Πέμπτη 5 Μαΐου 2011

Ευτυχώς το κατάλαβαν…

Ο γραμματέας της Κ.Ο. της Ν.Δ. πρόλαβε την «ανορθογραφία» Ζώη
για το νομοσχέδιο
με το 40ωρο του δημοσίου.
Υπερψηφίζει τελικά
η Νέα Δημοκρατία.

Το έχουμε γράψει επανειλημμένως, ότι στη Νέα Δημοκρατία παρατηρούνται φαινόμενα ξένα με την ιδεολογία και τη νοοτροπία ενός φιλελεύθερου κόμματος.
Πολλές φορές, η έλλειψη συντονισμού και ξεκάθαρων θέσεων, προκαλούν φαινόμενα τα οποία – αν μη τι άλλο- "θολώνουν" το ιδεολογικο της στίγμα.
Τελευταίο παράδειγμα, η
 άρνηση του εισηγητή της να ψηφίζει το νομοσχέδιο του υπουργείου Εσωτερικών για την εφαρμογή του 40ώρου εργασίας το δημόσιο.
Ο Χρήστος Ζώης, στην προχθεσινή συνεδρίαση της Βουλής, είπε ότι δεν θα ψηφίσει τη διάταξη, αν δεν πειστεί με στοιχεία ότι από την εφαρμογή του μέτρου θα εξοικονομηθούν 45.000 θέσεις εργασίας.
Μόνος του το αποφάσισε;
Δεν υπήρξε κεντρική πολιτική - ιδεολογική γραμμή;
Κι αν το αποφάσισε μόνος του, δεν πρέπει να ελεγχθεί – και μάλιστα σοβαρότατα- από την εικόνα που δημιούργησε, συμφώνως με την οποία η Νέα Δημοκρατία, ένα αστικό φιλελεύθερο κόμμα, αρνείται να συμπράξει ούτως ώστε να εξισωθεί ο χρόνος εργασίας μεταξύ δημοσίου και ιδιωτικού τομέα;

Σήμερα, πάντως, υπό το βάρος των εσωκομματικών αντιδράσεων, αλλά και την παρέμβαση του γραμματέα της κοινοβουλευτικής ομάδας, Κώστα Τασούλα, η θέση της άρνησης υπερψήφισης του νομοσχεδίου άλλαξε.
Ο εισηγητής της Νέας Δημοκρατίας εμφανίστηκε να επιχειρεί επίθεση στον υπουργό Εσωτερικών για διαστρέβλωση των ισχυρισμών του, αλλά στην ουσία έμεινε εκτεθειμένος και κάνοντας την ανάγκη φιλοτιμία πέταξε την αρχική του θέση και τα από Βουλής λόγια του, στον κάλαθο του πολιτικού καιάδα και της προσωπικής του αναξιοπιστίας.  

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου