Παρασκευή 4 Μαρτίου 2011

Παραίτηση Ραχωβίτσα με …παρασκήνιο!

Δεν έγινε δεκτή από τον Χρ. Παπουτσή.
Ένα απίστευτο παρασκήνιο με «μαχαιρώματα» και ίντριγκες ανώτατων αξιωματικών, κρύβει η χθεσινή παραίτηση του υπαρχηγού της Αστυνομίας Γιάννη Ραχωβίτσα, την οποία δεν έκανε δεκτή ο υπουργός Προστασίας του Πολίτη, Χρήστος Παπουτσής.
Είναι γεγονός που δεν επιδέχεται αμφισβήτηση ότι στα ανώτατα κλιμάκια της Αστυνομίας, «παίζονται» τεράστια παιχνίδια εξουσίας από τις εσωτερικές
 κλίκες, με φόντο τις επικείμενες κρίσεις αξιωματικών και την επικράτηση μερικών έναντι άλων συναδέλφων τους. Είναι χαρακτηριστικό, ότι στο υπουργείο φτάνουν συνεχώς μέχρι και ανώνυμα «μπιλιέτα» με αλληλοκατηγορίες αξιωματικών, ενώ μερικοί αδυνατούν να πουν μεταξύ τους ακόμη και …καλημέρα!
Λέγεται, λοιπόν, ότι ο υπαρχηγός Γιάννης Ραχωβίτσας, έντονα προβληματισμένος – αν όχι αηδιασμένος- από τα συμβαίνοντα και την αναξιοκρατία στους κόλπους της Αστυνομίας, οδηγήθηκε σε παραίτηση – εγκατάλειψη, πολύ περισσότερο μετά τις έντονες αποδοκιμασίες κατά της ηγεσίας της ΕΛ.ΑΣ. που ακούστηκαν από κατώτερους αστυνομικούς στην κηδεία του δολοφονηθέντος συναδέλφου τους Γιάννη Ευαγγελινέλη.
Οι ίντριγκες και οι παρασκηνιακές διαβουλεύσεις, έχουν ξεκινήσει εδώ και καιρό, από αξιωματικούς που πρόσκεινται στο ΠαΣοΚ και διακατέχονται από τη νοοτροπία του κομματισμού και όχι της αξιοκρατικής λογικής με βάση την ικανότητα και αποτελεσματικότητα. Επώνυμες πηγές καταγγέλλουν, ότι στο «παιχνίδι» έχουν μπει ακόμη και συνδικαλιστές των διαφόρων ενώσεων (και από τις δυο παρατάξεις) για να διευκολύνουν ή να …προβοκάρουν τις υφιστάμενες ίντριγκες.
Είναι και αυτό μια από τις σοβαρότατες ασθένειες που πλήττουν –όπως όλον τον δημόσιο τομέα- και την Αστυνομία.
Σε αυτά τα πλαίσια εντάσσονται, κατά ασφαλείς πληροφορίες, οι φήμες που φέρουν τον Χρήστο Παπουτσή να έχει αποδώσει ευθύνες στον Γιάννη Ραχωβίτσα για το αιματηρό συμβάν στον Ρέντη. Για τη γύμνια, όμως, που έχει αφήσει την Αστυνομία η κυβέρνηση, σε υλικοτεχνικό υλικό, δεν είπε κουβέντα.
Πάντως, το συγκεκριμένο θέμα διαψεύδουν στελέχη του υπουργείου, ισχυριζόμενα ότι «τέτοιες φήμες και πληροφορίες ανακυκλώνουν οι συνδικαλιστές που «παίζουν» παιχνίδια με τις φατρίες εν όψει κρίσεων…».


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου