Τρίτη 17 Οκτωβρίου 2017

«Φονιάδες των λαών Αμερικάνοι»…


Γράφει
ο Νίκος Γ. Σακελλαρόπουλος

Με τον Τραμπ συναντιέται σήμερα ο Αλέξης Τσίπρας!
Σε μια περίοδο που έχει ως χαρακτηριστικό την αστάθεια και την αβεβαιότητα, ο Αλέξης Τσίπρας συναντάται με τον Αμερικανό πρόεδρο Ντόναλντ Τραμπ.
Κι αυτό αποτελεί από μόνο του είδηση.
Αυτή η επίσκεψη Έλληνα πρωθυπουργού στις ΗΠΑ δεν είναι σαν τις άλλες.
Ούτε του Κωνσταντίνου Καραμανλή, ούτε του Γεωργίου Παπανδρέου, ούτε του
Κωνσταντίνου Μητσοτάκη. Ούτε καν των Κώστα Σημίτη, Κώστα Καραμανλή και Αντώνη Σαμαρά.
Αυτή η επίσκεψη αποτελεί την απόλυτη ειρωνεία της ζωής απέναντι στον απόφοιτο της μεγάλης του γένους σχολής, της ΚΝΕ, στο άντρο του καπιταλισμού!
Ο Αλέξης Τσίπρας, από τις καθημερινές πορείες στους δρόμους της Αθήνας εναντίον των ιμπεριαλιστών, σήμερα διαβαίνει τις πόρτες του Λευκού Οίκου!
Από τις πορείες στην αμερικανική πρεσβεία – συνοδεία πάντα επεισοδίων – στην αγκαλιά του Τραμπ!
Από τα συνθήματα «φονιάδες των λαών Αμερικάνοι», επαίτες σήμερα του δολαρίου κι επενδύσεων.
Πού ξέρετε κιόλας; Μπορεί ν’ ακούσουμε και σύνθημα «Αμερικάνοι σωτήρες των λαών»…
Από το περιβόητα συνθήματα «Ελλάδα – Κύπρος – Παλαιστίνη, Αμερικάνος δεν θα μείνει», «Έξω οι βάσεις του θανάτου», σήμερα …  «βοηθείστε Αμερικάνοι για εμάς είσαστε θεοί»…  Όσο για τις πάλαι ποτέ βάσεις του θανάτου;
Πάρτε κι άλλες σήμερα… Πάρτε όσες θέλετε… Κι άλλη στη Κρήτη, και στην Κάρπαθο και στον Άραξο… Κι αν θέλετε και στο Μέγαρο Μαξίμου, σας δίνουμε κι εκεί…

Κι αν αυτά, μπορεί να πείτε, είναι περυσινά ξινά σταφύλια, θα σας θυμίσω  τι είχε γίνει όταν επισκέφθηκε την Αθήνα ο Κλίντον. Που τον καταδίκασε το λαϊκό δικαστήριο της Αριστεράς με πρόεδρο τον … Καζάκο και δικαστές τον Κατρούγκαλο, τον Κοντονή κι άλλους λεβέντες. Θα σας θυμίσω και τις πορείες εναντίον του , του Παπαδημούλη, του Κουβέλη, του Κωνσταντόπουλου, του Αλαβάνου κι άλλων επιφανών πολιτικών ογκολίθων.
Θα σας θυμίσω και τη στάση του Τσίπρα στην επίσκεψη Ομπάμα, όπου έμοιαζε (αδιάψευστες οι φωτογραφίες και η τηλεοπτική εικόνα) να υποδέχεται τον ισχυρότερο άνθρωπο του πλανήτη με κουλτούρα καφενείου. Κάτι που δεν είχε στην κηδεία του Κάστρο. Επειδή εκεί αισθανόταν ότι είναι στον βιότοπό του.
Να σας θυμίσω και το πιο πρόσφατο;
Ότι πριν τις εκλογές στις ΗΠΑ, ο Τσίπρας έλεγε για τον Τραμπ «να μη μας βρει αυτό το κακό κι εκλεγεί πρόεδρος των ΗΠΑ»!
Τώρα πάει ανερυθρίαστα σ’ αυτό το «κακό» ως επαίτης. Με ποια προσωπική αξιοπρέπεια;
Για να μη τα πολυλογούμε.
Η επίσκεψη Τσίπρα στις ΗΠΑ ασφαλώς κι αποτελεί σημαντική στιγμή για τη χώρα.
Αρκεί να μη τα κάνει θάλασσα, όπως συνήθως τα κάνει με ότι καταπιάνεται.
Άλλωστε, τόσο οι διεθνείς συγκυρίες, όσο κι όσα συμβαίνουν στην Τουρκία, αποτελούν το ισχυρότερο κίνητρο για να επιτευχθούν τα ελληνικά συμφέροντα.
Τρέμω, όμως,  στην ιδέα ότι τις τύχες της χώρας διαχειρίζονται άνθρωποι με ιδεολογικές καταβολές στη χώρα που οδηγούσε τους αντιφρονούντες της σε ψυχιατρεία ή γκούλαγκ, για …αντικοινωνική συμπεριφορά!
Τρέμω στην ιδέα ότι αυτοί οι άνθρωποι δεν έχουν ωριμάσει και δεν έχουν αποβάλλει τις ιδεοληψίες τους και τα παλαιοκομμουνιστικά τους σύνδρομα.
Άλλωστε, μόλις προχθές η κυβερνητική «Αυγή» έγραφε ότι… «η Οχτωβριανή (Σ.Σ. η ορθογραφία αυτολεξεί) επανάσταση δεν έχει πει την τελευταία της λέξη»!!!
Τι ήθελε, άραγε, να μας πει η «Αυγή»; Ότι θ’ αναστηθούν οι νεκροί;  Τότε, προς τι η επίσκεψη στο –κατά την Αριστερά- άντρο του καπιταλισμού;

Αυτή όμως είναι η ειρωνεία της ζωής, αυτό είναι το παιγνίδι της μοίρας και της ιστορίας.
Αυτοί που φώναζαν «φονιάδες των λαών Αμερικάνοι», αυτοί που φώναζαν «Ελλάδα – Κύπρος – Παλαιστίνη, Αμερικάνος δεν θα μείνει», να ζητούν στήριξη των… ιμπεριαλιστών των ΗΠΑ…
Όταν η χώρα ήταν ισχυρή η Αριστερά δεν τους ήθελε. Σήμερα που έχει γίνει πάλι ψωροκώσταινα τους εκλιπαρεί!
Κι όπως έλεγε ό μεγάλος Γάλλος λογοτέχνης και πολιτικός Eugene Sue, η εκδίκηση είναι ένα εξαιρετικό πιάτο όταν σερβίρεται κρύο….



Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου