Παρασκευή 15 Απριλίου 2011

Στoν γκρεμό το ALTER

Τη στιγμή που εκατοντάδες εργαζόμενοι παραμένουν απλήρωτοι επί μήνες και η διοίκηση του ALTER δηλώνει ότι περιμένει απάντηση από τις τράπεζες για την σωτηρία του καναλιού, η ατμόσφαιρα βαραίνει καθημερινά στο Μπουρνάζι.
Αυτό επιβεβαιώνεται και από τη στάση –δηλώσεις των κορυφαίων δημοσιογραφικών στελεχών
 του καναλιού, που σκιαγραφούν το μέλλον με ιδιαιτέρως μελανά χρώματα.

Ο Νίκος Χατζηνικολάου, άνθρωπος που γνωρίζει από πρώτο χέρι την πορεία των διαπραγματεύσεων με τις Τράπεζες (στις οποίες ήδη υπάρχει άνοιγμα εκατομμυρίων), κλείνοντας την εκπομπή του στον Real FM, τόνισε μεταξύ άλλων:
«Εύχομαι το σημερινό δελτίο του Alter να μην είναι το τελευταίο. Τα πράγματα στο Alter δεν τα βλέπω πολύ καλά τις τελευταίες ημέρες. Φαίνεται ότι δεν πηγαίνουν καθόλου τα πράγματα στο κανάλι που εργάζομαι. Είμαι υποχρεωμένος να μείνω και να υποστηρίξω τους 700 εργαζόμενους. Διαφορετικά ΔΕΝ θα ήμουν εκεί».

Περίπου τα ίδια ανέφερε χθες στην εκπομπή «Ζούγκλα», ο Μάκης Τριανταφυλλόπουλος. Μίλησε σαφέστατα για επικείμενο λουκέτο στο κανάλι και για  εργαζόμενους που δεν πρέπει να μείνουν άνεργοι ενώ  κλείνοντας την εκπομπή του είπε με νόημα:  «Τα υπόλοιπα θα τα πούμε εκεί που ξέρετε. Στο zougla.gr» ...

Ήδη, ο Γιώργος Τράγκας, σχολιαστής του δελτίου ειδήσεων, έχει σταματήσει τις εμφανίσεις του, αφού αμείβεται με Δελτίο Παροχής Υπηρεσιών και ενώ είναι επί μήνες απλήρωτος, επιβαρύνεται με ΦΠΑ και τον αναλογούντα φόρο, για χρήματα που δεν έχει εισπράξει. 

Η κατάρρευση του ALTER, δεν θα αποτελέσει πλήγμα μόνο για τους εργαζομένους στο κανάλι, αλλά θα προκαλέσει αλυσιδωτές εξελίξεις σε όλη την αγορά και δη στη διαφημιστική.
Ήδη, οφείλονται τεράστια ποσά σε διαφημιστικές εταιρείες, κάποιες εκ των οποίων βρίσκονται, εξ αιτίας τούτου, στα πρόθυρα λουκέτων, ενώ ποσό που αγγίζει τα 180 εκατομμύρια ευρώ, είναι ο προαγορασμένος διαφημιστικός χρόνος από κάποιες άλλες πολυεθνικές διαφημιστικές εταιρείες.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου