Παρασκευή 4 Μαρτίου 2011

Σύγκρουση Βενιζέλου – Ραγκούση

Με επίκεντρο
 τους μετανάστες της Υπατίας
Νέα σύγκρουση ξέσπασε στους κυβερνητικούς κόλπους με αφορμή τις συνεχιζόμενες κυβερνητικές παλινωδίες αναφορικά με τους μετανάστες – απεργούς πείνας της Υπατίας, που έχουν προκαλέσει αδιέξοδο.
Ο υπουργός Εθνικής Άμυνας Ευάγγελος Βενιζέλος, εξέφρασε στην επιτροπή Εξωτερικών και Άμυνας
 την έντονη ανησυχία του για το συνεχιζόμενο σε εκκρεμότητα ζήτημα των απεργών πείνας.
 «Σε καμιά περίπτωση δεν πρέπει να βρεθούμε στο τραγικό σημείο της απώλειας ανθρώπινης ζωής. Θα ασκήσω την όποια πίεση μπορώ να ασκήσω στους αρμόδιους συναδέρφους μου για να αποτραπεί πάσει θυσία και πάσει δυνάμει  αυτό το ενδεχόμενο, διότι μπορεί να σηματοδοτήσει εξελίξεις οι οποίες δεν βοηθούν σε τίποτα τη χώρα, την οικονομία και τη λειτουργία του δημοκρατικού μας πολιτεύματος», τόνισε.
Μόλις έμαθε από δημοσιογράφους όσα είπε ο συνάδελφός του στην κυβέρνηση, ο αρμόδιος για το θέμα υπουργός Εσωτερικών Γιάννης Ραγκούσης, απάντησε εμφανώς ενοχλημένος:
 «Δεν είναι δυνατόν, την ώρα που βρίσκεται σε εξέλιξη η διαχείριση μιας πολύ σοβαρής κρίσης, που στο επίκεντρό της έχει ανθρώπινες ζωές αλλά και το γενικότερο συμφέρον, να υπάρχει δημόσια παρέμβαση μέλους της κυβέρνησης, χωρίς να έχει προηγουμένως ζητήσει να πληροφορηθεί τα δεδομένα που συνθέτουν το σύνολο του προβλήματος. Πολύ περισσότερο, δεν είναι δυνατόν με αυτή τη δημόσια παρέμβαση να λέγεται ουσιαστικά ότι χρειάζεται να ασκηθεί πίεση στους αρμόδιους υπουργούς προκειμένου να εξευρεθεί μία λύση με την οποία θα αποτραπεί η απώλεια μίας ανθρώπινης ζωής. Από την πρώτη στιγμή δεν πράττουμε τίποτα διαφορετικό από το να προσπαθούμε να βρούμε μία λύση που θα υπηρετεί το γενικό συμφέρον και την αρχή της ευνομίας, με την επιδίωξη να αποτρέψουμε κάθε κίνδυνο για τη ζωή των απεργών πείνας κάμπτοντας την αδιαλλαξία των διαμεσολαβητών – καθοδηγητών τους.  Μόνον ο κ. Βενιζέλος μπορεί να διευκρινίσει αν προτείνει τη νομιμοποίηση των παράνομων μεταναστών».
Οι δημοσιογράφοι, όπως ήταν φυσικό, μετέφεραν την απάντηση Ραγκούση στον Βενιζέλο. Εκείνος, απάντησε μονολεκτικά: «Ουδέν σχόλιον».
Πάντως, κύκλοι του Ευάγγελου Βενιζέλου, ανέφεραν σήμερα πρωί πρωί, ότι το όλο ζήτημα είναι εξαιρετικά σοβαρό κι ο υπουργός Άμυνας δεν θέλει να μπει σε δημόσια αντιπαράθεση.
Μόνο, που αυτό είχε ήδη συμβεί…και ήδη τρέχουν να μαζέψουν τα αμάζευτα...


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου