Τετάρτη 15 Ιουνίου 2011

Πυρά κατά Βενιζέλου από Μαξίμου για τον Λιάνη!

Παραπολιτικό


«Αποκλείεται να ανεξαρτητοποιήθηκε ο Λιάνης χωρίς να το γνωρίζει ο Βενιζέλος», έλεγαν το πρωί στις παρυφές του Μεγάρου Μαξίμου, στενοί συνεργάτες του πρωθυπουργού, κατηγορώντας τον υπουργό Άμυνας ότι δεν ενημέρωσε και επήλθε ο πλήρης αιφνιδιασμός.
Δεν είναι λίγοι εκείνοι εκ των συνεργατών του Γιώργου Παπανδρέου, που ισχυρίζονται ότι ο Ευάγγελος Βενιζέλος
 προετοιμάζει μεθοδικά την επόμενη ημέρα του ΠαΣοΚ  και επενδύει σε εκλογές, με την ελπίδα ότι θα χάσει το ΠαΣοΚ και θα τεθεί εκ νέου ηγεσίας.
Στη θεωρία τους αυτή, καταλήγουν βλέποντας την οβιδιακή μεταμόρφωση του υπουργού Άμυνας, ο οποίος ενώ ουσιαστικά συνέβαλλε στην τελική διατύπωση του Μνημονίου, εσχάτως βάλλει κατ’ αυτού και της οικονομικής πολιτικής, ακόμη και με δικό του μανισφέστο, ενώ προσφάτως ζήτησε την υπερψήφιση του Μεσοπρόθεσμου από 180 βουλευτές, γεγονός το οποίο δεν μπορεί να συμβεί με τα σημερινά δεδομένα.
Άλλη εκδοχή, που εκπορεύεται από το Μέγαρο Μαξίμου, είναι η επιχείρησή του να δημιουργήσει ένταση με τον πρωθυπουργό, ούτως ώστε να μην αναλάβει το υπουργείο Οικονομίας –όπως φημολογείτο- για να μην υποστεί πολιτικό κόστος και καταστεί συνυπεύθυνος. 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου