Σάββατο 5 Μαρτίου 2011

Ψάχνουν τις ποιοτικές έρευνες….



Τις τελευταίες ημέρες, στο Μέγαρο Μαξίμου, επιδεικνύουν ιδιαίτερη επιμέλεια στην ανάγνωση των ποιοτικών ερευνών που έχουν στα χέρια τους και αναφέρονται στην πορεία της κυβέρνησης και το προφίλ του Γιώργου Παπανδρέου.
Από αυτή την ανάγνωση, πληροφορίες αναφέρουν ότι ο προβληματισμός έχει…χτυπήσει ταβάνι!

Κυριότερο εύρημα είναι η
 απαισιοδοξία για το μέλλον της Ελλάδας και της οικονομίας, η οποία έχει διαπεράσει μεγάλα κομμάτια της κοινωνίας.
Άλλο εύρημα, είναι η ανοχή που φαίνεται ότι επιδεικνύει η πλειοψηφία της κοινωνίας προς την κυβέρνηση, με ανώτατο χρονικό ορίζοντα το τέλος του 2011. Αυτή, όμως, η ανοχή, είναι αμφίβολο (στις μετρήσεις) ότι θα παραμείνει, δεδομένου ότι επιδεινώνεται το πολιτικό κλίμα από τη μεγέθυνση της ανεργίας στον ιδιωτικό τομέα και την ύφεση για την οποία η κυβέρνηση αδυνατεί να λάβει έστω κι ένα μέτρο.

Οι ίδιες μετρήσεις, που αναγιγνώσκουν στο Μέγαρο Μαξίμου, αναφέρουν ότι η πλειοψηφία πιστεύει πως η Νέα Δημοκρατία δεν αποτελεί εναλλακτική λύση στην παρούσα φάση.
Σε ότι αφορά τις μεταρρυθμίσεις, καταγράφεται στήριξη για τις ΔΕΚΟ, την Υγεία και το άνοιγμα των κλειστών επαγγελμάτων.

Ιδιαιτέρως ανησυχητικό για την κυβέρνηση, είναι το εύρημα που καταδεικνύει την εμπεδωμένη πεποίθηση της κοινωνίας, ότι η κυβέρνηση δεν κυβερνά η ίδια, αλλά η τρόϊκα που δίνει εντολές στους υπουργούς.

Σε ότι αφορά τον Γιώργο Παπανδρέου, οι έρευνες καταγράφουν ότι η κοινωνία θα τον ήθελε να ασχολείται περισσότερο με τα εσωτερικά ζητήματα (π.χ. συντονισμό της κυβέρνησής του) και να σταματήσει τα συνεχή ταξίδια στο εξωτερικό για θέματα τα οποία θα μπορούσαν να ρυθμιστούν με την τεχνολογία.

«Βάλτε τους φυλακή»

Στις ποιοτικές έρευνες που μελετούν στο Μέγαρο Μαξίμου, έντονο είναι το αίτημα για σκληρές τιμωρίες όσων (πολιτικών ή άλλων) πλούτισαν παράνομα εις βάρος του τόπου.
Σ’ αυτό το αίτημα της κοινωνίας, καταγράφεται ευθύνη (εκτός από την έλλειψη πολιτικής βούλησης) και στη Δικαιοσύνη!
Κι αυτό είναι άκρως ανησυχητικό, δεδομένου ότι σε όλες τις έρευνες μέχρι τώρα, η Δικαιοσύνη κατατασσόταν στους πλέον αξιόπιστους θεσμούς της Ελλάδας.
Αν, λοιπόν, έχει αρχίσει η αμφισβήτηση ακόμη και των πιο αξιόπιστων πυλώνων του δημοκρατικού μας συστήματος, τότε τα πράγματα είναι πιο δύσκολα απ’ ότι υποπτευόμαστε…

  
 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου