Παρασκευή 6 Μαΐου 2011

Περνάει μπροστά η Νέα Δημοκρατία;

Δημοσκόπηση του Μαξίμου
φέρεται να δείχνει ανατροπή
του πολιτικού σκηνικού
Χαμηλά, όμως,
τα ποσοστά Ν.Δ. και ΠαΣοΚ

Τα αποτελέσματα της δημοσκόπησης που διεξήγαγε μεγάλη εταιρεία δημοσκοπήσεων και ερευνών (δεν έχει ακόμη γνωστή ποια είναι), για λογαριασμό του
 Μεγάρου Μαξίμου, φαίνεται να σημαίνουν συναγερμό τόσο στην κυβέρνηση όσο και στην αξιωματική αντιπολίτευση.
Διαρροές από το Μέγαρο Μαξίμου αναφέρουν ότι στη δημοσκόπηση φέρεται να προηγείται η Νέα Δημοκρατία, με ποσοστό που ξεπερνά τα όρια του στατιστικού λάθους.
Στην ίδια δημοσκόπηση, ο Αντώνης Σαμαράς φαίνεται να προηγείται του Γιώργου Παπανδρέου, στους περισσότερους δείκτες αποτελεσματικότητας.
Ωστόσο, τόσο η Νέα Δημοκρατία, όσο και το ΠαΣοΚ, συγκεντρώνουν ιδιαιτέρως χαμηλά ποσοστά, με το άθροισμα των δυο κομμάτων να μη υπερβαίνει το 40%.

Πάντως, από το Μέγαρο Μαξίμου, οι πληροφορίες αναφέρουν ότι, η συγκεκριμένη δυσμενής για την κυβέρνηση δημοσκόπηση, αποδίδεται στις ενδοκυβερνητικές τριβές. Εξ ου, όπως ισχυρίζονται και το «μήνυμα» του πρωθυπουργού ότι σκοπεύει να συνεχίσει με «όσους θέλουν και μπορούν».
Εκείνο, πάντως, που είναι χαρακτηριστικό, είναι ότι οι «δελφίνου» του Γιώργου Παπανδρέου, έχουν αρχίσει να εκφράζουν τους προβληματισμούς τους για το αν η άνευ όρων στήριξη του πρωθυπουργού, τους δημιουργήσει το «σύνδρομο Ντόρας».
Ότι δηλαδή, η ταύτισή της με τον Κώστα Καραμανλή την κυβερνητική περίοδο, την απομάκρυνε, εν τέλει, από την λαϊκή βάση και την ηγεσία του κόμματος.
Τέλος, κορυφαίο κυβερνητικό στέλεχος, δήλωσε άγνοια στο grpost.blogspot.com
για τη συγκεκριμένη δημοσκόπηση και ανέφερε ότι αυτή που θα έχει μεγαλύτερη βαρύτητα θα είναι εκείνη που θα ακολουθήσει το «Ζάππειο ΙΙ» της Νέας Δημοκρατίας, με τα ευρήματα όλης της περιόδου.


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου