Πέμπτη 14 Απριλίου 2011

Πάλι… στην κόψη του γυαλιού το ΠαΣοΚ

Βάσω κατά Σαχινίδη
 και νέο «αντάρτικο» 26 βουλευτών!
Τα προσωπικά συμφέροντα
 των βουλευτών
είναι …διαφορετικά
των συμφερόντων της κυβέρνησης

Νέα αντιπαράθεση μεταξύ βουλευτών
του ΠαΣοΚ και κυβέρνησης, δημιουργεί καινούργιες εντάσεις στο κυβερνών κόμμα, μία μόλις ημέρα πριν την ανακοίνωση του νέου «εθνικού σχεδίου» από τον πρωθυπουργό και το οικονομικό επιτελείο.
Η Βάσω Παπανδρέου, άφησε στη Βουλή νέες αιχμές κατά του Γιώργου Παπακωνσταντίνου, με αφορμή την διάταξη που υπάρχει στο νομοσχέδιο για την αναμόρφωση του Ταμείου Παρακαταθηκών και Δανείων, συμφώνως με την οποία η ημερήσια διαχείριση των αποθεματικών του Κράτους μεταφέρεται από το Γενικό Λογιστήριο στον ΟΔΔHX.
Η Βάσω Παπανδρέου, για την οποία οι κακές συναδελφικές της γλώσσες ισχυρίζονται ότι δίνει τον υπέρ πάντων αγώνα για την…τελευταία υπουργοποίησή της, απευθυνόμενη στον υφυπουργό Οικονομικών, Φίλιππο Σαχινίδη, τόνισε με ιδιαιτέρως επιθετικό ύφος:
«Ελπίζω η ηγεσία του υπουργείου Οικονομικών να δώσει στην Ολομέλεια τις απαντήσεις στα θέματα που έχουν τεθεί έτσι ώστε να μην δημιουργηθεί ένας οργανισμός όπου "Γιάννης κερνάει, Γιάννης πίνει"».
Στην επίθεση της Βάσως. Παπανδρέου, της απάντησε ο υφυπουργός Φίλιππος Σαχινίδης με τον ίδιο δεικτικό τρόπο:
 «Δεν μου αρέσουν τα υπονοούμενα ''Γιάννης Κερνάει, Γιάννης πίνει''. Υπάρχει και το ''Στερνή μου γνώση να σε είχα πρώτα''. Η κυβέρνηση δεν προτίθεται να υπηρετήσει την αδιαφάνεια στην διαχείριση του χρέους και των διαθεσίμων. Ο ΟΔΔΗΧ μπορεί να δουλέψει πιο αποτελεσματικά από το Γενικό Λογιστήριο του Κράτους».
Εν τω μεταξύ, ο βουλευτής Αιτωλοακαρνανίας Παναγιώτης Κουρουμπλής, μαζί με άλλους 26 βουλευτές πήραν την πρωτοβουλία να προτείνουν στον πρόεδρο της Βουλής, τη διοργάνωση ημερίδας με θέμα «Νέα Φτώχεια & καθιέρωση ενός ελαχίστου εγγυημένου εισοδήματος».
Στο κείμενο της πρωτοβουλίας, που αφήνει σαφώς αιχμές στην οικονομική πολιτική της κυβέρνησης αναφέρεται ότι «η ελληνική κοινωνία βιώνει τις ραγδαίες επιπτώσεις της κοινωνικής και οικονομικής κρίσης. Η πρόληψη της ακραίας φτώχειας καθίσταται, πρώτη προτεραιότητα. Με κοινωνικά δίκαιες ιεραρχήσεις και προτεραιότητες, είναι βέβαιο ότι ακόμα και από το υστέρημα μιας κοινωνίας μπορούν να βρεθούν πόροι ώστε η κοινωνία να βγει ακέραιη από τη δύνη αυτής της οικονομικής και κοινωνικής κρίσης. Πολύ περισσότερο όταν ζητήματα κοινωνικής δικαιοσύνης θέτουν σε αμφισβήτηση το αξιόπιστο της δίκαιης κατανομής των βαρών».
Η ενέργεια αυτή, προκάλεσε έντονη δυσφορία στο πρωθυπουργικό περιβάλλον, αλλά εν όψει της αυριανής κρίσιμης ημέρας για την κυβέρνηση, δεν ανέβηκαν περισσότερο οι τόνοι. Αντιθέτως, ξεκίνησε αγώνας δρόμου για τον εξευμενισμό των διαφωνούντων βουλευτών.
Πολιτικοί παρατηρητές, πάντως, τόνιζαν ότι τα προσωπικά συμφέροντα των βουλευτών, είναι τελείως διαφορετικά των συμφερόντων της κυβέρνησης.
Πάντως, κύκλοι του Μεγάρου Μαξίμου, ανέφεραν ότι οι κινήσεις μερίδας βουλευτών γίνονται με προσωπικά κριτήρια, ενώ έδειξε σαφή διάθεση υποβάθμισης του πολιτικού σκέλους των αντιδρώντων.
Οι βουλευτές που υπέγραψαν την πρόταση προς τον πρόεδρο της Βουλής είναι:
  1. Βούρος Γιάννης
  2. Γιαννακά Σοφία
  3. Γιαννακοπούλου Νάντια
  4. Εμινίδης Σάββας
  5. Ζωίδης Νικόλαος
  6. Θεοδωρίδης Ηλίας
  7. Θεοχάρη Μαρία
  8. Καϊλή Εύα
  9. Κεδίκογλου Συμεών
  10. Μαγκούφης Χρήστος
  11. Μαργέλης Σπυροπάνος
  12.  Μερεντίτη Αθανασία
  13. Μίχου Μαρία
  14. Μόσιαλος Ηλίας
  15. Παντούλας Μιχάλης
  16.  Παπαγεωργίου Θανάσης
  17.  Παπαδόπουλος Θανάσης
  18. Παπαθανάση Αφροδίτη
  19.  Παπουτσής Δημήτρης
  20. Σκραφνάκη Μαρία
  21. Στασινός Παύλος
  22. Τσιρώνης Δημήτριος
  23.  Τσόνογλου-Βυλλιώτη Βασιλική
  24.  Τσώνης Νίκος
  25.  Χαντάβας Αθανάσιος
  26.  Χατζηοσμάν Αχμέτ.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου