Κυριακή 26 Οκτωβρίου 2014

Στο Καλντερίμι (Νο 84)

Η εβδομαδιαία στήλη με τα πολιτικά –παραπολιτικά σχόλια του grpost, τις Τυπολογίες και το Αθλητικό καλντερίμι

@ Καλημερούδια σε όλη την παρέα.
Θα ξεκινήσω σήμερα μ’ ένα θέμα που συζητείται όλο και περισσότερο στα πολιτικά παρασκήνια.
Την εβδομάδα δε που έφυγε, ήταν ένα από τα κυρίαρχα θέματα στα γνωστά στέκια, που συνοδεία καφέ ή εδεσμάτων που κοστίζουν 50 ευρώ η μπουκιά, γίνονται οι συζητήσεις για το μέλλον της χώρας.
Θα σας αναφέρω όλα τα ντεσού κι όσα λέγονται ή ακούγονται.
Λέγεται, λοιπόν, ότι στα παρασκήνια εξυφαίνεται επιχείρηση σχηματισμού κυβέρνησης εθνικής σωτηρίας, με αλλαγή πρωθυπουργού.
Ποιοι εξυφαίνουν το σενάριο;
Ακούγεται ότι είναι άνθρωποι από το εγχώριο επιχειρηματικό και πολιτικό κατεστημένο.
Κι ότι είναι ενήμεροι περί τούτου και ξένοι παράγοντες, τόσο στη γριά ήπειρό μας όσο και πέραν του Ατλαντικού, που έχουν κάθε λόγο να επιθυμούν πολιτική κι οικονομική σταθερότητα στη χώρα.

@ Όσοι διακινούν το συγκεκριμένο σενάριο, ισχυρίζονται ότι ήδη έχουν πέσει οι πρώτοι «πυροβολισμοί» από πολιτικά πρόσωπα.
Ποια είναι αυτά; Δεν κατονομάζονται.
Αλλά, προσωπικά θυμάμαι ότι έχουν κάνει δηλώσεις περί τούτου τόσο ο φιλόδοξος περιφερειάρχης Κεντρικής Μακεδονίας Απόστολος Τζιτζικώστας, όσο κι ο επικεφαλής της ομάδας των ανεξαρτήτων βουλευτών Πάρις Μουτσινάς.
Νομίζω κι Ντόρα Μπακογιάννη.

@ Η συγκεκριμένη κυβέρνηση, λένε, δεν θα έχει πρωθυπουργό τον Σαμαρά.
Οι ίδιοι κύκλοι μάλιστα, ισχυρίζονται ότι σ’ αυτή την κυβέρνηση θα μπορεί να συμμετέχει κι ο ΣΥΡΙΖΑ κι αναφέρουν ως πιθανό πρωθυπουργό τον Νίκο Κωνσταντόπουλο ή τον απολύτως συναινετικό Δημήτρη Αβραμόπουλο ή τον πρόεδρο της Βουλής ή κάποιο στέλεχος της Κεντροαριστεράς και δη τεχνοκράτη, όπως ήταν η περίπτωση Παπαδήμου.

@ Στο ερώτημα για ποιον λόγο να μπει ο ΣΥΡΙΖΑ σε μια παρόμοια διαδικασία, πολύ περισσότερο όταν δείχνει ότι καθορίζει την πολιτική ατζέντα, η απάντηση είναι σαφής.
Επειδή, λένε, μ’ αυτόν τον τρόπο θα κατάφερνε να «οσμιστεί» την εξουσία πριν την καταλάβει, απροετοίμαστος, όπως είναι σήμερα.
Επιπλέον, επειδή αν καταλάβει την εξουσία μόνος του ή με τη συνεργασία κάποιου άλλου μικρότερου κόμματος, θ’ αναγκαστεί ν’ αποδείξει εμπράκτως και σύντομα όσα ουτοπικά υποστηρίζει, αναφορικά με το μνημόνιο και τις σχέσεις του με τους δανειστές.
Κάτι που θα του δημιουργήσει από την αρχή προβλήματα, κυρίως εσωκομματικά, που ίσως δημιουργήσουν νέα πολιτική αστάθεια.
Κι ο Τσίπρας το ξέρει καλά αυτό.

@ Είναι κι άλλος λόγος, όπως λένε οι διακινητές του σεναρίου.
Αν ο ΣΥΡΙΖΑ λάβει εντολή σχηματισμού κυβέρνησης κι αντιμετωπίσει –όπως είναι σίγουρο- την απαίτηση των δανειστών και του Βερολίνου για αποδοχή του Μεσοπρόθεσμου προγράμματος, που λήγει το 2016, δεν θα μπορεί να γίνει η εκταμίευση των δόσεων που απομένουν.
Με αποτέλεσμα την δημιουργία και πολιτικού κι οικονομικού προβλήματος.

@ Βάζουν κι άλλα στο τραπέζι.
Ισχυρίζονται ότι με τη συμμετοχή του ΣΥΡΙΖΑ σε μια κυβέρνηση Εθνικής Ενότητας, διευκολύνεται κι ο Τσίπρας, που με τον τρόπο αυτόν θα προσγειώσει στην πραγματικότητα τους ουτοπιστές κι «επαναστάτες» του κόμματός του, ενώ θ’ αποκτήσει και την «έξωθεν καλή μαρτυρία», απαραίτητη για τη διείσδυσή του στον αστικό χώρο

@ Στη δεν παρατήρηση ότι έτσι θα χάσει τον ριζοσπαστισμό που φαινομενικά εκφράζει, ακούγονται από τους διακινητές του σεναρίου υπόκωφα γέλια…

@ Φυσικά για όλα αυτά είναι ενήμεροι τόσο ο Σαμαράς όσο κι ο Τσίπρας.
Έτσι, ίσως εξηγούνται, οι προτάσεις που διαρρέεται ότι δέχεται ο Σαμαράς από συνεργάτες του για αιφνιδιαστική προσφυγή στις κάλπες, με πρόσχημα μια τεχνητή ή υπαρκτή κρίση στα εσωτερικά ή εξωτερικά ζητήματα.
Αυτά κυκλοφορούν στα παρασκήνια, αυτά σας λέω.

@ Πάμε στο ζήτημα της αναπλήρωσης του Αβραμόπουλου στο υπουργείο Εθνικής Άμυνας.
Μαθαίνω ότι δεν «παίζει» πλέον το ενδεχόμενο να υπουργοποιηθεί ο Φραγκούλης Φράγκος.
Κι ότι υπάρχει σοβαρότατο ενδεχόμενο ν’ αναλάβει το υπουργείο ο ίδιος ο Σαμαράς.
Αυτό ενισχύεται από το γεγονός της αναβάθμισης του Αντώνη Οικονόμου, που ο Αβραμόπουλος έκανε από ειδικό γραμματέα, γενικό…
Ο Οικονόμου, είναι στενός φίλος κι άνθρωπος της απολύτου εμπιστοσύνης του πρωθυπουργού, ο οποίος όπως λένε μπορεί να λειτουργεί ως αντ’ αυτού.
Πάντως, εξακολουθούν να «παίζουν» δυνατά, τόσο ο Αρβανιτόπουλος, όσο κι ο Μαρκόπουλος, όπως εδώ κι εβδομάδες σας έχω πει.

@ Να σας πω κάτι ακόμη.
Όλο και διακινείται εντέχνως κι από διαφορετικές κατευθύνσεις το όνομα του Νικήτα Κακλαμάνη, ως πιθανού αντικαταστάτη του Ντινόπουλου στο υπουργείο Εσωτερικών.
Η δυσαρέσκεια στο πρόσωπο του Ντνόπουλου διαρκώς μεγεθύνεται, ενώ κορυφώθηκε με αφορμή την εμπλοκή του στην υπόθεση που αποκάλυψε η «Εφημερίδα των Συντακτών», με το ταμείο του και τις απλήρωτες οφειλές του.
Κι όχι μόνο αυτό.
Όλο και πληθαίνουν οι φωνές που ισχυρίζονται ότι δεν μπορεί η Νέα Δημοκρατία να πάει σε εκλογές (αν κι εφόσον) με υπουργό Εσωτερικών τον Αργύρη.

@ Έτσι, διακινείται ο Κακλαμάνης που έχει, όπως λένε, το πλεονέκτημα της σοβαρής  –κι όχι επιδερμικής- σχέσης με πολλούς άρχοντες της τοπικής αυτοδιοίκησης.
Κι ότι ξέρει να κάνει εκλογές…

@ Ανέβηκε ο Τσίπρας στο Πεντάγωνο κι ο Αβραμόπουλος πήρε την «εκδίκησή» του από τον Σαμαρά, που τον έριξε από το υπουργείο Εξωτερικών για χάρη του Βενιζέλου.
«Εμείς έχουμε την δυνατότητα να επικοινωνούμε», είπε ο πάντα συναινετικός Αβραμόπουλος κι έστειλε το μήνυμα και στην κοινωνία και στο Μαξίμου.
Άλλωστε, με τον πρόεδρο Αλέξη έχουν πολλά κοινά.
Είναι κι οι δυο αυτοδημιούργητοι στην πολιτική.
Έχουν κι οι δυο αστική καταγωγή.
Αναδείχτηκαν από την θητεία τους στο δήμο της Αθήνας.
Έχουν κοινές απόψεις σε πολλά ζητήματα της εξωτερικής πολιτικής και δη στα ελληνοτουρκικά θέματα.
Εκφράζουν κι οι δυο την εμπιστοσύνη τους στην σημερινή ηγεσία του στρατεύματος.
Αρέσει και στους δυο η «πολυτελής» λιτότητα στην καθημερινή τους ζωή.

@ Να σας πω και για ένα δήμαρχο που κατέληξε στη φυλακή για την αμοιβή του Σάκη Ρουβά!
Όχι εδώ στο Ελλάντα, αλλά στην Κύπρο που οι θεσμοί κι οι έλεγχοι λειτουργούν, επειδή οι αδελφοί μας, ευτυχώς για εκείνους, ακολούθησαν την πολιτική κουλτούρα των Άγγλων κατακτητών τους, αναφορικά με τη δημόσια διοίκησή τους.
Να σας πω και λεπτομέρειες.
Ο δήμαρχος της Πάφου (Σάββας Βέργας) κάλεσε τον προηγούμενο Αύγουστο τον Ρουβά για να δώσει συναυλία.
Δήλωσε ότι του έδωσε 100 χιλιάδες ευρώ.
Στον έλεγχο, όμως, που έγινε –είπαμε το κράτος εκεί λειτουργεί ταχύτατα- βρέθηκε να πληρώθηκε ο Ρουβάς με ποσό 40 χιλιάδων ευρώ.
Ο δήμαρχος προφυλακίστηκε πάραυτα κι άρχισαν οι έρευνες.

@ Έτσι, τώρα οι αρχές της Κύπρου ερευνούν που πήγαν τα υπόλοιπα 60 χιλιάρικα.
Τα πήρε ο Σάκης «μαύρα»;
Τα τσέπωσαν επιτήδειοι κι έμπλεξαν τον δήμαρχο;
Τα πήρε ο δήμαρχος;
Χαμός!
Έρχεται αυτή την εβδομάδα κλιμάκιο των κυπριακών αρχών για να «ανακρίνει» τον Ρουβά, με βασικό ερώτημα πόσα ευρώπουλα τσέπωσε…

@ Ξέρετε ποιον πήρε άμεσο συνεργάτη του στην Ευρωβουλή ο εκατομμυριούχος βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ Δημήτρης Παπαδημούλης;
Τον… αντίπαλο του Τσίπρα στις εκλογές για την ηγεσία του ΣΥΡΙΖΑ, τον Πάνο Ηλιόπουλο.
Μήνυμα!
Α, πήρε και τον δημοσιογράφο της Αυγής, τον Βασίλη Κατσαρδή.

@ Η δε Κωνσταντίνα Κούνεβα, πήρε στις Βρυξέλλες την κολλητή της φίλη, την δημοσιογράφο του εργατικού ρεπορτάζ στον Skai, Χριστίνα Κοψίνη, που παραιτήθηκε από τον σταθμό και την υπεράσπιση της εργατιάς!
Για να μη λέμε ότι οι κολλητοί επιβιώνουν μόνο στα άλλα κόμματα…
Ο «ποταμίσιος» Μιλτιάδης Κύρκος, προτίμησε να πάρει άμεσο συνεργάτη έναν φίλο  του Γιώργου Παπανδρέου, βαμμένο «πράσινο».
Τον Αντώνη Κοσυββάκη, που ξέρει τα κατατόπια στην σοσιαλιστική ομάδα του Ευρωκοινοβουλίου, στην οποία εντάχθηκε το Ποτάμι.

@ Πάμε παρακάτω.
Το έχουμε πει και ξαναπεί.
Είναι εύκολος ο λαϊκισμός.
Λες ότι παπαριά σου κατέβει στην γκλάβα, την πασπαλίζεις και με υποσχέσεις που θέλει ν’ ακούσει σε κάθε πικραμένος, αμολάς και δυο τρεις ανέξοδες καταγγελίες, έτσι για να υπάρχουν και…καθάρισες.
Τα δύσκολα έρχονται όταν φτάσεις στην καρέκλα της εξουσίας και της ευθύνης.
Όταν απαιτούνται αποφάσεις, ενίοτε και δυσάρεστες.
Καλό το σύνθημα «Εμπρός ΕΛΑΣ, ΕΛΑΣ για την Ελλάδα το δίκιο και τη λευτεριά», αν κι απαρχαιωμένο, καλοί κι οι όρκοι στην κυβέρνηση του βουνού, αλλά η πραγματικότητα είναι σκληρή, αδυσώπητη.

@ Η άτακτη υποχώρηση της Ρένας Δούρου αναφορικά με τα όσα έλεγε προεκλογικά για τον XYTA στο Γραμματικό κι η εγγραφή 2 εκατομμυρίων ευρώ στον προϋπολογισμό της Περιφέρειας για το συγκεκριμένο έργο, αποτελεί χαρακτηριστικό παράδειγμα.
Είναι σαφές.
Το Κράτος έχει συνέχεια.
Έχει υποχρεώσεις, προγράμματα ΕΣΠΑ που οποιαδήποτε κωλυσιεργία θα τα διακυβεύσει, ρήτρες κι ένα σωρό άλλα.
Σωστά, λοιπόν, η Ρένα προσγειώθηκε στην σκληρή πραγματικότητα κι υποχώρησε.

@ Το θέμα είναι τι θα κάνει και με ποιον τρόπο θα τιθασεύσει όλους αυτούς τους περίεργους, απεχθείς κι ακραίους της παράταξής της, τους εθισμένους στις ανέξοδες καταγγελίες κι υποσχέσεις, που αντιδρούν.
Μπορεί να ψήφισαν τον προϋπολογισμό, αλλά κάποιοι «βράζουν» κι απειλούν θεούς και δαίμονες.
Το είχαμε πει.
Η άσκηση εξουσίας στην Περιφέρεια, θα είναι ένα καλό μάθημα στον ΣΥΡΙΖΑ.
Φαντάζομαι ότι το πρώτο μήνυμα ελήφθη.

@ Τη δε κωλοτούμπα, υποδέχτηκε η «Αυγή», με τον τίτλο «Προϋπολογισμός ευθύνης, ευαισθησίας, αξιοπιστίας»…
Καταλάβαμε…
Το γεγονός ότι ουσιαστικά είναι ο προϋπολογισμός που είχε φτιάξει ο Σγουρός κι ο ΣΥΡΙΖΑ κατήγγειλε συνεχώς, αποτελεί γεγονός ήσσονος σημασίας για την «Αυγή».
Καταλάβαμε…

@ Όμως, δεν είναι μόνο ο προϋπολογισμός και το Γραμματικό.
Όλοι θυμόμαστε το ατέλειωτο σήριαλ με τις καθαρίστριες.
Οι βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ ήταν δίπλα τους στα τσαντίρια που είχαν στήσει έξω από το υπουργείο Οικονομικών, στις πορείες τους, στις κραυγές κι όλα τα συμπαρομαρτούντα που επί μήνες βλέπαμε πρώτο θέμα στις τηλεοράσεις.
Και να οι δεκάρικοι για την ανάλγητη κυβέρνηση που αφήνει τις γυναίκες στον δρόμο, να οι απειλές, οι υποσχέσεις, οι συναυλίες της Χαρούλας Αλεξίου, τα κομβόι συμπαράστασης διάφορων δικτύων του ΣΥΡΙΖΑ κλπ κλπ κλπ
Θυμάστε και τη φίλη μου τη Ρένα;
Που πήγε κι αλυσοδέθηκε μαζί τους;
Που δήλωσε ότι παίρνει δύναμη από εκείνες;

@ Ε, λοιπόν, τζίφος!
Νέα προσγείωση της Ρένας.
Πήγαν οι καθαρίστριες να τις προσλάβει στην Περιφέρεια κι έφαγαν πόρτα.
Η Ρένα έκανε ότι και το υπουργείο Οικονομικών κι ο Στουρνάρας.
Έκανε διαγωνισμό κι ανέθεσε τις υπηρεσίες καθαριότητας σε ιδιωτική εταιρεία!
Και μπράβο της.
Όχι φυσικά για τα πριν, αλλά για τα φρέσκα.
Είπαμε.
 Έχει άλλη ευθύνη η καρέκλα της εξουσίας από τα στασίδια του πεζοδρομίου…
Δεν είναι το καραβάνι της χαράς που ξεχαρμανιάζουν όσοι θέλουν να βγάλουν τα ουτοπικά απωθημένα τους…

@ Την κωλοτούμπα ή άτακτη προσγείωση ή άτακτη υποχώρηση, ουδείς πήρε χαμπάρι στο επικοινωνιακό επιτελείο της Νέας Δημοκρατίας…
Μόνο ο «Ριζοσπάστης» έγραψε ότι «έπεσαν οι αντιμνημονιακές μάσκες»…

@ Δεν κατάλαβα για ποιον λόγο καταψήφισε τον προϋπολογισμό της Περιφέρειας ο Κουμουτσάκος…
Όσο κι αν έψαξα, όσο κι αν ρώτησα, δεν βρήκα άκρη.
Τον ψήφισαν πάντως, ο Σγουρός, ο Μαντούβαλος κι ο Τζήμερος.

@ Πριν πάμε παρακάτω, θέλω να ρωτήσω τους βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ, αν στα γραφεία του κόμματος στην Κουμουνδούρου ελέγχεται ποιος μπαίνει και ποιος βγαίνει.
Α, μπράβο!
Αφού λοιπόν αυτά δεν είναι ξέφραγο αμπέλι, γιατί πρέπει να είναι τα Πανεπιστήμια;

@ Εκτός αν όσοι ελέγχουν την είσοδο στην Κουμουνδούρου, την ελέγχουν με τις…ιδέες…
Δεν μας χέζεις ρε Αλκίνοε…

@ Πάντως, όταν ένας πρύτανις που εξελέγη με τεράστια πλειοψηφία, δεν μπορεί να κάνει τα αυτονόητα κάθε πολιτισμένης κοινωνίας, επειδή κάποιοι άπλυτοι θεωρούν ότι μπορεί να κάνουν ότι γουστάρουν στα Πανεπιστήμια, για ποια ανάπτυξη μπορούμε να μιλάμε στον τόπο, για ποια stress test στις τράπεζες, για ποια ανάκαμψη και ποια πρόοδο;
Όταν η κοπελίτσα που με τους προστατευόμενους του ΣΥΡΙΖΑ μπουκάρισε στο γραφείο του πρύτανη και του φώναζε ότι …καταστρέφει τα όνειρά της, επειδή θα γίνεται έλεγχος στην είσοδο του Πανεπιστημίου, για ποιο μέλλον του τόπου μπορούμε να συζητάμε;

@ Εδώ είστε κι εδώ θάμαι.
Δεν θ’ αργήσει η ώρα που όλοι αυτοί οι «Αριστεροαούα» των Πανεπιστημίων δεν θα μπορούν να πείσουν, όχι πρωτοετή, αλλά ούτε τον πρώην συνάδελφό τους που είναι κι εν δυνάμει πρωθυπουργός.
Τα παιδιά, πλέον, θέλουν να μορφωθούν, ν’ αποκτήσουν εφόδια, να βγουν ισχυρά στην αγορά εργασίας του μέλλοντος.
Κι όχι ν’ ασχολούνται με ιδεοληψίες και ψευτοεπαναστάσεις…

@ Πάμε παρακάτω.
Δεν ξέρω τι λέτε εσείς, αλλά εγώ με το φτωχό μου μυαλό λέω ότι αφού ο «καλός κι υπάκουος μαθητής» Σαμαράς, που στο κάτω κάτω της γραφής έβγαλε και πρωτογενή πλεονάσματα, δεν καταφέρνει να πείσει τις αγορές ότι οικονομία μας πατάει στα πόδια της, πώς θα το κάνει ο «κακός μαθητής» –λόγω ροπής του στις καταλήψεις- Τσίπρας;

@ Πώς στο καλό θα πείσει ο Τσίπρας, όταν ο Σαμαράς είδε τα spreads ν’ ανεβαίνουν στο Έβερεστ, μόνο και μόνο επειδή σκέφτηκε να διώξει το ΔΝΤ;
Πώς θα τους πείσει ο Αλέξης, όταν υπόσχεται κούρεμα του μισού χρέους, αύξηση του αφορολόγητου για όλους, κατάργηση του ΕΝΦΙΑ, της έκτακτης εισφοράς και ταυτοχρόνως παροχές 11-12 δισεκατομμυρίων;

@ Δεν ξέρω, αλλά έχω την αίσθηση ότι αν γίνουν εκλογές και νικήσει ο Τσίπρας, την επόμενη ημέρα θ’ ακούσουμε μπόλικους δεκάρικους για την «καμένη γη» που βρήκε.
Μετά των αναλόγων κυβιστήσεων, βεβαίως βεβαίως….

@ Ήδη, ο Σταθάκης λέει και ξαναλέει ότι «έχουμε πει ότι δεν πρόκειται να υπάρξει μονομερής διαγραφή του χρέους».
Φυσικά δεν το έχουν πει ευθέως και ξεκάθαρα.
Ή τουλάχιστον δεν το λένε όλοι.
Άλλα λέει κι επιθυμεί ο Σταθάκης, άλλα ο Δραγασάκης, άλλα ο Βούτσης κι άλλα οι υπήκοοι του Λαφαζανιστάν.
Κι ο θεός – αν υπάρχει- βοηθός!

@ Το μήνυμα που πρέπει να έλαβε όλη η πολιτική κάστα της χώρας απ’ όσα συνέβησαν την προηγούμενη εβδομάδα, είναι ένα και μόνο:
Δεν σας εμπιστευόμαστε μόνους, ούτε για να πάτε στην τουαλέτα.
Επιτήρηση μέχρι να κάνετε όσα έχετε πει και ν’ αποπληρώσετε το 70-75% του χρέους σας.
Επιτήρηση κι εποπτεία!
Το άκουσαν;
Το άκουσαν, αλλά όλοι κάνουν την πάπια…

@ Το μέγα δυστύχημα για την Ελλάδα, είναι ότι η κοινωνία μας είναι εθισμένη στον φαβοριτισμό και τις λογικές της ήσσονος προσπάθειας.
Τόσο από την φοβική Δεξιά όσο κι από την ανεύθυνη και δημαγωγική Αριστερά.
Η ελληνική κοινωνία γαλουχήθηκε με χαμηλές πολιτικές αξίες και τείνει ευήκοα ώτα σ’ όσους υπόσχονται επιστροφή στα δανεικά και στις εποχές απ’ όπου ξεκίνησε η καταστροφή!
Σ’ αυτούς άλλωστε περιλαμβάνεται όχι μόνο η πασοκική πλέμπα, αλλά και λαμπεροί celebrities, όπως ο Λάκης Λαζόπουλος, ο Δημήτρης Γιαννακόπουλος ή η Γιάννα Αγγελοπούλου!
Ή και πολιτικοί αστέρες άλλων χώρων, όπως η Ραχήλ Μακρή!

@ Ερώτηση:
Όταν οι ΣΥΡΙΖΑΙΟΙ φώναζαν «όταν γύρω σου χορεύουνε τα δις, είναι βλακεία να είσαι εθελοντής», εναντίον της Γιάννας Αγγελοπούλου, φαντάζονταν ότι θα έρθει η ώρα που θα ήταν συνοδοιπόροι;

@ Πάμε και στο θέμα που κυριάρχησε στην επικαιρότητα την εβδομάδα που έφυγε.
Αναφέρομαι στις πράγματι ευνοϊκές ρυθμίσεις των χρεών προς το δημόσιο που έφερε η κυβέρνηση στη Βουλή.
Οικονομολόγος δεν είμαι και για κάθε ζήτημα που άπτεται τέτοιων γνώσεων, έχω καλούς φίλους που μου δίνουν τα φώτα τους.
Μου έλεγε λοιπόν, καλός φίλος, ότι οι ρυθμίσεις είναι πράγματι σε καλό δρόμο για την επανεκκίνηση της οικονομίας, αρκεί να τολμήσει η κυβέρνηση να προχωρήσει επιπλέον σε δυο τρεις αποφάσεις που θα δημιουργήσουν περισσότερες προϋποθέσεις διευκόλυνσης σε χειμαζόμενες επιχειρήσεις.

@ Το πρώτο που θα μπορούσε να γίνει, μου είπε, είναι να δοθούν φορολογικές ενημερότητες σε όλους με ορίζοντα ενός έτους.
Έτσι θα μπορέσουν να ξεμπλοκάρουν οικονομικές συμφωνίες και να κερδίσουν τόσο οι επιχειρήσεις όσο και τα ταμεία του Κράτους από τα συμβόλαια που θα γίνουν, από τις συμβάσεις που θα συνάψουν οι επιχειρήσεις που θα πάρουν χρήματα που τους οφείλονται και άλλα  οφέλη που θα προκύψουν από σταυροειδείς ενέργειες μεταξύ ιδιωτών και δημοσίου.
Το δεύτερο που μπορεί να γίνει για ν’ αυξήσει το υπουργείο Οικονομικών τα έσοδά του και τα ταμειακά του διαθέσιμα χωρίς την επιβολή νέων φόρων, είναι η θεσμοθέτηση απόδοσης του ΦΠΑ κάθε εβδομάδα.
Τι να σας πω;
Τα καταθέτω, όπως ακριβώς μου τα είπε.

@ Σας έχω νέα κι από την Αμφίπολη.
Όχι από τις ανασκαφές.
Εκεί κάνει κουμάντο η Παναγιωταρέα και δεν μου μιλάει εδώ και 27 (!!!) χρόνια, από τότε που νόμιζε ότι κάπνιζα στο studio του Καναλιού 1, στον Πειραιά και την ενοχλούσε ο καπνός…
Έμαθα λοιπόν, ότι στον δήμο (δήμαρχος ο Κ. Μελίτος –Νέα Δημοκρατία), έχουν κατατεθεί τέσσερις χιλιάδες (!!!) αιτήσεις για νέες επιχειρήσεις.
Χαμός!
Όλες, μα όλες αφορούν σουβλατζίδικα, καντίνες και καφετέριες και δη πέριξ του τύμβου.
Ανάπτυξη ε;

@ Την ίδια ώρα στην περιοχή δεν υπάρχει ξενοδοχείο, δεν υπάρχει κατάστημα με αναμνηστικά, δεν υπάρχει καμιά μα καμιά υποδομή στο λιμάνι.
Κι όσοι επισκέπτονται την μικρή κωμόπολη, φεύγουν αμέσως μετά, για ύπνο στη Θεσσαλονίκη ή στην Καβάλα…
Εμείς, όμως, θέλουμε «βρώμικα» και καφετέριες!
Κι ύστερα μιλάμε για το ελληνικό δαιμόνιο…

@ Βρε τα πουλάκια μου, τους εφοριακούς.
Έκαναν εκλογές και ποια παράταξη λέτε ότι βγήκε πρώτη;
Η παράταξη του ΣΥΡΙΖΑ.
Το θεωρείτε έκπληξη;
Η ταπεινότης μου ουδόλως.
Ψήφισαν την παράταξη που τους υπόσχεται ότι δεν θ’ αλλάξει τίποτα.
Χωρίς κανένα κόπο, έβγαλαν την πράσινη φορεσιά και φόρεσαν την ροζ!
Κι ύστερα μου λένε οι γλωσσολόγοι ότι είναι αδόκιμη έκφραση ο χαμαιλεοντισμός…

@ Οι περισσότεροι είναι οι γνωστοί μανδαρίνοι που ταλαιπωρούν τον κοσμάκη στις εφορίες ή δεν εφαρμόζουν νόμους που ψηφίζονται ή κωλυσιεργούν (κοινώς κωλοβαράνε) ή …
Άστο μην ανοίξω περισσότερο το στόμα μου κι υπάρχουν και τρέχω στους εισαγγελείς…

@ Σας είπα για τους εφοριακούς και θυμήθηκα την έγκυρη πληροφορία που μου έδωσε καλός γνώστης των απόκρυφων της Κουμουνδούρου.
Ότι δηλαδή, έχουν πιάσει στασίδι εκεί κάποιοι τύποι που μέχρι προσφάτως ήταν βαστάζοι υπουργών του ΠαΣοΚ, εν όψει της νομής της εξουσίας.
Μεταξύ αυτών και δυο τρεις πρώην αστυνομικοί διευθυντές, οι οποίοι εμφανίζονται πιο αντιμνημονιακοί κι από τον Λαφαζάνη.
Ο οποίος τα βλέπει όλα αυτά και βγάζει φλύκταινες.
Αλλά, δεν μιλάει δημοσίως…

@ Η Νατάσσα δήλωσε ανακουφισμένη που ο σύζυγός της δεν είναι πλέον πρωθυπουργός.
Νομίζω κι εμείς.

@ Πάντως, πέρα από την πλάκα, είναι η μόνη που βίωσε τόσο καλά τις διάφορες και περίεργες ιστορίες της Λεωφόρου Μαραθώνος και της Μεσογείων…
Κι ίσως η λέξη ανακούφιση που δηλώνει, να μην αποτυπώνει ακριβώς όσα νιώθει.

@ Ακούω ότι δεν είναι καθόλου, μα καθόλου, καλά τα πράγματα για τον πρόεδρο Πάνο και το κόμμα του.
Θυμίζει τον παλιό ΣΥΡΙΖΑ, τότε που η αγωνία των στελεχών του κτυπούσε κόκκινο αναφορικά με το αν θα μπουν ή όχι στη Βουλή.

@ Αντιθέτως, μια μικρή ηλιαχτίδα έκανε την εμφάνισή της επάνω από τις παγωμένες σχέσεις της Νέας Δημοκρατίας με τον λόρδο Βύρωνα, κατά κόσμο Πολύδωρα.
Μου λένε ότι διάφορες προξενήτρες έχουν αναλάβει ν’ ανεβάσουν το έργο που θ’ αναφέρεται στην εξομάλυνση των σχέσεων του λόρδου με τον Σαμαρά.
Αλλά ο λόρδος, ως τέτοιος που είναι, τηρεί τη στάση …Κακλαμάνη.
Θα μιλήσω μόνο με τον ίδιο Σαμαρά, λέει.
Καταλάβαμε…

@ Ο μπάρμπα Φώτης –που έχει και το όνομα Φανούρης- έκανε κι άλλη γκάφα.
Πήγε στη Βουλή και για να δείξει στον πρόεδρο Αλέξη ότι είναι καλό παιδί κι ότι  δικαίως η Ρένα τον αποκαλεί «σύντροφο», άρχισε έναν «Φιλιππικό» εναντίον της κυβέρνησης επειδή, όπως έλεγε, δεν έχει ολοκληρωθεί ο αναδρομικός έλεγχος υπουργών από το 1974.
Την ίδια ώρα στην αρμόδια επιτροπή της Βουλής, παρουσιάζονταν τα πορίσματα των ορκωτών λογιστών…
Αλλά, ο μπάρμπα Φώτης –που δεν ακούει όταν τον φωνάζουν Φανούρη- δεν το ήξερε.
Ή το ήξερε κι ήθελε να λαϊκίσει όπως εκείνοι με τους οποίους φλερτάρει ασυστόλως κι από τους οποίους ζητά να τον βάλουν πρώτο…
Στο Επικρατείας.

@ Σας έχω νέα και από μια δημοσκόπηση που έγινε από σοβαρή εταιρεία στις Α΄ και Β΄ Αθηνών, για λογαριασμό της Νέας Δημοκρατίας.
Μου λένε, λοιπόν, ότι στην Α΄ Αθηνών υπάρχει μια τριάδα που δείχνει ότι έχει σαφές προβάδισμα.
Δυο γυναίκες κι ένας άνδρας.
Όλγα, Ντόρα και Βασίλης.
Μετά τον Βασίλη (Κικίλια), σε μεγάλη απόσταση άλλη μια γυναίκα.
Φωτεινή.

@ Παρεμπιπτόντως, τώρα που αναφέρθηκα στον Κικίλια, κάτι μου λέει ότι θα συμβούν πράγματα που θ’ ανεβάσουν κι άλλο τις μετοχές του.
Ίδωμεν.

@ Στη Β΄ Αθηνών, η τριάδα είναι αμιγώς φιλελεύθερη.
Μητσοτάκης, Χατζηδάκης και Δένδιας.
Από εκεί και μετά …σφαγή.
Με τους λαϊκοδεξιούς στον πάτο…

@ Καλά, αφού ο «είμαι το ΠαΣοΚ μέσα στον ΣΥΡΙΖΑ», τουτέστιν ο εργατολόγος Αλέξης Μητρόπουλος, ήξερε ότι οι προσλήψεις στη Δραπετσώνα ήταν παράνομες, όπως άλλωστε είχε γνωμοδοτήσει, τι διάβολο ήθελε τις κορώνες περί …«δουλικών όρκων της κυβέρνησης προς την τρόικα»;

@ Γι αυτό ο Μητσοτάκης τον έκανε στη Βουλή μια από χόρτα.
Με την παρουσίαση των στοιχείων που αποδείκνυαν ότι άλλα συμβούλευε τους συμβασιούχους (τότε) στον δήμο Δραπετσώνας κι άλλα λέει σήμερα ως βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ.
Ο γνωστός γυρολόγος των πολιτικών κομμάτων κατάπιε την γλώσσα κι άρχισε να ψελλίζει διάφορα ακατάληπτα…

@ Και μη με ρωτήσετε για ποιον λόγο τον αποκαλώ γυρολόγο.
Στην αρχή της δεκαετίας του ογδόντα ήταν σύμβουλος του Ανδρέα Παπανδρέου σε ζητήματα εργασιακά, όταν το σύνθημα του ΚΚΕ «νόμος είναι το δίκιο του εργάτη», έβρισκε απήχηση στην «πράσινη» φυλή και τους αφιονισμένους πρασινοφρουρούς.
Αργότερα, μια έμπαινε και μια έβγαινε από το ΠαΣοΚ, αναλόγως της δύναμης των διαφόρων σοσιαλιστικών αναζητήσεων που εξέφραζαν διάφορες ομάδες, υποομάδες και συνδικαλιστικές οργανώσεις, μέλη των οποίων υπερασπιζόταν.
Αργότερα τον μάγεψε ο Τσοβόλας και πήγε μαζί του στο ΔΗΚΚΙ.
Αργότερα ξεμαγεύτηκε, αφού ο Τσοβόλας δεν μπορούσε ν’ αγκιστρωθεί στην εξουσία, που πάντα άρεσε στον κύριο «είμαι το ΠαΣοΚ μέσα στον ΣΥΡΙΖΑ».
Άλλωστε πάντα είχε ως μεγάλο στόχο την βουλευτική έδρα, αλλά ποτέ δεν κατάφερε να εκλεγεί.
Ώσπου, είδε φως στην Κουμουνδούρου και μπήκε.
Έγινε βουλευτής και σήμερα υπόσχεται στους παλαιοπασόκους που φλερτάρουν με τον ΣΥΡΙΖΑ ότι θα …καθαρίσει για την ένταξή και τακτοποίησή τους στα ψηφοδέλτια…
Είπαμε άλλωστε.
Είναι το ΠαΣοΚ μέσα στον ΣΥΡΙΖΑ…

@ Το γεγονός ότι ο Αλέξης Μητρόπουλος δεν έχει αντιληφθεί ότι ο σοσιαλισμός διασύρθηκε κι εκφυλίστηκε από το πρώην κόμμα του και θέλει να τον επαναφέρει, δεν άπτεται των δικών μου δυνατοτήτων να εξηγήσω…

@ Θα κλείσω την ενότητα των πολιτικών και παραπολιτικών σχολίων με μια είδηση οικονομικού κι επιχειρηματικού ενδιαφέροντος.
Μαθαίνω ότι η «Ιονική Ξενοδοχειακή» που είναι θυγατρική της Alpha Bank, ξαναβγάζει στο σφυρί το ιστορικό «Hilton».
Κι δη τώρα που η οικονομική του εικόνα παρουσιάζεται άκρως ικανοποιητική.
Άνθρωποι που γνωρίζουν άριστα τη συγκεκριμένη αγορά, ισχυρίζονται ότι η τράπεζα έχει θέσει οροφή για την πώληση τα 180-190 εκατομμύρια ευρώ.
Κι ότι ήδη υπάρχουν πρόσωπα κι εταιρείες που ενδιαφέρονται, παρά τη σιγή ασυρμάτου στην οποία επιδίδονται.
Όχι, όμως μ’ αυτά τα ποσά.

@ Ποιοι είναι αυτοί;
Μου λένε ότι ενδιαφέρονται οι εφοπλιστές Θανάσης και Πάνος Λασκαρίδης, οι οποίοι διαθέτουν ήδη δυο από τα τρία πολυτελή ξενοδοχεία της πλατείας Συντάγματος, το King George και Grande Bretagne, τα οποία όταν τα πήραν στην κατοχή τους τα αναμόρφωσαν και τα κατέστησαν απολύτως κερδοφόρα.
Είναι κι άλλοι ενδιαφερόμενοι.
Ο Ελληνοαμερικανός επιχειρηματίας Τζόν Κατσιματίδης, που παρουσιάζεται στην 458η θέση στον κατάλογο των πλέον εύπορων ανθρώπων του πλανήτη κι είχε ενδιαφερθεί και στο παρελθόν με προσφορά 100 εκατομμυρίων ευρώ, που δεν ευοδώθηκε.
Είναι κι η εταιρεία Howard που έχει αναλάβει να δημιουργήσει τον όμιλο Oceania με τους αδελφούς Ανδρεάδη.
Είναι κι η εταιρεία Jermyn Street Real Estate, που πήρε τον Αστέρα Βουλιαγμένης, ενώ ανεπιβεβαίωτες πληροφορίες κάνουν λόγο για σκέψεις του μεγαλομετόχου του ΠΑΟΚ Ιβάν Σαββίδη, ο οποίος έχει ήδη αναλάβει για 40 χρόνια το Μακεδονία Παλλάς στη Θεσσαλονίκη.

2η ενότητα
Τυπολογίες

@ Με τον Τριαντάφυλλο Δραβαλιάρη, που «έφυγε» στα 59 του χρόνια για το μεγάλο ταξίδι του στο άγνωστο, είμαστε μια ζωή στα «μαχαίρια».
Μη φανταστείτε κάμες, λεπίδες και λοιπά συμπαραμαρτούντα.
Μόνο ευγενή πράγματα. Κάτι μπινελίκια και κάτι γαμόσταυρα.
Μας χώριζαν πολλά πράγματα.
Γνήσιο παιδί της ΚΝΕ εκείνος, από τα φοιτητικά του χρόνια ακόμη, όταν ως επικεφαλής της Πανσπουδαστικής (1977 -1985), φιλελεύθερων πεποιθήσεων η αφεντιά μου, διαφωνούσαμε πλήρως με τις τακτικές του ΚΚΕ στα Πανεπιστήμια.
Σκοτωμός!
Οι παλαιότεροι θα θυμούνται τι μάχες γίνονταν σε αμφιθέατρα κι όπου δει, απέναντι στον φασισμό που καλλιεργούσε το ΚΚΕ κι η ΚΝΕ στα Πανεπιστήμια.
Εμείς είμαστε δεν είμαστε μια φούχτα παλαβιάρηδες, εκείνοι λόγω και της πολιτικής μόδας και των νωπών συνεπειών της χούντας, ήταν μιλιούνια…

@ Με τον «Ντάφυ» βρεθήκαμε πολλά χρόνια μετά, όταν δήμαρχος του Πειραιά έγινε ο Στέλιος Λογοθέτης κι έφερε τον ομοαίματό του διευθυντή στο «Κανάλι 1», που τότε εργαζόμουν κι εγώ.
Η μεγάλη «σφαγή» έγινε όταν ένα νοικοκυρεμένο ραδιόφωνο που είχε αφήσει ο Ανδριανόπουλος, έγινε εν μια νυκτί άντρο τακτοποίησης κομματικών και πολιτικών φίλων, για να μη λέει κανείς ότι η Αριστερά δεν κυβέρνησε ποτέ….

@ Ο Τριαντάφυλλος, διέρρηξε τις σχέσεις του με το ΚΚΕ κι αποχώρησε όταν ο Περισσός έσπασε τις σχέσεις του με τον Συνασπισμό.
Έκτοτε αφοσιώθηκε στην επαγγελματική του καριέρα, η οποία - όπως συνέβη με όλα τα «παιδιά» της ΚΝΕ και του ΚΚΕ- πήρε τον ανήφορο όταν απογαλακτίστηκαν από την οργάνωση και το κόμμα.
Όταν, αργότερα, ο Ανδρουλιδάκης εξέδωσε την «Εξουσία», ο Τριαντάφυλλος ήταν δίπλα του ως σύμβουλος έκδοσης.
Πιο ύστερα ανέλαβε τη διεύθυνση του «Planet», τη διεύθυνση του «Έθνους», ενώ παρέμεινε στον όμιλο Μπόμπολα ως διευθυντής της «Ημερησίας».

@ Μας χώριζαν τέσσερα χρόνια και πολλά άλλα ιδεολογικής και πολιτικής προσέγγισης.
Μας ένωνε η ευθύτητα που εκφράζαμε τις όποιες διαφωνίες μας κι μέχρι πριν κάποια χρόνια κι ένα κρασάκι που και που…
Αλλά δεν μπορώ να μη πω ότι ο Τριαντάφυλλος ήταν κύριος.
Με ηθικές αξίες υψηλού επιπέδου κι απόλυτος εκφραστής της δημοσιογραφικής δεοντολογίας.
Γενναία ψυχή.
Δεν τα λέω αυτά ως δικαίωση προς τον εκλιπόντα, ούτε ως φόρο τιμής.
Είναι η αλήθεια.
Όπως αληθινή κι ειλικρινής είναι η ευχή μου νάναι καλό το μεγάλο του ταξίδι.
Κι ο σεβασμός μου στη Σοφία Φασουλάκη, που στάθηκε παλικάρι δίπλα του, ειδικά τα τελευταία τρία δύσκολα χρόνια…
Όρθια Σοφία. Για σένα και τον Παναγιώτη.

@ Εξαιρετικό το νέο (μόνο 56 σελίδες κι ευκολοδιάβαστο) βιβλίο της Ελένης Γλύκατζη Αρβελέρ, με τίτλο «Εικασίες, Βεργίνα, Αμφίπολη», από τις εκδόσεις Ερμής.
Για το περιεχόμενό του μπορείτε να διαβάσετε περισσότερα στην ανάρτηση του grpost.blogspot.com με τίτλο «Η παρέμβαση της Ελένης Γλύκατζη Αρβελέρ για Βεργίνα, Αμφίπολη, Μέγα Αλέξανδρο και Κάσσανδρο», Παρασκευή 24 Οκτωβρίου.
Ευχαριστώ από καρδιάς την επιφανή επιστήμονα που είχε την καλοσύνη να μου το στείλει.

@ Όσοι προσδοκούν διακαώς να βρεθούν μεγαλοϊδεατικά ιδεολογικά ευρήματα στην Αμφίπολη, ας διαβάσουν το μικρό βιβλιαράκι της.

@ Πάμε Φάληρο;
Δεν θα βαρεθώ να το γράφω.
Τι δουλειά έχουν στον Skai αυτοί οι περίεργοι τύποι της χαζοχαρούμενης ψευτογκλαμουριάς του σκυλάδικου, του κουτσομπολιού και του λαμέ;
Γιατί να μπαίνουν στα σπίτια μας κάθε μεσημέρι;
Τι προσφέρουν σ’ έναν σταθμό σαν αυτόν του Φαλήρου, που είχε παραδοσιακά μια άλλη προσέγγιση στα συγκεκριμένα ζητήματα;
Καλά, ο Σταμάτης της ΔΗΜΑΡ τους θεωρεί αστέρια και δεν βλέπει ούτε το κακόγουστο θέαμα ούτε τα’ απογοητευτικά ποσοστά τηλεθέασης.
Οι άλλοι τι κάνουν;

@ Θα μπορούσε ποτέ αυτή η χαζοχαρούμενη μεσημεριανή παρέα να αρθρογραφεί στην «Καθημερινή» δίπλα στις σημαντικές υπογραφές της εφημερίδας;
Φυσικά όχι!
Πώς μπορεί, λοιπόν, να είναι ομόσταβλη της Κοσιώνη, του Παπαχελά, των Λυριτζή –Οικονόμου, του Τσίμα, του Παπαδημητρίου, του Πορτοσάλτε, της Τριανταφύλλου, της Μάνδρου, του Τσιόδρα κι άλλων σημαντικών ανθρώπων της τηλεοπτικής παραγωγής και της δημοσιογραφίας;

@ Ο Χατζηνικολάου προσέλαβε στην Real News τον Κούλογλου, που ως υποψήφιος ευρωβουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ που ήταν, θα καταθέτει κάθε εβδομάδα την αντικειμενική του γνώμη, μέσω αρθρογραφίας.

@ Εν των μεταξύ, οι χυδαιότητες που εκστόμισε εις βάρος της Αμαλίας ο Τράγκας από το γνωστό πρωινό του μετερίζι, σχολιάζονται όλο και περισσότερο.
Τι είπε ο γέροντας;
Η αγωγή μου δεν επιτρέπει την επανάληψή τους και δη δημοσίως…

@ Ταυτοχρόνως, κάτι βαμβακούλες (Σ.Σ. στην πειραιώτικη αργκό σημαίνει αξύριστες γυναίκες που δεν γεύονται (sic) τον έρωτα) δημοσιογράφες που όλοι γνωρίζουν ότι πίνουν τον καφέ τους στην Κουμουνδούρου, γράφουν και ξαναγράφουν στα έντυπα που εργάζονται, ότι όλη η ιστορία με την Αμαλία ήταν μια επικοινωνιακή φάρσα της κυβέρνησης και μάλιστα χωρίς ουσία.
Μιζέρια! Και κακομοιριά!

@ Ακόμη κι αν υποθέσουμε ότι οι προθέσεις της κυβέρνησης είχαν επικοινωνιακά κίνητρα, μας κακοπέφτει ρε κοπέλες να βρίσκεται στην Ελλάδα για ένα τόσο σημαντικό ζήτημα, η γυναίκα που τον προηγούμενο μήνα ήταν εξώφυλλο στο «People», στο «Vogue», στο «Paris Match» και στο «Hello»;
Άει σιχτίρ, γαμώ τη μιζέρια σας…



3η ενότητα
Αθλητικό Καλντερίμι

@ Ένσταση, ένσταση!

@ Απορρίφθηκε η ένσταση του γαύρου επειδή …φώναζαν οι τσιρλίντερς κι ήταν «παρών» ο πρόεδρος της Πανάθας στο ματσάκιο του κυπέλου, στο μπασκετάκι.
Μια κουταμάρα των καρπαζοεισπρακτόρων αδελφών, που εξόργισε ακόμη και πολλούς φίλους του γαύρου, πήγε στη θέση της.
Στον κάλαθο των αχρήστων.
Ένσταση, ένσταση!

@ Ένας φίλος κι «αδελφός» μου, γαύρος, με πήρε τηλέφωνο μετά τη νίκη επί της «Κυρίας» και μου είπε ότι ο Ρομπέρτο μπορεί να πιάσει ακόμη και τη…θεία λειτουργία.
Στην έκστασή του, δεν με άκουσε όταν του είπα ότι η μόνη ομάδα που του έριξε τρία στο Φάληρο ήταν η Πανάθα…

@ Κρίμα που δεν ήταν ο Ρομπέρτο τερματοφύλακας εκείνο το μαγικό βράδυ του Τορίνο, όταν ο γαύρος εισέπραξε από την «κυρία» τα επτά τεμάχια…
Κρίμα! Πολύ κρίμα!

@ Ναι ρε σεις! Θα είμαι το βράδυ στο γαυρογήπεδο.
«Προστατευμένος» από κάτι καλά φιλαράκια, στη γωνιά μιας σουίτας.
Όπως πέρυσι…
Που σε κάθε τεμάχιο μου έκλειναν το στόμα να μη πω τίποτα…

@ Εγώ τα έχω κάνει τα κουμάντα μου.
Αν χάσω, έχω κανονίσει για τους καφέδες και τη γουρουνοπούλα.
Εκείνοι που εξαφανίστηκαν από πέρυσι κι ακόμη χρωστάνε τα παϊδάκια, τι γίνονται;
Τι να πεις όμως;
Γαύροι!

@ Πάλι κωλόφαρδοι είναι οι γαύροι.
Δεν παίζει ο Ντίνας!

@ Η κολωφαρδία τους δεν περιγράφεται.
Δεν παίζει ούτε ο Μπαϊράμι!

@ Το πρώτο ντέρμπι της χρονιάς το πήρα.
Τρία έριξα στην Μπαρτσελόνα χθες…
Με ανατροπή.
Σήμερα έχω δυο ντέρμπι.
Ένα με τον γαύρο κι ένα με τον Μουρίνιο…

@ Οι Μπαοκτζήδες, μου είπαν, αποθέωσαν τον Μαρκόπουλο μεσοβδόμαδα και δη στο ευρωπαϊκό ματσάκιο της ομάδας τους.
«Σούλη ψυχάρα για πάντα Μπαοκάρα», φώναζαν!
Επειδή δεν πήγε στον γαύρο…
Ψυχάρα και μπαοκάρα, αλλά αυτό δεν τον εμπόδισε να συμφωνήσει με τους καρπαζοεισπράκτορες αδελφούς, αφού το ένα μύριο που του έδιναν δεν θα το πάρει στην ομάδα τους ούτε σε τρεις αιώνες…
Άλλο ποια κατάληξη είχε η υπόθεση.

----------

@ Πάμε σιγά σιγά για το τέλος.

@ Παρά την «κάμψη» που παρουσίασαν εσχάτως τα κρούσματα του φονικού ιού Έμπολα, η ανησυχία για την εξάπλωσή του υπάρχει.
Κι ανησυχώ με τα αντανακλαστικά του γίγαντα Σκουρλέτη, που ακόμη και σήμερα δεν έχει εκδώσει ανακοίνωση, αναφορικά με τον τρόπο που υπόσχεται ο ΣΥΡΙΖΑ ότι θ’ αναχαιτίσει αυτήν την παγκόσμια μάστιγα.

@ Πάντως, στα θέματα Εθνικής Άμυνας, δεν πρέπει να υπάρχουν ανησυχίες.
Υπεύθυνος του ΣΥΡΙΖΑ, είναι ο Βαρεμένος!
Ε ρε γλέντια.
Οι … Τούρκοι!

@ Αλλάξατε την ώρα;

@ Δυστυχώς η λατρεμένη μου Ζωή με αγνόησε.
Δεν με κάλεσε στο μεγάλο πάρτι για τον γάμο της, που έκανε στο «Κοο –Κοο».
Αλλά, κάλεσε τη Ραχήλ, τον Σκουρολιάκο και τον Λαφαζάνη που δεν έχασε την ευκαιρία να δηλώσει ότι θα σκίσει το μνημόνιο, όπως σκίζει τα καλσόν…

@ Κι αφού η λατρεμένη μου με αγνόησε, έπνιξα τον πόνο μου σ’ ένα ταψί σπανακόπιτα.

@ Γουστάρω την Κλέλια.
Τη Ρένεση.
Κούκλα το κορίτσι.
Με μπόλικη τρελάρα και ταλέντο.
Κι επίπεδο. Παιδί των Μαθηματικών, της Χημείας, της Φυσικής.
Μέχρι εδώ καλή μου. Αν σου γράψω κι άλλα κινδυνεύεις ν’ απογειωθείς κι εγώ να σε χάσω…

@ Λοιπόν, τέλος.
Περισσότερα την άλλη Κυριακή.
Ευχαριστώ για την παρεούλα.

@ Σας φιλώ στη μούρη και σας υπενθυμίζω ότι τα παιδιά, οι μεθυσμένοι και τα κολάν λένε πάντα την αλήθεια…






Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου