Κυριακή 15 Μαΐου 2011

Χαμός στη Λαμία με την απογραφή!

Ολόκληρες συνοικίες
«αποτυπώνονται ως νεκρές»,
επειδή οι κάτοικοι
λένε ότι θα απογραφούν
στα χωριά τους!

Εκτάκτως συνεδρίασε το δημοτικό συμβούλιο της Λαμίας, με μοναδικό ζήτημα το θέμα της απογραφής, αφού συμφώνως με όσα έχουν καταγγελθεί, ολόκληρες συνοικίες
 της πόλης, μετακινούνται με οργανωμένο και μεθοδικό τρόπο, είτε σε γειτονικούς νομούς, είτε στα χωριά που έλκουν την καταγωγή τους οι κάτοικοι.
Είναι χαρακτηριστικό ότι σήμερα Κυριακή, ήταν προγραμματισμένα πολλά ταξίδια συλλόγων και φορέων, ενώ κάτοικοι της πόλης, δεν ανοίγουν τα σπίτια τους στους απογραφείς, ενώ ακόμη κι αν ανοίγουν δηλώνουν ότι απεγράφησαν ή θα απογραφούν στα χωριά τους.

Ο δήμαρχος Λαμιέων, Γιώργος Κοτρωνιάς, τόνισε ότι «θα φτάσουμε την υπόθεση στα άκρα», τονίζοντας ότι δεν αποκλείει να καταθέσει ακόμη και μηνυτήρια αναφορά στη δικαιοσύνη υποβάλλοντας συγκεκριμένα στοιχεία που έχει στην διάθεση του ο Δήμος.
Ταυτοχρόνως, έκανε γνωστό, ότι με απόφαση του δημοτικού συμβουλίου
δεν πρόκειται να πάρει κανείς βεβαίωση μόνιμης κατοικίας από το δήμο αν δεν προσκομίσει πέραν όλων των άλλων και την απόδειξη ότι έχει απογραφεί στη Λαμία.
«Εμείς θέλουμε ο καθένας να απογραφεί στον τόπο του. Είμαστε αναγκασμένοι όμως να φτάσουμε στα άκρα από τη στιγμή που βλέπουμε παρόμοιες κινήσεις οι οποίες είναι και οργανωμένες και σύμφωνα με αυτές ολόκληροι οικισμοί της Λαμίας θα αποτυπώνονται με ακατοίκητα σπίτια», ανέφερε ο δήμαρχος.

Τέλος, μετά την απόφαση του Δημοτικού Συμβουλίου, με επιστολή του στη Στατιστική Αρχή, ο Δήμαρχος ζήτησε να διακοπεί η απογραφή σε συγκεκριμένες περιοχές στη σημερινή ημέρα επειδή, όπως λέει, «έχουν οργανωθεί μέχρι και εκδρομές για να γίνουν απογραφές στα καφενεία».

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου