Πέμπτη 3 Αυγούστου 2017

Κόμμα Γιάννη....γρονθοκοπεί ΣΥΡΙΖΑ…



Από τη Θεσσαλονίκη
γράφει
ο Μιχάλης Δεμερτζής


Οργιάζουν οι φήμες για ίδρυση νέου κόμματος από τον Γ. Βαρουφάκη και, με δεδομένη την επιμονή τού τελευταίου να μένει στην επικαιρότητα, δύσκολα μπορούν να χαρακτηριστούν ανυπόστατες.
Από τη μία, γιατί όχι;
Εδώ έχουν δικό τους κόμμα πρόσωπα όπως η Ραχήλ Μακρή, ο Φαήλος Κρανιδιώτης, ο Αρτέμης Σώρρας και η Ζωή Κωνσταντοπούλου…
Από την άλλη, το να ζητά την ψήφο του ελληνικού λαού ο Γιάνης, είναι σαν να καλεί σε δείπνο ο λύκος τα πρόβατα. 
Τι ακριβώς περιμένουν ότι θα συμβεί, εκείνοι που
θα τον ψηφίσουν; (Γιατί θα βρεθούν πολλοί που θα τον ψηφίσουν, αυτό είναι σίγουρο.)
Πως όλα θα πάνε καλά αυτή τη φορά;
Πως το γεγονός ότι ο λύκος έφαγε το μισό κοπάδι την τελευταία φορά που του το εμπιστευτήκαμε, δεν είναι αρκετό για να θεωρούμε ότι μπορεί να φάει και το άλλο μισό;
Μιλάμε πάντα για τον υπουργό Οικονομικών που έκλεισε τις τράπεζες.
Για έναν τύπο, δηλαδή, που μπορεί να μπει στο ίδιο ράφι με έναν εμπρηστή πυροσβέστη, έναν διαρρήκτη αστυνόμο κι ένα ψάρι που πνίγηκε.
Το πιο εξωφρενικό, όμως, θα είναι ότι θα βρεθεί άνθρωπος να τον ψηφίσει, ενώ τα Capital Control θα είναι ακόμα σε ισχύ.
Δυστυχώς, η εμπειρία της κρίσης έχει δείξει πως το εκλογικό κοινό δεν αγγίζουν ιδιαίτερα τέτοιες… λεπτομέρειες.
Στον αντίποδα, δημοκρατία έχουμε (ακόμα), συνεπώς, δικαίως τραβάμε αυτά που τραβάμε και αν τον βάλουμε στη Βουλή, θα τον αξίζουμε.
Το μόνο θετικό σε αυτή την ιστορία με τον Βαρουφάκη στο επίκεντρο, είναι πως φαίνεται να ιδρώνει το αυτί του Α. Τσίπρα.
Το γεγονός πως, σε ό,τι έχει να κάνει με τον πρώην υπουργό του των Οικονομικών, προσποιείται ότι δεν ακούει ή αλλάζει το θέμα και προσπαθεί να υποβαθμίσει ότι πρόκειται για έναν άνθρωπο με επιρροή, αυτό δείχνει.
Και δεν ανησυχεί για λόγους ηθικής. Δεν φοβάται μη γίνει βούκινο. Η εν ενεργεία κυβέρνηση έχει αναισθησία που θα αφήσει εποχή. Όσα άπλυτά της κι αν βγάλει ο Βαρουφάκης στη φόρα, περισσότερο ενισχύουν το … επαναστατικό προφίλ της, παρά την πλήττουν.
Η ανησυχία έγκειται στο ενδεχόμενο ύπαρξης νέου «δραχμικού» κόμματος με το διεθνές (κάτι σαν) κύρος του Γιάνη. Θα πρόκειται για το νέο προορισμό (και) της «μετριοπαθούς» αντιευρωπαϊκής ψήφου, την οποία για την ώρα μοιράζονται ΣυΡιζΑ και ΑνΕλ.
Ο ψηφοφόρος που τα έχει με τους κακούς ξένους και δεν θέλει να ψηφίσει τα άκρα, Χ.Α. και ΚΚΕ, δεν θα έχει πλέον κανέναν λόγο να επιλέξει Πολάκη, Κατρούγκαλο, Καμμένο κτλ.
Σαν αυτόν υπάρχουν πολλοί, στις ψήφους των οποίων, με τους ΑνΕλ δημοσκοπικά «τελειωμένους» και τις άλλες «δραχμικές» δυνάμεις σταθερά γραφικές, υπολογίζει πολλά ο ΣυΡιζΑ.
Ως εκ τούτου, όσο ο Γ. Βαρουφάκης δείχνει πολιτικές φιλοδοξίες και τα ΜΜΕ, εντελώς φυσιολογικά, ασχολούνται μαζί του, ο Α. Τσίπρας και οι συν αυτώ δεν έχουν άλλη επιλογή από το να τον αντιμετωπίσουν κάποια στιγμή, με τον έναν τρόπο ή τον άλλον.
Και, μία αντιπαράθεση μεταξύ τους, υπό οποιαδήποτε μορφή (μέσω ΜΜΕ ή social media ή- το πιο απίθανο- μίας εξεταστικής επιτροπής), θα μπορούσε να μας πει πολλά και, το κυριότερο, να εκθέσει τον εντός συνόρων άνετο αρχηγό του ΣυΡιζΑ. (Ο άλλος εκτίθεται ευχαρίστως και μόνος του.)
Κάτι που, για τον τόπο, δεν θα ήταν καθόλου κακό.
Αν δεν είχε και Βαρουφάκη στη Βουλή το σενάριο, θα ήταν ιδανικό…


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου