Παρασκευή 2 Σεπτεμβρίου 2016

ΕΥΑερα: Δεν γράφω, δεν περιγράφω άλλο!


Γράφει
η Εύα Τσαροπούλου

Σήμερα δεν θέλω να γράψω.
Γιατί όλα όσα ζω με πονάνε περίεργα σε τούτο τον τόπο, που εξακολουθεί να παραλογίζεται με τόση ευκολία, σαν να τρώει παγωτό μηχανής μέσα στο καταμεσήμερο… Όλα του «κατεβαίνουν» τόσο ευχάριστα στον ουρανίσκο κι ούτε που παίρνει χαμπάρι πώς ακριβώς παθαίνουν τα λαιμά του...

Αντιλαμβάνομαι ότι η κοινή λογική δεν είναι πάντα τόσο «κοινή» κι έχω συμβιβαστεί με τούτη την ιδέα. 
Ωστόσο, αυτά που ζούμε μοιάζουν να
ξεπερνούν τα όρια του παραλόγου, ακόμα κι αυτού που βολεύει κατά το συμφέρον μας…

Αίφνης, η ιστορία με τις τηλεοπτικές άδειες μας αποδεικνύει πως ζούμε διαδικασίες που και η τελευταία δημοκρατική χώρα αρνείται να αναγνωρίσει, ενώ παράλληλα, είναι παντελώς άχρηστες για οποιοδήποτε άλλο καθεστώς.
Κι όμως, όχι μόνο παρακολουθούμε αυτό το παράλογο και εντελώς ανόητο έργο, αλλά κάποιοι έχουν δεχτεί να πρωταγωνιστήσουν σε αυτό και να πληρώσουν κιόλας, αντί να πληρωθούν! Μόνο οι εταιρείες στρωμάτων μοιάζουν να κερδίζουν απ' τη διαφήμιση. 
Αν δύο λάθη δεν κάνουν ένα σωστό, τότε δοκίμασε τρία!

Ταυτόχρονα κι ενώ διαδραματίζονται αυτά, σαν μέσα στη μαύρη νύχτα γίνεται μπάχαλο η ιδιωτική εκπαίδευση, ξανακάθονται οι αιώνιοι φοιτητές στο έδρανο της αιωνιότητάς τους, η αριστεία πάει οριστικά στο διάολο και «μικρόν κώλο δεν έδειρες, μέγαν μη φοβερίζεις»!

Στο γενικό χαμό, οι τράπεζες ξεκινούν 5.000 πλειστηριασμούς ακινήτων για δανειολήπτες «μη συνεργάσιμους», με τη βοήθεια των δικαστηρίων που ανοίγουν επιτέλους στις 15 του Σεπτέμβρη και πάλι θα αρχίσει η μεγάλη συζήτηση για το ποιες μπορούν να χαρακτηριστούν «ευπαθείς» ομάδες και να εξαιρεθούν απ’ τη λαίλαπα των πλειστηριασμών.

Τέλος, μέσα σε όλα, ο κατηργημένος ΕΝΦΙΑ έχει αναρτηθεί κανονικά, φέρνοντας στο φως, μεταξύ άλλων, χρέη φορέων κοινωνικής ωφέλειας που όμως πρέπει να πληρωθούν, αφού όντας παράλογος αυτός ο φόρος, δεν μπορεί παρά να είναι παράλογος για όλους, όχι μόνο για τους μισούς…

Κι ενώ όλα βαίνουν κρεμασμένα χωρίς μανταλάκια, με αποτέλεσμα να είναι έρμαια του πρώτου δυνατού αέρα που θα φυσήξει, η κυβέρνηση και τα κόμματα της Αντιπολίτευσης ετοιμάζονται για τη ΔΕΘ και Κύριος οίδε τι ακριβώς θα εξαγγείλουν και πώς ακριβώς θα την παλέψουμε εμείς που θα χάσουμε για άλλη μια φορά το χρόνο μας, παρακολουθώντας δηλώσεις που μόνο «προγραμματικές» δεν θα είναι…

Δεν γράφω, δεν περιγράφω άλλο…

Μας ανάγκασαν να ζούμε μέσα στα σκατά και τώρα μας παίρνουν και τα σκατά…

Colder Weather (Zac Brown Band)


1 σχόλιο:

  1. ΕΥΑ ΜΟΥ ΕΧΕΙΣ ΔΙΚΙΟ, ΑΛΑ ΑΠΟΥ ΝΑ ΤΟ ΒΡΟΥΜΕ , ΤΑ ΒΛΕΠΩ ,,,,,,,,,,,, ΑΛΑ ΤΗ ΝΑ ΠΩ ΤΑ ΛΕΝΕ ΚΑΙ ΤΑ ΚΑΝΟΝΝΗΖΟΥΝ ΟΠΩΣ ΤΟΥΣ ΣΥΜΦΕΡΗ :

    ΑπάντησηΔιαγραφή