Τρίτη 19 Απριλίου 2011

Ο Καμίνης απεμπολεί 38 εκατομμύρια για τον Δήμο!

Έντονη αντίδραση
του Νικήτα Κακλαμάνη 

Ψήφισμα στο δημοτικό συμβούλιο κατέθεσε ό δήμαρχος των Αθηναίων, Γιώργος Καμίνης, με το οποίο ζητά:
1. Αύξηση,
 στην ουσία, των ΚΑΠ για το Δήμο Αθηναίων, καθώς μιλά για τροποποίηση του τρόπου υπολογισμού τους, έτσι ώστε να λαμβάνεται υπόψη και ο αριθμός των εργαζομένων που απασχολούνται στα διοικητικά όρια του δήμου και όχι μόνο ο πληθυσμός του και να θεσπιστούν ειδικά κριτήρια για τον πρώτο δήμο της χώρας, ως κεντρικό σημείο εξυπηρέτησης των κατοίκων και των εργαζομένων του λεκανοπεδίου.
2. Την αύξηση του τέλους παρεπιδημούντων από το 0,5% σε τουλάχιστον 1%, το οποίο είχε μειώσει από 2 σε 0,5% η κυβέρνηση της ΝΔ παρά τις αντιδράσεις όλων των δημάρχων (μάλιστα ο Ν. Κακλαμάνης είχε απειλήσει με παραίτηση στην οποία ουδέποτε προχώρησε ) αλλά η κυβέρνηση του ΠΑΣΟΚ δεν το επανέφερε.
3. Πλήρη εφαρμογή του προϋπολογισμού του 2011 για τους ΚΑΠ και τη ΣΑΤΑ
4. Την άρση της απαλλαγής από τα δημοτικά τέλη και το δημοτικό φόρο των δημοσίων κτιρίων
5. Την επανεξέταση του ελάχιστου λειτουργικού κόστους των δήμων από την ΚΕΔΚΕ
6. Τη στενή συνεργασία με όλα τα εμπλεκόμενα υπουργεία και τους φορείς για την αναζήτηση άμεσα εφικτών στόχων για την αύξηση των δημοτικών εσόδων.
67 Τη διεκδίκηση «τυχόν παρανόμως παρακρατηθέντες πόρους του 2010», από κοινού με την ΚΕΔΚΕ.

Ωστόσο, η τελευταία «διεκδίκηση» του ψηφίσματος Καμίνη, για τους «τυχόν παρανόμως παρακρατηθέντες πόρους του 2010, προκάλεσε την έντονη αντίδραση του Νικήτα Κακλαμάνη, ο οποίος τη χαρακτήρισε «ευχολόγιο».
Ο τ. δήμαρχος, παρά το ότι υποστήριξε το ψήφισμα Καμίνη, ανέφερε καταγγέλλοντας τον Δήμαρχο,  ότι «ο Δήμος πρέπει να διεκδικήσει ουσιαστικά την απόδοση των 38 εκατομμυρίων ευρώ, τα οποία παρανόμως παρακρατούνται από την κυβέρνηση, λόγω της πιστής εφαρμογής του απεχθούς μνημονίου. Ο δήμαρχος το αρνείται, μη τυχόν και στενοχωρήσει τον πολιτικό του προϊστάμενο, Γιάννη Ραγκούση, φέρνοντας ψηφίσματα και γενικόλογα ευχολόγια. Οι Αθηναίοι και οι Αθηναίες μπορούν να βγάλουν τα συμπεράσματά τους», κατέληξε.
Μάλιστα, ο Νικήτας Κακλαμάνης, κατάφερε και συσπείρωσε τις υπόλοιπες παρατάξεις του δημοτικού συμβουλίου (Λαϊκή Συσπείρωση (ΚΚΕ), «Ανοιχτή Πόλη» (ΣΥΝ), «Επιμένουμε Αθήνα» (Αμυράς), ΑΝΤΑΡΣΥΑ στις γειτονιές της Αθήνας, «Ελληνική Αυγή»), ζητώντας μαζί τους τη διεκδίκηση των 38 εκατομμυρίων ευρώ.
Στη σχετική ψηφοφορία, η πλειοψηφία του δημάρχου Γιώργου Καμίνη, απέρριψε την πρόταση!
Ουσιαστικά, δηλαδή, με την απόφαση της πλειοψηφίας του δημοτικού συμβουλίου, επιβεβαιώθηκαν όσα κατήγγειλε ο Νικήτας Κακλαμάνης.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου