Τρίτη 10 Μαΐου 2011

Επικρατείας από τον στενό πυρήνα Σαμαρά

Διαρρεόμενες από τη Συγγρού
πληροφορίες αναφέρουν
ότι ούτε ένας
από τους νυν βουλευτές
θα είναι στη λίστα!

Ριζική θα είναι –κατά διαρροές της Συγγρού – η αναδιάρθρωση στο ψηφοδέλτιο Επικρατείας της Νέας
 Δημοκρατίας, όταν γίνουν εκλογές.
Ο Αντώνης Σαμαράς, έχει στόχο να αξιοποιήσει τις 4 ή 5 εκλόγιμες θέσεις για στενούς συνεργάτες του, ενώ άγνωστο παραμένει τι θα συμβεί με την γυναικεία εκπροσώπηση.
Υπενθυμίζουμε, ότι σήμερα η Νέα Δημοκρατία κατέχει 4 βουλευτές Επικρατείας και αν νικήσει στις εκλογές θα λάβει άλλη μία.
Πληροφορίες αναφέρουν ότι στην πρώτη θέση θα τοποθετηθεί ο εκ των αντιπροέδρων Σταύρος Δήμας, αφού ο Δημήτρης Αβραμόπουλος επιμένει να κατέλθει στην περιφέρειά του, την Α΄ Αθηνών, με σταυρό προτίμησης.
Στη δεύτερη θέση αναμένεται να τοποθετηθεί ο Χρύσανθος Λαζαρίδης, ο οποίος δεν έχει σχέση με τον κομματικό μηχανισμό, αφού δεν προέρχεται από τη Νέα Δημοκρατία, άρα δύσκολα θα μπορέσει να εκλεγεί με σταυρό προτίμησης.
Στην τρίτη θέση, οι πληροφορίες αναφέρουν ότι θα τοποθετηθεί ο εκπρόσωπος Τύπου του κόμματος Γιάννης Μιχελάκης, για να μπορεί απαλλαγμένος από τις εκλογικούς περιορισμούς εμφανίσεων, να τοποθετείται στα ζητήματα που προκύπτουν.
Στην τέταρτη θέση, πιθανότατα θα τοποθετηθεί ο Γενικός Διευθυντής της Νέας Δημοκρατίας Κωνσταντίνος Αρβανιτόπουλος, ενώ μεγάλη συζήτηση γίνεται αν στη θέση αυτή –τη σίγουρη σε εκλογιμότητα ακόμη και σε περίπτωση ήττας – πρέπει να τοποθετηθεί γυναίκα, για να αμβλυνθούν πιθανές αντιδράσεις από τις γυναικείες οργανώσεις του κόμματος, αλλά και του εκλογικού σώματος.

Όσο για τους σημερινούς βουλευτές Επικρατείας, ο Γιώργος Σουφλιάς ήδη έχει παραιτηθεί και δεν θα ξαναθέσει υποψηφιότητα, ενώ το ίδιο θα συμβεί και με τον Δημήτρη Σιούφα, ο οποίος λέγεται ότι ήδη έχει λάβει το μήνυμα και σκέπτεται να κατεβάσει τον γιο του στην περιφέρεια της Καρδίτσας. Ο Ευάγγελος Αντώναρος, πιθανότατα θα είναι στη Β΄ Αθηνών, ενώ άγνωστο είναι τι θα πράξει η Ευγενία Τσουμάνη Σπέντζα. Τέλος, η Διονυσία Αυγερινοπούλου, πιθανότατα να αναζητήσει την εκλογή της με σταυρό προτίμησης στην Ηλεία.



Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου