Δευτέρα 30 Σεπτεμβρίου 2013

Δέκα αποκαλυπτικοί διάλογοι από τον κοριό

Μερικοί από τους διαλόγους των μελών της Χρυσής Αυγής στη Νίκαια, μέσω του κοριού και της άρσης του τηλεφωνικού απορρήτου, αποκαλύπτονται από τα στοιχεία της δικογραφίας, τις ημέρες που ακολούθησαν τη δολοφονία του Παύλου Φύσσα.
Σ’ αυτούς καταδεικνύεται η απομόνωση των μικρομεσαίων στελεχών της Χρυσής Αυγής από την ηγετική ομάδα, μετά τα θλιβερά γεγονότα του Κερατσινίου, η χυδαιότητα με την

Έχουμε ακόμη πολύ δρόμο μπροστά μας…

Για σκεφτείτε.
Εκείνοι που απειλούσαν ακόμη κι απ’ το βήμα της Βουλής με κρεμάλες το «διεφθαρμένο σύστημα», βρέθηκαν αλυσοδεμένοι να γίνονται θέαμα στο πανελλήνιο, που με κομμένη ανάσα άκουγε ότι στην εισαγγελική δίωξη αναφέρονται ως εγκληματική συμμορία.
Η πολιτική βούληση της κυβέρνησης, η ικανότητα κι η φιλελεύθερη σκέψη ενός υπουργού (Δένδιας), το κύρος ενός άλλου (Αθανασίου) και η μεθοδικότητα ενός εισαγγελέα, τύλιξαν σε μια κόλλα χαρτί αυτούς που εμφανίζονταν ως

Κυριακή 29 Σεπτεμβρίου 2013

Η υπηρεσία του Δένδια στον τόπο

Η υπηρεσία του Δένδια στον τόπο


 Δεν υπάρχει αμφιβολία ότι όσα συνέβησαν με τις συλλήψεις του γραμματέα, των βουλευτών και των περιφερειακών οργάνων της Χρυσής Αυγής, φέρουν φαρδιά –πλατιά την υπογραφή του υπουργού Δημόσιας Τάξης.
Ο Νίκος Δένδιας, ανάμεσα στα πολλά σημαντικά της υπουργίας του, πρόσθεσε την

Σάββατο 28 Σεπτεμβρίου 2013

Στο Καλντερίμι (Νο 38)

Η εβδομαδιαία στήλη με τα πολιτικά και παραπολιτικά σχόλια του grpost



@ Αλλιώς είχα προγραμματίσει το σημερινό «Καλντερίμι» κι είχα συγκεντρώσει μπόλικα παρασκήνια αναφορικά με τους χρυσαυγίτες.
Η σύλληψη του Μιχαλολιάκου και των πρωτοπαλίκαρών του, αλλάζει τα σχέδια.
Πάντως, αν περιμένετε να μάθετε πολλά παρασκήνια από την μεγάλη επιχείρηση της Αστυνομίας και της Δικαιοσύνης και τις συλλήψεις των εγκεφάλων της Χρυσής Αυγής, θα σας

Τετάρτη 25 Σεπτεμβρίου 2013

Κατεπειγόντως σύγκλιση Οικουμενικής Συνόδου για την άρση της αγαμίας

 Η αποκάλυψη του Grpost (Στο Καλντερίμι Νο 37) για την γραπτή πρόσκληση σε μονομαχία… αγιασμού, του μητροπολίτη Πειραιά Σεραφείμ προς τον επίσκοπο των καθολικών στην Ελλάδα Φώσκολο, κάνει ήδη τον γύρο του διαδικτύου και γίνεται σημείο αναφοράς σε πολλά ΜΜΕ.
Με την δέουσα σκωπτικότητα.
Ο Σολωμός το έχει διατυπώσει τόσο εμπεριστατωμένα και γλαφυρά.
«Ολίγον φως και μακρινό σε μέγα σκότος κι έρμο».
Στη σκλαβιά και την Ελλάδα αναφερόταν ο άνθρωπος, αλλά ως άνθρωπος του πνεύματος, δεν μπορεί

Πάλι στηρίχτηκαν σε αυταπάτες

Η αμηχανία που κυριαρχεί στον ΣΥΡΙΖΑ από τα αποτελέσματα των γερμανικών εκλογών είναι έκδηλη.
Δεν αποτυπώνεται μόνο στα φληναφήματα των ανακοινώσεων των πολιτικών οργάνων. Ούτε στις δηλώσεις των στελεχών του.
Αν είχαν μια στοιχειώδη σχέση με την πραγματικότητα, φράσεις όπως αυτή που αναφέρεται στην ανακοίνωση του ΣΥΡΙΖΑ, δεν θα

Τρίτη 24 Σεπτεμβρίου 2013

Να σπάσουν οι παλιάς κοπής ιδεολογικές παρθενιές

Η πολυσυζητημένη απεργία των καθηγητών, πέραν της πρώτης ημέρας σημείωσε χαμηλά ποσοστά συμμετοχής, εκφυλίστηκε κι οι συνδικαλιστές «έσπασαν τα μούτρα τους». Πολύ περισσότερο αφού η πρότασή τους να συνεχιστούν οι 5θήμερες κινητοποιήσεις απορρίφθηκε πανηγυρικά.
Κι όμως, κάποιοι αχρείοι και όσοι τους περιθάλπουν ετοιμάζουν το νέο

Δευτέρα 23 Σεπτεμβρίου 2013

Δεν θα περάσει ο φανατισμός

Γράφει
ο Νίκος Γιαννής*


Έχω το δικαίωμα να είμαι απολύτως αντίθετος και να αισθάνομαι αποτροπιασμό γι' αυτήν τη δολοφονία, επειδή είναι δολοφονία, αφαίρεση ζωής, ανεξαρτήτως της πολιτικής ταυτότητας του δράστη και του θύματος;
Όποιοι απευθύνονται ο ένας στον άλλον με λεκτική βιαιότητα «σκάσε», «βούλωστο εσύ», «σκασίλα μου», «χέστηκα», «δεν πα να πνιγείς», «εδώ θα γίνεται ότι λέω εγώ», «θα σε κάνω, θα σε δείξω», κ.α. παρόμοια, έχουν επίγνωση, ότι η απαξίωση του άλλου, η απολυτότητα και η έλλειψη ανεκτικότητας προς ότι

Της Μέρκελ το κάγκελο ή άλλως η καγκελαρία

Η Μέρκελ αποθεώθηκε από τον γερμανικό λαό, στις χθεσινές εκλογές και καθίσταται πλέον «μητέρα –πατρίδα», όπως αναφέρει κι ο γαλλικός Μοντ.
Οι Γερμανοί την κατέστησαν ακόμη περισσότερο ισχυρή.
Όχι εντός της χώρας της.
Εκεί ήταν ούτως ή άλλως. Ακόμη κι όταν στις εκλογές των ομόσπονδων κρατών, κρινόταν αρνητικά η λιτότητα που έχει επιβάλλει.
Η ισχυροποίηση της Μέρκελ είναι σαφής και ξεκάθαρη με δεδομένο ότι σε όλη την προεκλογική περίοδο ελάχιστα

Ποιος φοβάται την ανάκαμψη;

Γράφει
ο Αρίστος Δοξιάδης

Υπάρχουν σοβαροί λόγοι να προσδοκούμε ότι σε λίγους μήνες θα αρχίσει η ανάκαμψη της οικονομίας, και εξίσου σοβαροί λόγοι να προσδοκούμε το αντίθετο.
Η οικονομία βρίσκεται σε μια γκρίζα ζώνη, όπου μερικοί κλάδοι συνεχίζουν να βυθίζονται, άλλοι σταθεροποιούνται και μερικοί αναπτύσσονται σε νέες αγορές.
 Δεν είναι πια η οικονομική πολιτική με τη στενή έννοια που θα κρίνει προς

Κυριακή 22 Σεπτεμβρίου 2013

Τα κηρύγματα μίσους που ακούγαμε αψήφιστα κι ο καθείς με τον καθρέφτη του


Ήταν 17 Μαΐου του 2012 όταν η Χρυσή Αυγή πέρασε για πρώτη φορά συντεταγμένα και ως στρατιωτικό άγημα την πόρτα της Βουλής.
Έκτοτε τα κηρύγματα μίσους, οι απειλές εναντίον προσώπων και κομμάτων, οι ύμνοι στον Χίτλερ, οι ύβρεις, ακόμη και τα κουμπούρια βρίσκονται στην ημερησία διάταξη.
Οι προκλήσεις των βουλευτών του μορφώματος μύριες όσες.
Ανιστόρητες και παραχαραγμένες σελίδες της ιστορίας έβρισκαν και

Σάββατο 21 Σεπτεμβρίου 2013

Στο Καλντερίμι (Νο 37)

Η εβδομαδιαία στήλη με τα πολιτικά και παραπολιτικά σχόλια του grpost


@ Με μια αποκάλυψη θα σας καλωσορίσω σήμερα.
Έμαθα από απολύτως αξιόπιστη πηγή ότι οσονούπω θα «σκάσει» μέγα θέμα με νέες μίζες.
Αφορούν την προμήθεια του υποβρυχίου «Παπανικολής», για το οποίο οι γερμανικές αρχές ανακάλυψαν ότι δόθηκε σε έλληνα αξιωματούχο μίζα 2 εκατομμυρίων ευρώ.
Ακούγεται ότι οι κινήσεις λογαριασμών οδηγούν σε

Παρασκευή 20 Σεπτεμβρίου 2013

Λαζαρίδης, ΣΥΡΙΖΑ και …Κωνσταντίνος Καραμανλής

Πράγματι σημαντικός αριθμός στελεχών του ΣΥΡΙΖΑ προβαίνουν σε ακραίες δηλώσεις. Κάποια εκφράζουν και συμπάθεια για τους τρομοκράτες της «17ης Νοέμβρη»!
Πράγματι λειτουργούν με τον τρόπο που λειτουργούσαν όταν βρίσκονταν μεταξύ εκλογικής φθοράς και αφθαρσίας.
Πράγματι υποθάλπουν ενέργειες που αντιβαίνουν τους νόμους.
Πράγματι όσα λένε κι όσα πράττουν

Πέμπτη 19 Σεπτεμβρίου 2013

Οι άμυνες της Δημοκρατίας

Δεν είμαι από εκείνους που έχουν την άποψη ότι η Χρυσή Αυγή πρέπει να τεθεί εκτός νόμου.
Εκτιμώ ότι αν αυτό συμβεί, αν βρεθεί στο περιθώριο, θα δρα ανεξέλεγκτα και θα γιγαντωθεί μέσα απ’ αυτό. Ακόμη και με άλλα χαρακτηριστικά.
Είδαμε τι συνέβη στην γειτονική Τουρκία όταν τέθηκαν εκτός νόμου οι ισλαμιστές.
Γιγαντώθηκαν και

Τετάρτη 18 Σεπτεμβρίου 2013

Ανερμάτιστοι Έλληνες

Ξέρω ότι πολλοί θα με κατηγορήσουν για έλλειψη καθωσπρεπισμού μόλις γράψω τον προβληματισμό μου αναφορικά με τον αν εμείς οι Έλληνες, στη θέση του μυαλού, έχουμε σκατά στο κεφάλι μας.
Τι άλλο, όμως, μπορεί να αναρωτηθεί κάποιος όταν βλέπει μεγάλα τμήματα της κοινωνίας να μη προβληματίζονται, να μη παραδειγματίζονται από το παρελθόν και να είναι αλλεργικά απέναντι σε

Τρίτη 17 Σεπτεμβρίου 2013

Χωρίς οξυγόνο (ρευστότητα) οι επιχειρήσεις πεθαίνουν ή φεύγουν

Γράφει
ο Νίκος Γ. Σακελλαρόπουλος

Είναι σαφές, το λέμε και το γράφουμε από την πρώτη ημέρα που ενέσκηψαν τα προβλήματα στην ελληνική οικονομία.
Η πιστωτική ασφυξία που έχουν δημιουργήσει οι τράπεζες, πνίγει ως θανατηφόρος βρόγχος τις ελληνικές επιχειρήσεις, ακόμη και

Δευτέρα 16 Σεπτεμβρίου 2013

Κάντε πάλι απεργίες συντρόφια γιατί…. σωζόμαστε!

Γράφει
ο Χρίστος Κατηφόρης


Άρχισαν πάλι οι απεργίες και οι κινητοποιήσεις στο κέντρο... ναι λογικό είναι...
Κάντε απεργία ρε σύντροφοι γιατί.... σωζόμαστε! 
Βγείτε στους δρόμους, κάντε απεργία τώρα που η φούσκα της επίπλαστης ευημερίας που δημιούργησαν η απληστία και μυωπία πολιτικών, συνδικαλιστών, τραπεζών και νοικοκυριών, έσκασε και προσγειωθήκαμε στην πραγματικότητα.
Τώρα που η κατά κεφαλήν «φτωχοποίηση» κατά 25% από το 2009 και μετά περιόρισε την προηγηθείσα χάρτινη και αδικαιολόγητη «πλουσιοποίηση» κατά 100% από το 1999 έως το 2008.
Βγείτε στους δρόμους, κάντε απεργία τώρα που ύστερα από τόσο δάκρυ, ιδρώτα, πόνο τριών ετών με

Η τρικυμία της ΔΗΜΑΡ

Γράφει
ο Νίκος Γ. Σακελλαρόπουλος


Δεν υπάρχει αμφιβολία ότι η συμμετοχή της ΔΗΜΑΡ στην κυβέρνηση συνασπισμού που δημιουργήθηκε μετά τις εκλογές του Ιουνίου του 2012, ήταν τεράστια υπέρβαση.
Τόσο για την ίδια, όσο και για το πολιτικό μας σύστημα.
Με την συμμετοχή της στο κυβερνητικό σχήμα, έβαλε «πλάτη» για την υπεράσπιση της πολιτικής σταθερότητας, της ευρωπαϊκής προοπτικής της χώρας, αλλά και

Κυριακή 15 Σεπτεμβρίου 2013

Το σχέδιο Δένδια για την αναδιάρθρωση της ΕΛΑΣ

Η διαβούλευση του προσχεδίου για τις αλλαγές στη δομή της ελληνικής αστυνομίας έχει ολοκληρωθεί, μετά από συνεχείς συσκέψεις μεταξύ αρμοδίων φορέων.
Είναι χαρακτηριστικό ότι πέραν των πολιτικών και συνδικαλιστικών φορέων, στη διαβούλευση συμμετείχαν για πρώτη φορά εκπρόσωποι πολιτών κι οι πληροφορίες αναφέρουν ότι θα υπάρξουν βαθύτατες τομές και καινοτομίες.
Από τη διαβούλευση διαπιστώθηκε για μια ακόμη φορά ότι είναι λανθασμένος επιχειρησιακά ο τρόπος

Σάββατο 14 Σεπτεμβρίου 2013

Στο Καλντερίμι (Νο 36)

Η εβδομαδιαία στήλη με τα πολιτικά
και παραπολιτικά σχόλια του grpost


@ Ένα εκατομμυριάκι ευρώπουλα καταλόγισε το ΣΔΟΕ στον εργατολόγο Αλέξη Μητρόπουλο, γνωστό κι ως «είμαι το ΠαΣοΚ μέσα στον ΣΥΡΙΖΑ», μετά την έρευνα για τη διαμάχη του με πρώην συνεργάτες του δικηγόρους και τη μη έκδοση απόδειξης για συναλλαγή αντίστοιχου ύψους.

@ «Η παράλειψη (Σ.Σ. δηλαδή η μη

Πέμπτη 12 Σεπτεμβρίου 2013

Η συμπόρευση ΟΛΜΕ με ΣΥΡΙΖΑ και ΑΝΤΑΡΣΥΑ

Όταν από τις αρχές του καλοκαιριού ο πρόεδρος της ΟΛΜΕ φορούσε το ύφος του Σαββόπουλου και τις τιράντες του Γεωργουσόπουλου κι έπαιρνε σβάρνα διάφορα κανάλια και ραδιόφωνα διαλαλώντας τις επικείμενες απεργίες που θα κάνουν οι καθηγητές μόλις ανοίξουν τα σχολεία, ήταν σαφές ότι

Ο σκοταδισμός που ζει και βασιλεύει

Δεν έχουν περάσει πολλά χρόνια από τις περίφημες λαοσυνάξεις των ρασοφόρων για το «μέγιστο» θέμα της μη αναγραφής του θρησκεύματος στις αστυνομικές –πολιτικές ταυτότητες των Ελλήνων.
Κραυγές καταστροφής, κατάρες, λιβάνια, εικόνες, προσευχές και δεήσεις ήταν στην ημερησία διάταξη, επειδή η ελληνική πολιτεία έπραξε το

Τετάρτη 11 Σεπτεμβρίου 2013

Η ζούγκλα των μισανθρώπων

Η δημοκρατία που πιστεύουν οι πολλοί είναι σαφές ότι διαθέτει πολλαπλά περιθώρια για να διαμαρτυρηθεί κάποιος και να διεκδικήσει τα, κατά την άποψή του, δικαιώματά του.
Όταν κάποιοι ξεφεύγουν από τα όρια –όχι της ευπρέπειας αλλά της λογικής- όταν χρησιμοποιούν τη βία για την διεκδίκηση των κεκτημένων τους, όταν επιτίθενται, προπηλακίζουν, υβρίζουν χυδαία και χειροδικούν, τότε η ίδια η δημοκρατία τους ξερνάει και τους τοποθετεί στο περιθώριο.
Αφήστε που με τέτοιες

Τρίτη 10 Σεπτεμβρίου 2013

Σκέψεις κι ερωτήματα εν όψει κινητικότητας σε Κεντροαριστερά & Κεντροδεξιά

Γράφει
ο Νίκος Γ. Σακελλαρόπουλος


Δεν μπορώ να κατανοήσω την επιμονή κάποιων στην ανασύσταση της Κεντροαριστεράς.
Ούτε της λεγόμενης Κεντροδεξιάς.
Όχι ότι δεν είναι αναγκαίες, αλλά δεν μπορώ να κατανοήσω το πλαίσιο στο οποίο περιχαρακώνονται.
Και μόνο οι όροι μου φαίνονται

Δευτέρα 9 Σεπτεμβρίου 2013

Η άφρων ΟΛΜΕ

Οι περισσότερες αλήθειες έχουν κόστος. Πονάνε.
Μια τέτοια είναι εκείνη που «λέει» ότι το σημερινό εκπαιδευτικό σύστημα πάσχει εκ των έσω.
Με λειτουργούς που ουδείς έχει ελέγξει αν είναι κατάλληλοι να εκπαιδεύουν τα παιδιά των νεοελλήνων κι οι ίδιοι θεωρούν «κόκκινη» γραμμή οποιαδήποτε επιχείρηση αξιολόγησής τους.
Με λειτουργούς έρμαια των

Σάββατο 7 Σεπτεμβρίου 2013

Στο Καλντερίμι (Νο35)

Η εβδομαδιαία στήλη του grpost με τα πολιτικά και τα παραπολιτικά  σχόλια


@ Ξεκινώ σήμερα με ένα γεγονός πουν τις τελευταίες ώρες –κυριολεκτικά- διαρρέεται από τις Βρυξέλες,αναφορικά με το σχέδιο της Ευρωπαϊκής Επιτροπής για την ελάφρυνση του ελληνικού χρέους.
Το επεξεργάζεται ο Όλι Ρεν κι είναι σχεδόν βέβαιο ότι έχει την απόλυτη συγκατάθεση

Πέμπτη 5 Σεπτεμβρίου 2013

Οι πληγές των εθνικοποιήσεων του Ανδρέα Παπανδρέου

Για μια ακόμη φορά ο χειρισμός από την τρόικα της υπόθεσης των πολεμικής βιομηχανίας είναι άκομψος.
Δεν υπάρχει αμφιβολία περί τούτου.
Όμως, από αυτό το σημείο μέχρι την εκτόξευση κατά ριπάς καραμελών εθνικής υπερηφάνειας, ανεξαρτησίας, λαϊκής κυριαρχίας και άλλων παρόμοιων ιλαρών, η απόσταση είναι μεγάλη.
Ας δούμε τα πράγματα με νηφαλιότητα και κυρίως με ρεαλισμό.
Οι τρεις επιχειρήσεις είναι από εκείνες που

Τετάρτη 4 Σεπτεμβρίου 2013

Όχι στο νέο "λεφτά υπάρχουν"

Για πρωτογενές πλεόνασμα κάνει λόγο το οικονομικό επιτελείο, με το οποίο είναι πολύ πιθανό να βρεθούμε στο τέλος του έτους.
Παραλείπεται φυσικά να λεχθεί ότι τη στιγμή που το ελληνικό κράτος χρωστά πάρα πολλά χρήματα στους υπηκόους του, δεν μπορούμε να μιλάμε για πρωτογενές πλεόνασμα.
Χάριν της συζήτησης, όμως, ας το δεχθούμε.
Με βάση την πρόβλεψη για πρωτογενές πλεόνασμα, μαγειρεύεται ο

Τρίτη 3 Σεπτεμβρίου 2013

Βλαχοδήμαρχοι...


Η φράση του Αλέξη Τσίπρα περί «βλαχοδημάρχων», μπορεί να χρησιμοποιείται στα καφενεία.
Μπορεί να χρησιμοποιείται ακόμη και σε στενούς κύκλους δημοσιογραφικών και πολιτικών γραφείων –κάτι που οφείλουμε να ομολογήσουμε ότι συμβαίνει-.
Πολιτικά, όμως, ήταν ακόμη μια από τις δεκάδες ατυχείς εκφράσεις του προέδρου του ΣΥΡΙΖΑ.
Κι η φράση ήταν ατυχής επειδή, αφενός, ο ίδιος δείχνει να

Δευτέρα 2 Σεπτεμβρίου 2013

Ο Ιονέσκο στη Συρία και τα πέριξ

Όσα δραματικά συμβαίνουν στη Συρία και στα πέριξ αυτής, είναι η αποθέωση, το προπύργιο της μουσουλμανικού φανατισμού και της μισαλλοδοξίας.
Μια προσεκτική καταγραφή των δεδομένων και των «συμμαχιών» και των συσχετισμών, καταδεικνύει το γεγονός.
Προσέξτε:
Όλες οι χώρες του κόλπου είναι εναντίον

Κυριακή 1 Σεπτεμβρίου 2013

Τα δεδομένα της Αθήνας που… φωτογραφίζουν υποψήφιο

Μπορεί ο χρόνος μέχρι τις επόμενες δημοτικές και περιφερειακές εκλογές να είναι σχετικά μακρύς, μπορεί να προέχουν άλλα κορυφαία ζητήματα στην πολιτική κονίστρα, αλλά είναι βέβαιο ότι τα κομματικά επιτελεία έχουν ήδη στρέψει την προσοχή τους σ’ αυτές.
Πιο πολύ απ’ όλους στη Νέα Δημοκρατία που νιώθει την πίεση της Χρυσής Αυγής, η οποία και επισήμως, δια στόματος Μιχαλολιάκου, έχρισε υποψήφιο Δήμαρχο Αθηναίων, τον βουλευτή του Ηλία Κασιδιάρη.
Έτσι, στη Νέα Δημοκρατία μάλλον πρέπει να