Σάββατο 16 Απριλίου 2011

«Βόμβα» Σημίτη με «ναι» στην αναδιάρθρωση!

Πλήρης αντίθεση
 με όσα ανέφερε ο Γιώργος Παπανδρέου,
νέο «μπουρλότο» στο ΠαΣοΚ!

Υπέρ της προοπτικής αναδιάρθρωσης του χρέους τάσσεται ο πρώην πρωθυπουργός, Κώστας Σημίτης, σε συνέντευξή του στο «Βήμα της Κυριακής», όπου κάνει σαφές ότι «ξεκαθαρίζοντας το τοπίο, θα απελευθερώσει δυνάμεις».
Συμφώνως με τον Κώστα Σημίτη :
"Η αναδιάρθρωση μπορεί
 να έχει αρνητικές συνέπειες και δεν είναι σκόπιμη όταν η χώρα είναι απροετοίμαστη και σε αδυναμία να ελέγξει τις επιπτώσεις. Όμως, μία καλά προετοιμασμένη αναδιάρθρωση θα βελτιώσει ουσιαστικά τη θέση μας''.

Ο πρώην πρωθυπουργός, υποστηρίζει πως η Ελλάδα θα πρέπει να προχωήσει σε αναδιάρθρωση του δημοσίου χρέους το συντομότερο δυνατόν σε συνεννόηση με τους εταίρους στην Ευρωπαϊκή Ένωση.

Καταρρίπτοντας τις φήμες περί τραπεζικών κλυδωνισμών, ξεκαθαρίζει πως από την αναδιάρθρωση δεν κινδυνεύουν οι καταθέσεις των πολιτών στις τράπεζες και εκτιμά πως ακόμα και αν η Ελλάδα υποστεί μία 20ετή δοκιμασία σκληρής λιτότητας για να αποφύγει την αναδιάρθρωση, τίποτα δεν εγγυάται ότι θα επιτύχει την αποπληρωμή του δημοσίου χρέους, αφού, όπως τονίζει «είναι επιπόλαιο να ελπίζουμε ότι τα επόμενα 20 χρόνια δεν θα προκύψουν οικονομικές αναταραχές, νομισματικές κρίσεις, ανατιμήσεις του πετρελαίου που θα έχουν ως αποτέλεσμα να αναπαράγονται οι κρίσεις».

Σε ό,τι αφορά τις θυσίες και τα σκληρά μέτρα, ο κ. Σημίτης υποστηρίζει πως οι Έλληνες δεν θα πρέπει να ζήσουν για 20 χρόνια σε κατάσταση συνεχών δυσκολιών, λόγω των υψηλών επιτοκίων, που συμφωνήθηκαν σε κατάσταση κρίσης, ενώ επισημαίνει ότι «η αναδιάρθρωση δεν είναι πανάκεια για αυτό και δεν παύει η αναγκαιότητα προσαρμογής προς τους κανόνες των συνθηκών για το δημόσιο χρέος και το έλλειμμα, ούτε απαλλάσσεται η Ελλάδα από το μνημόνιο και τις άλλες υποχρεώσεις που έχει αναλάβει».

Η θέση αυτή του Κώστα Σημίτη όχι απλά έρχεται σε αντίθεση με όσα ανακοίνωσε πριν από λίγες ώρες ο Πρωθυπουργός αλλά ουσιαστικά τα δυναμιτίζει όπως βάζει ''μπουρλότο'' πλέον στα εσωτερικά του ΠΑΣΟΚ.
Είναι χαρακτηριστικό, πάντως, ότι οι θέσεις αυτές του πρώην πρωθυπουργού, ουσιαστικά ταυτίζονται με εκείνες της Γερμανίας, αφού όλα δείχνουν ότι η Μέρκελ έχει έτοιμα τα σχέδια για την ελληνική αναδιάρθρωση χρέους, αφού δεν πιστεύει ότι όσα μέτρα εξαγγέλλονται στην Ελλάδα, θα πετύχουν την έξοδό της από την κρίση.
Όμως, τα γερμανικά σχέδια, βρίσκουν αντίθετη την Ευρωπαϊκή Κεντρική Τράπεζα που φοβάται ντόμινο χρηματοοικονομικής κρίσης.


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου