Κυριακή 23 Ιουλίου 2017

Κώστας – Κυριάκος – ΣΥΡΙΖΑ- δημοψήφισμα…


Γράφει
ο Νίκος Γ. Σακελλαρόπουλος


Ας θυμηθούμε:
1.      Περιφερειακές  και δημοτικές εκλογές του 2014.Ο Νικήτας Κακλαμάνης  κατεβαίνει
«αντάρτης» στον δήμο της Αθήνας κι αυτός χάνεται για τη Νέα Δημοκρατία. 
Ο Νικήτας είναι γνήσιο τέκνο της αποκαλούμενης «Λαϊκής Δεξιάς» και συχνά μιλάει για καραμανλισμό. 
Στις ίδιες εκλογές, ουκ ολίγοι από τη συγκεκριμένη  «τάση» της Νέας Δημοκρατίας κατευθύνονται ομαδικά στο ψηφοδέλτιο της Ρένας Δούρας  για την περιφέρεια και ουσιαστικά της
δίνουν τη νίκη. Που είναι η πρώτη νίκη του ΣΥΡΙΖΑ στα χρονικά και εξ αυτής δημιουργείται πολιτικό κλίμα για την επόμενη ημέρα που έρχεται.
2.      Εκλογές 2015. Ο Πάνος Καμμένος λαμβάνει το μεγαλύτερο ποσοστό του
 κόμματός του στο Νομό Σερρών, την πατρίδα των Καραμανλήδων. Ο Πάνος Καμμένος εκλέγεται και έκτοτε συγκυβερνά με τον ΣΥΡΙΖΑ υπενθυμίζοντας συνεχώς την καραμανλική του προέλευση και τους δεσμούς του. 
3.      Αμέσως μετά στις εκλογές του 2015 προτείνεται από τον ΣΥΡΙΖΑ και εκλέγεται
πρόεδρος της Δημοκρατίας ο Προκόπης Παυλόπουλος, με τη φημολογία να «σκίζει» τα ιμάτιά της ότι αυτό έγινε με παρέμβαση και υπόδειξη του καραμανλισμού. Κι εις βάρος του Αβραμόπουλου με τον οποίο είχε συμφωνήσει αρχικά ο Αλέξης Τσίπρας.
4.      Στην κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ μετέχει ο πρώην δικαστικός και διοικητής της ΕΥΠ επί
 Κυβερνήσεων Κώστα Καραμανλή, Δημ. Παπαγγελόπουλος, εκ των πλέον αναγνωρίσιμων κι εμπίστων του πρώην πρωθυπουργού. Ο οποίος κάνει την επική δήλωση ότι  «ο Τσίπρας είναι ο νέος εθνάρχης», προφανώς κατά τη γνώμη του δίπλα στον  Ελ. Βενιζέλο και τον Κωνσταντίνο Καραμανλή!
5.      Ο Βαγγέλης Μεϊμαράκης, με τη στήριξη της πλειοψηφίας εκείνων που ομνύουν στον
Κώστα Καραμανλή, κατεβαίνει υποψήφιος στις εσωκομματικές εκλογές της Νέας Δημοκρατίας, με την θέση περί συναίνεσης με τον ΣΥΡΙΖΑ.
6.      Συστηματικά, από τα χρόνια διακυβέρνησης της χώρας από τους Σαμαρά και
Βενιζέλο, στελέχη που επικαλούνται στενές σχέσεις με τον καραμανλισμό (Αντώναρος, Βλάχος, Παπακώστα. Κακλαμάνης, Στυλιανίδης κλπ) με δηλώσεις και θέσεις τους δημιουργούν σοβαρά ζητήματα στη Νέα Δημοκρατία και ανοίγουν κύκλους εσωστρέφειας.
7.      Αμέσως μετά την εκλογή του, ο πρόεδρος της Δημοκρατίας, πλην της
 προσωκεντρικής του ταύτισης  ταυτίστηκε απολύτως και ιδεολογικά με τον ΣΥΡΙΖΑ. Με την περίφημη φράση για τον… «Μινώταυρο του νεοφιλελευθερισμού»… Με την δε συστηματική σιωπή του στις επιθέσεις στελεχών του ΣΥΡΙΖΑ στη Δικαιοσύνη, ταυτίζεται ακόμη περισσότερο.
8.      Όταν ο Κυριάκος Μητσοτάκης ανέφερε ότι δεν υπάρχει περιθώριο πολιτικής
 συνεννόησης με τον ΣΥΡΙΖΑ κι ότι η Νέα Δημοκρατία δεν θα ψηφίσει τα μέτρα για το κλείσιμο της αξιολόγησης, αφού αυτό είναι έργο της κυβέρνησης, ο Βαγγέλης Μεϊμαράκης, αντίπαλός του στην διεκδίκηση της ηγεσίας με τη στήριξη   του στενού καραμανλικού πυρήνα του κόμματος, δημιούργησε κλίμα εσωστρέφειας με τη φράση «τζάμπα μάγκες».
9.      Στην  εξεταστική επιτροπή της κυβέρνησης , ουσιαστικά παρακάμφθηκε η περίοδος
 διακυβέρνησης 2004- 2009, με τις κακές γλώσσες να ισχυρίζονται ότι ο Αλέξης Τσίπρας δεν ήθελε να διαταράξει τα υπόγεια ρεύματα στήριξης του.

Αυτά, επιγραμματικά και τηλεγραφικά είναι κάποια εκ των πολλών γεγονότων των τελευταίων χρόνων. Για τα οποία ο Κώστας Καραμανλής δεν έχει λάβει ουσιαστικά καμιά θέση.
Από την άλλη πλευρά, είναι πλέον γνωστή ,στο πολιτικό παρασκήνιο, η παρέμβαση τόσο του προέδρου Παυλόπουλου, όσο και του Κώστα Καραμανλή, εκείνο το φοβερό και τρομερό βράδυ του δημοψηφίσματος του 2015 και του αδιεξόδου που δημιούργησε στην ηγετική ομάδα του ΣΥΡΙΖΑ.

Πού βρισκόμαστε σήμερα;
Θα συνεχίσουν να εμφανίζονται παρόμοια περιστατικά και γεγονότα; 
Θα δημιουργηθεί και πάλι εσωστρέφεια και μάλιστα τη στιγμή που η Νέα Δημοκρατία δείχνει μέσω των πολιτικών αναλύσεων και των δημοσκοπήσεων ότι βρίσκεται μπροστά στο κατώφλι –ακόμη- και της αυτοδυναμίας;
Θα επιβεβαιωθεί η φημολογία ότι κάποιοι κινούνται ακόμη και για ρήξη εντός της Νέας Δημοκρατίας;
Ουδείς γνωρίζει.
Οι πληροφορίες αναφέρουν ότι πολλάκις ο Καραμανλής έχει γίνει έξαλλος με τη χρήση του ονόματός του από πρώην συνεργάτες του.
Οι ίδιες πληροφορίες αναφέρουν ότι εστάλη μήνυμα σε όλους -ακόμη και στον Καμμένο-  να σταματήσουν να αναφέρονται στον καραμανλισμό και δη εξ ονόματός του.
Επιπλέον, όσες αναλύσεις των δεδομένων και καταστάσεων κι αν κάνει κάποιος, θα φτάσει στο συμπέρασμα ότι δεν έχει κανένα συμφέρον να υπονομεύσει την παράταξη της οποίας αποτελεί κορυφαία αρτηρία ζωής.
Αφενός επειδή δεν του ταιριάζει αυτός ο ρόλος κι αφετέρου ειδικά τώρα.
Και πολύ περισσότερο αφού τονίζει και ξανά-τονίζει ότι δεν ενδιαφέρεται πια να βρεθεί στην πρώτη γραμμή της εξουσίας.
Κι όχι μόνο αυτά.
Για να δείξει εμπράκτως τη στήριξή του στο κόμμα του αλλά και την αποδοκιμασία του στον Πάνο Καμμένο, ήταν από τους πρώτους που υπέγραψε το αίτημα της Νέας Δημοκρατίας για σύσταση εξεταστικής επιτροπής εις βάρος του, με αφορμή τις συνομιλίες του με τον ισοβίτη ναρκέμπορο.
Είναι και κάτι ακόμη.
Ουδείς μπορεί ν’ αμφισβητήσει ότι εντός της Νέας Δημοκρατίας και στα ΜΜΕ υπάρχουν κάποιοι ελάσσονες  που επιχειρούν συστηματικά να την αντιπολιτεύονται εκ των έσω, την ίδια ώρα που έχουν επιλέξει να συνυπάρχουν με τον κρατισμό του ΣΥΡΙΖΑ.
Είναι διάφοροι ομοφοβικοί, είναι κάποιοι άλλοι υπέρμαχοι του «Τάματος του Έθνους», είναι και κάποιοι της βαθιάς συντήρησης του «τζάμπα μάγκες».
Αυτοί, προφανώς, δεν γνωρίζουν ή δεν επιθυμούν να συνειδητοποιήσουν ότι οι σχέσεις Καραμανλή και Μητσοτάκη είναι αγαστές και καλύτερες από ποτέ.  Όσο κι αν κάποιοι συνεχώς τις τορπιλίζουν…
Η ζωή θα τους καταδείξει την αλήθεια.
Όπως, η ζωή θα καταδείξει κι αν ο Κώστας Καραμανλής, ο Προκόπης Παυλόπουλος και άλλα εξόχως συντηρητικά στελέχη συνταχθούν με την κυβέρνηση στο πιθανό δημοψήφισμα που ίσως προκαλέσει ο ΣΥΡΙΖΑ, με θέμα την αναθεώρηση του Συντάγματος και την κατάργηση του ΣτΕ!
Κάτι που διαφαίνεται από τις συνεχείς επιθέσεις στη Δικαιοσύνη από κυβερνητικά στελέχη, αλλά και την περιρρέουσα φημολογία.
Κυβερνητικά στελέχη ισχυρίζονται ότι δεν μπορεί να μη συνταχθούν μαζί τους σε ένα τέτοιο ενδεχόμενο οι Παυλόπουλος και Καραμανλής, αφού ειδικά στο ζήτημα της κατάργησης του ΣτΕ ο ΣΥΡΙΖΑ έχει… προσχωρήσει στις θέσεις τους.
Από την άλλη πλευρά, έγκριτοι συνταγματολόγοι αναφέρουν ότι οποιαδήποτε διαδικασία αναθεώρησης του Συντάγματος ΔΕΝ μπορεί να γίνει με δημοψήφισμα (ακόμη κι αν αυτό έχει απλώς συμβουλευτικό χαρακτήρα), παρά μόνο με διαδικασίες του κοινοβουλίου.
Άρα, ακόμη κι αν ο ΣΥΡΙΖΑ προσχωρήσει ή έχει προσχωρήσει σε …καραμανλικές θέσεις, δεν μπορεί να συναινέσει ο τ. πρωθυπουργός μπροστά στην σαφή αντισυνταγματικότητα παρόμοιου δημοψηφίσματος…
Κι η επιχείρηση της Αριστεράς να φέρει σε δύσκολη θέση τον Μητσοτάκη, δύσκολα θα ευοδωθεί…





Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου