυπουργού στις τράπεζες επειδή δεν χρηματοδοτούν τις μικρομεσαίες επιχειρήσεις αλλά προθύμως χρηματοδοτούν τηλεοπτικό δίκτυο με 500 εκατομμύρια ευρώ (Σ.Σ. ALTER), που έκανε στη χθεσινή σύγκλιση της κοινοβουλευτικής ομάδας του κόμματός του, μια άλλη είδηση έρχεται να επιβαρύνει το ήδη ζοφερό κλίμα στα ελληνικά ΜΜΕ.
Συμφώνως με πληροφορίες ο γαλλικός όμιλος – κολοσσός Publicis, πτωχεύει τη θυγατρική της διαφημιστική εταιρεία Leo Burnett, βάζοντας «φέσι» 20 εκατομμυρίων ευρώ σε ελληνικά ΜΜΕ.
Πηγές από τη διαφημιστική αγορά ισχυρίζονται ότι

Οριστική ρήξη Παπανδρέου - Σαμαρά

Τι είπαν πριν λίγο στο τηλέφωνο

 
Μόλις πριν από λίγο έγινε γνωστό ότι η ρήξη στις σχέσεις Γιώργου Παπανδρέου και Αντώνη Σαμαρά, είναι οριστική.
Υπήρξε τηλεφωνική επικοινωνία των δυο ανδρών, η οποία όπως λένε αξιόπιστες πηγές έγινε σε εντονότατο ύφος και κατέληξε με μια συμφωνία. Ότι διαφωνούν σε όλα!
Η αρνητική απάντηση

Νέα παρασκηνιακή διαβούλευση για κοινή μετάβαση στις Βρυξέλλες

Επί του πιεστηρίου

Παρά τη σκληρή δήλωση του Αντώνη Σαμαρά μετά τη χθεσινή συνάντηση με τον Γιώργο Παπανδρέου και τα ναυάγιο που προέκυψε, πληροφορίες αναφέρουν ότι εκκρεμεί απάντηση του προέδρου της Νέας Δημοκρατίας στην πρόσκληση του πρωθυπουργού να