Δευτέρα 21 Αυγούστου 2017

Ο ανιστόρητος κομμουνιστής Κοντονής


Γράφει
ο Νίκος Γ. Σακελλαρόπουλος

Να ξεκινήσουμε αυτό τη συζήτηση από την αιτία που έγινε αφορμή για να γίνει.
Αυτό το εξάμηνο, λοιπόν, την προεδρία του Συμβουλίου της Ε.Ε. ασκεί η Εσθονία. Μια χώρα που «βίωσε κατάσαρκα» τη λαίλαπα του κομμουνισμού και βρέθηκε στον ελεύθερο κόσμο με την πτώση και διάλυση της Σοβιετικής Ένωσης.
Έκτοτε, η Εσθονία, ανέβασε
σταθερά το ΑΕΠ της, συναντήθηκε με τις χώρες της Δύσης, εισήλθε στην Ευρωπαϊκή Ένωση.
Και τώρα, με την ευκαιρία της προεδρίας της, διοργανώνει στις 23 Αυγούστου, διεθνές συνέδριο αφιερωμένο στη μνήμη των θυμάτων ΟΛΩΝ των ολοκληρωτικών κι αυταρχικών καθεστώτων.  
Η ίδια ημέρα έχει προταθεί από το ευρωπαϊκό κοινοβούλιο να εορτάζεται ως ημέρα μνήμης των θυμάτων του ναζισμού και του κομμουνισμού.
Η ακριβής ονομασία του συνεδρίου των Εσθονών είναι «Διεθνές συνέδριο για την ευρωπαϊκή ημέρα μνήμης των θυμάτων του ναζισμού και του κομμουνισμού» και σ’ αυτό προσεκλήθη ο υπουργός Δικαιοσύνης Σταύρος Κοντονής, όπως κι όλοι οι Ευρωπαίοι ομόλογοί του.
Τι πιο φυσιολογικό για μια Ευρώπη που υπέστη τα δεινά των δυο σκοτεινών καθεστώτων; 
Τι πιο φυσιολογικό από το να τιμήσει τα εκατομμύρια θύματά τους;
Μα όχι! 
Ο δικός μας, ανθρωπάκι όλο ιδεοληψίες, αρνήσεις, κατηγορίες για βία και στυγνός κομμουνιστής, έδειξε σε όλη την Ευρώπη τι εστί… επαναστάτης! 
Η άρνησή του να παραστεί με σαθρή κι ανιστόρητη επιχειρηματολογία μα και δικολαβικές ακροβασίες ουδόλως προσβάλλει τον ίδιο ή την κυβέρνησή του. 
Προσβάλλει τη χώρα μας. 
Προσβάλλει την Ελλάδα στην οποία ανδρώθηκε η δημοκρατία και σήμερα τάσσεται στην υπεράσπιση του κομμουνιστικού ολοκληρωτισμού.
Ο Κοντονής, διατύπωσε την άποψη ότι η φρίκη του ναζισμού είναι το απόλυτο κακό κι ότι για τη νίκη των συμμάχων στο Β’ παγκόσμιο πόλεμο είχε συμβολή η Σοβιετική Ένωση.
Ναι, έτσι είναι.
Μπορεί, όμως, το απόλυτο κακό του ναζισμού ν’ αποτελεί άλλοθι για τα εγκλήματα του κομμουνισμού και του σταλινισμού πριν και μετά τον πόλεμο;
Ο Κοντονής είπε κι άλλες ανοησίες.
Είπε, επί παραδείγματι, ότι ο κομμουνισμός είναι καλός επειδή σε πλήρη αντίθεση με τον ναζισμό «γέννησε δεκάδες ιδεολογικά ρεύματα, ένα εκ των οποίων υπήρξε ο  ευρωκομουνισμός, ο οποίος γεννήθηκε μέσα σε κομμουνιστικό καθεστώς, την περίοδο της Άνοιξης της Πράγας με στόχο να παντρέψει τον σοσιαλισμό με την Δημοκρατία και την ελευθερία».
Δεν είπε, όμως, ότι πριν το απολύτως αποτυχημένο εγχείρημα του ευρωκομουνισμού, είχαν γίνει εγκλήματα με εκατομμύρια θύματα! 
Δεν είπε κουβέντα ότι από αυτά τα περιβόητα ιδεολογικά ρεύματα γεννήθηκε η τρομοκρατία...
 Δεν είπε κουβέντα για τις βίαιες εισβολές σε Πολωνία, Ουγγαρία, Τσεχοσλοβακία, δεν είπε κουβέντα για τα στρατόπεδα συγκέντρωσης αντιφρονούντων στη Σιβηρία, δεν είπε κουβέντα για τα γκούλαγκ…
Δεν είπε κουβέντα ότι ιστορικά και επί της ουσίας αποδείχθηκε ότι ο κομμουνισμός είναι απολύτως ασύμβατος με τις θεμελιώδεις κατακτήσεις των δημοκρατιών του δυτικού κόσμου. 
Κάτι που αναγνωρίζουν οι έντιμοι κομμουνιστές, που ισχυρίζονται ότι η δικτατορία του προλεταριάτου μπορεί να υψωθεί μόνο μέσα από τα ερείπια της αστικής δημοκρατίας.
Να ρωτήσουμε και κάτι ακόμη;
Στη βάση ποιας λογικής θεωρεί ο Κοντονής φρικτότερα τα εγκλήματα του ναζισμού από αυτά του κομμουνισμού; 
Όταν τα εγκλήματα με μαζικές δολοφονίες κι εξόντωση αντιπάλων κι αντιφρονούντων είναι ίδια; Όταν τα στρατόπεδα συγκέντρωσης λειτούργησαν και στα δυο καθεστώτα; 
Όταν η ελευθερία της συνείδησης, της σκέψης και της έκφρασης στραγγαλίστηκαν παρομοίως και στα δυο θλιβερά καθεστώτα;
Δυστυχώς ο Κοντονής βιάζει ασυστόλως τη νοημοσύνη μας με όσα λέει.
Μα πρέπει να κατανοήσουμε κάτι σημαντικό:
Αυτά πιστεύει. Ο άνθρωπος είναι ένας στυγνός κομμουνιστής – εκ των τελευταίων του είδους στον πλανήτη και των πολλών που ευδοκιμούν ακόμη ΜΟΝΟ στη χώρα μας- που προφανώς όταν μιλούσε (μαζί με το κόμμα του) για «άλλη Ευρώπη» εννοούσε την πάλαι ποτέ Σοβιετική Ένωση. Των γκούλαγκ, της φυσικής εξόντωσης των αντιπάλων, της εξαφάνισης λαών που δεν ενστερνίστηκαν  ιδέες σαν τις δικές του, της υποταγής της Δικαιοσύνης στις βουλές του κόμματος, της κατάργησης της ελευθερίας έκφρασης και πολυκομματισμού….
Όχι όμως!
Είμαι απολύτως βέβαιος, ότι όσο κι αν είναι επιπόλαιος ή πολιτικά αστοιχείωτος τούτος ο λαός, όσο κι αν είναι επιρρεπής στον λαϊκισμό ή στην προσωπική – συντεχνιακή βολή του, δεν επιθυμεί τον ολοκληρωτισμό που υπερασπίζεται ο Κοντονής.
Το δε γεγονός ότι μέσω του Κοντονή ολόκληρη η κυβέρνηση γίνεται τιμητής κι απολογητής του κομμουνισμού, προσβάλλει βάναυσα αυτόν το λαό.
Κι όχι μόνο. 
Προσβάλλει βάναυσα την ιστορική μνήμη και των Εσθονών και των Λεττονών και των Τσέχων και των Σλοβάκων και των Ούγγρων και των Βούλγαρων και των Λιθουανών στη μεγάλη ευρωπαϊκή οικογένεια που είμαστε ενταγμένοι.
Τοποθετεί, δε την Ελλάδα,  στο περιθώριο των ευρωπαϊκών εξελίξεων, θλιβερή ουραγό, απαξιωμένη κι ανήμπορη όσο δεν υπήρξε ποτέ.
Επιτέλους! Όλοι μας, οφείλουμε να βάλουμε στο χρονοντούλαπο της λήθης  τους περίεργους τύπους με τις ιδεοληψίες μια εποχής που ξόφλησε και καταδικάστηκε από τους λαούς της Ευρώπης και την ιστορία..



Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου