Τρίτη 5 Απριλίου 2011

Διαφοροποιήσεις και πάλι στη Ν.Δ.

Μηταράκης, Χατζηδάκης, Μητσοτάκης
 σέρνουν το νέο χορό!
Οργή εναντίον Μαρκόπουλου!

Γράφαμε προσφάτως, ότι η παρέλευση της 4ης Απριλίου, ημερομηνίας μέχρι την οποία θα ίσχυε η λίστα σε περίπτωση εκλογών, θα άνοιγε
 νέους κύκλους διαφοροποιήσεων και εσωστρέφειας στη Νέα Δημοκρατία.
Η «αναστάτωση» στην πρόσφατη σύσκεψη των τομεαρχών, ήταν ενδεικτική του κλίματος. Οι πομπώδεις και υπερφίαλες ομιλίες ανά την Ελλάδα, εξωθεσμικών παραγόντων της Συγγρού που επικαλούνται την στενή σχέση τους με τον Αντώνη Σαμαρά, καλλιεργούν ακόμη μεγαλύτερη εσωστρέφεια, ενώ το «φραστικό» λάθος του προέδρου της Νέας Δημοκρατίας στη Βουλή, με το οποίο «έδειχνε» ότι ο Κώστας Καραμανλής είχε χάσει την επαφή με την πραγματικότητα, δημιούργησε αναταραχή στην κοινοβουλευτική ομάδα και κατεβλήθη μεγάλη προσπάθεια για να μη «φουντώσει» τη φωτιά.
Είχαν ακολουθήσει οι εκτός κομματικής γραμμής ενέργειες του Πάνου Καμένου, ο οποίος κατέθεσε επερώτηση στη Βουλή ΜΑΖΙ με τον Γιώργο Καρατζαφέρη (κόκκινο πανί για τη Συγγρού) και η θέση του Κυριάκου Μητσοτάκη, που ζήτησε επιθετικές αποκρατικοποιήσεις, απέναντι στην «ήπια» κομματική τακτική του κόμματος.
Σήμερα, έρχονται τρία νέα περιστατικά, να προστεθούν στον κύκλο.
Ο αναπληρωτής τομεάρχης Οικονομίας, Νότης Μηταράκης (κουμπάρος του Αντώνη Σαμαρά) και για πολλούς αλεξιπτωτιστής στη Νέα Δημοκρατία, «έδειξε» πάλι τον Κώστα Καραμανλή και τις κυβερνήσεις του, για τον τρόπο που (δεν αντιμετώπισαν) την κρίση. «Η δική μου γνώμη είναι ότι η προηγούμενη κυβέρνηση (σσ. εννοούσε την κυβέρνηση Καραμανλή) δεν μας προετοίμασε για μια διεθνή οικονομική κρίση, μεγαλύτερη από ότι περιμέναμε» τόνισε (Ρ/Σ ΝΕΤ) ο κ. Μηταράκης. Μάλιστα, "αποδόμησε" και την "καραμανλική" στρατηγική επιλογή της "ήπιας προσαρμογής": «Δηλαδή, κινήθηκαν με ρυθμούς ήπιας προσαρμογής, ενώ ξαφνικά άλλαξαν τα διεθνή δεδομένα», πρόσθεσε ο κ. Μηταράκης, κατηγορώντας, επί της ουσίας, Γιώργο Αλογοσκούφη και Γιάννη Παπαθανασίου ότι... δεν είχαν καταλάβει την μπόρα που ερχόταν.
Η επίθεση αυτή κατά του Κώστα Καραμανλή, σε συνδυασμό με το «φραστικό» λάθος του Αντώνη Σαμαρά στη Βουλή και τις επιθέσεις εναντίον του, των διαφόρων …«δικτυωμένων» παραγόντων, χαρακτηρίζονται από πολιτικούς παρατηρητές , η με…σταγονόμετρο οργανωμένη πολιτική αποδόμηση του τέως πρωθυπουργού.
Το δεύτερο περιστατικό, αφορά την προσεκτική διαφοροποίηση του τομεάρχη Ανάπτυξης  Κωστή Χατζηδάκη, ο οποίος αναφέρθηκε στη δέσμευση Σαμαρά ότι    «θα αποκαταστήσει τις αδικίες σε βάρος χαμηλόμισθων και χαμηλοσυνταξιούχων».
Ο Κωστής Χατζηδάκης τόνισε χαρακτηριστικά:  «Δεν θεωρώ ότι η Ν.Δ. ασκεί ή πρέπει να ασκεί μια μαξιμαλιστική αντιπολίτευση. Οι στιγμές είναι δύσκολες και τα μέτρα μας είναι και πρέπει να είναι κοστολογημένα», είπε ο πρώην υπουργός, τρεις ημέρες αφότου είχε δηλώσει στην Ημερησία ότι "η ΝΔ δεν είναι "γαλάζιο" ΚΚΕ".
Το τρίτο περιστατικό, αφορά περίπου παρόμοιες δηλώσεις του Κυριάκου Μητσοτάκη στην σημερινή πρωινή εκπομπή του ΜEGA, ενώ ήδη στη Συγγρού, εμφανίζονται οργισμένοι με τον Κώστα Μαρκόπουλο, ο οποίος στην Κυριακάτικη πρωινή εκπομπή της ΝΕΤ, είπε ότι «η Νέα Δημοκρατία δεν πρόκειται να δώσει πίσω όσα έκοψε το ΠαΣοΚ»! Από αυτή τη δήλωση, άλλωστε, ξεκίνησε η κινητοποίηση του στενού πυρήνα συνεργατών του Αντώνη Σαμαρά, που οδήγησε στη δέσμευση του, περί επιστροφής των κεκτημένων.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου