Τετάρτη 11 Μαΐου 2011

Ο Βενιζέλος βιάστηκε αλλά…σκόνταψε…

Είπε στον Γιώργο «δεν κυβερνάς»
κι ύστερα την έκανε γυριστή
στις…νεραντζιές!

Μετά το δικό του μανιφέστο που κατέθεσε προσφάτως για την οικονομία, ο Ευάγγελος Βενιζέλος στην προσπάθειά του να προλάβει να αναδειχθεί ως ο επικρατέστερος δελφίνος, τα έκανε θάλασσα χθες, στη διάρκεια αλλά και μετά το άτυπο υπουργικό συμβούλιο.
Πληροφορίες αναφέρουν, ότι την ώρα που ο Γιώργος Παπανδρέου ζητούσε ομοψυχία από τους υπουργούς του, αλλά και συναίνεση, ο υπουργός Άμυνας, επιχειρώντας να προσπεράσει τον
 Ανδρέα Λοβέρδο, κατέθεσε κι εκείνος την ίδια πρόταση με του υπουργού Υγείας. Δηλαδή να ψηφιστεί το μεσοπρόθεσμο πρόγραμμα απ΄π 180 βουλευτές. Όμως, προχώρησε ένα βήμα ακόμη, δίκην λεονταρισμού. Τόνισε, ότι «πρέπει να ανακτηθεί η ικανότητα πολιτικής διεύθυνσης της χώρας».
Οι πάντες, τόσο οι παριστάμενοι υπουργοί, όσο και οι δημοσιογράφοι και πολιτικοί παρατηρητές, εκτίμησαν ότι αναφέρθηκε στον πρωθυπουργό, στον οποίο εμμέσως πλην σαφώς είπε ότι δεν κυβερνά.

Το γεγονός, πριν ακόμη λήξει το άτυπο υπουργικό συμβούλιο, έλαβε μεγάλες διαστάσεις, μετά από non paper που κυκλοφόρησε, αλλά και από τα sms των υπουργών προς δημοσιογράφους.
Στενοί συνεργάτες του Γιώργου Παπανδρέου που έμαθαν τι συμβαίνει, ενημέρωσαν τον πρωθυπουργό, ο οποίος έγινε έξαλλος. Μόλις τελείωσε η συνεδρίαση, ζήτησε επιτακτικά από τον Ευάγγελο Βενιζέλο να ανασκευάσει.
Κι ο υπουργός Άμυνας, με την ουρά στα σκέλια το έπραξε, μπροστά στις…νεραντζιές του Μεγάρου Μαξίμου!
Όπως, λέει ο λαός μας, την έκανε γυριστή κι άρχισε να κάνει δηλώσεις ισχυριζόμενος πως όταν είπε ««πρέπει να ανακτηθεί η ικανότητα πολιτικής διεύθυνσης της χώρας», εννοούσε ότι …. «στη χώρα αυτή δεν βρίσκεται μόνο η κυβέρνηση. Η πολιτική διεύθυνση της χώρας δεν περιλαμβάνει μόνο την κυβέρνηση, αλλά και τα κόμματα της αντιπολίτευσης, τα συνδικάτα, την κοινωνία των πολιτών, τη δικαιοσύνη και την τοπική αυτοδιοίκηση».
Τώρα, από πότε τα συνδικάτα και τα κόμματα της αντιπολίτευσης έχουν χάσει τη διεύθυνση της χώρας για να την ανακτήσουν, μόνο ο Ευάγγελος Βενιζέλος μπορεί να γνωρίζει.

Πάντως, στο Μέγαρο Μαξίμου, πνέουν μένεα εναντίον του υπουργού Άμυνας, ισχυριζόμενοι ότι διαφοροποιείται συστηματικά με πυροτεχνήματα, για προσωπικούς λόγους. Του καταλογίζουν, μάλιστα, αχαριστία, διαρρέοντας ότι δεν υπέστη καμιά κύρωση για τις μεθόδους που χρησιμοποίησε στην εσωκομματική αναμέτρηση του 2007.


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου