Πέμπτη 7 Απριλίου 2011

Από τον Γιωργάκη… στον Νικολάκη…

Σχεδόν σίγουρη η υποψηφιότητα
του Νίκου Παπανδρέου στην Αχαΐα

Η οικογενειοκρατία καλά κρατεί.
Συμφώνως με καλά πληροφορημένους κύκλους, ο Νίκος Παπανδρέου, αδελφός του πρωθυπουργού προσανατολίζεται να πολιτευθεί, στις επόμενες εκλογές, στην Αχαΐα,
 γενέτειρα του παππού του.
Ο Νίκος Παπανδρέου, ο οποίος μετά το πρόσφατο άρθρο του, έχει προκαλέσει δυσαρέσκεια τόσο στον Γιώργο Παπακωνσταντίνου, όσο και στους περισσότερους υπουργούς της κυβέρνησης, μετά το πέρασμά του από την τέχνη – ως σεναριογράφος της ταινίας «Πρώτη φορά νονός» της Όλγας Μαλέα – σκέφτεται πλέον σοβαρά την ενασχόλησή του στην κεντρική πολιτική σκηνή.
Υπενθυμίζουμε, ότι ο πρώην πρωθυπουργός Κώστας Σημίτης, του είχε ζητήσει στο παρελθόν να πολιτευθεί, αλλά ο ίδιος είχε αρνηθεί.
Εν συνεχεία, με την πρωθυπουργοποίηση του αδελφού του, άρχισε πιο συχνές δημόσιες παρεμβάσεις, ενώ προσφάτως με αφορμή τη συμμετοχή του στο κυβερνητικό κλιμάκιο που επισκέφθηκε το Ντουμπάϊ (Παμπούκης, Κατσέλη κλπ), είχε δηλώσει ότι «είμαι έτοιμος να κάνω ακόμη και τούμπες για το συμφέρον της χώρας»…ενώ συμπλήρωσε ότι «θέτω το επώνυμό μου στην υπηρεσία της Ελλάδας»..!
Στελέχη του ΠαΣοΚ, έχουν ταυτίσει τον Νίκο Παπανδρέου, με τον επιχειρηματία Ανδρέα Βγενόπουλο, τον οποίο άλλωστε είχε συνοδεύσει στην Αλβανία, στα εγκαίνια του νοσοκομείου «Υγεία». Τότε, είχε επικριθεί έντονα, ακόμη κι από κυβερνητικά στελέχη, αφού ήταν στην κορύφωσή της η σύγκρουση Βγενόπουλου – ΠαΣοΚ.
Πάντως, αυτή την περίοδο, ο Νίκος Παπανδρέου ετοιμάζει μια ταινία για τον Μίκη Θεοδωράκη, ενώ έχει διοριστεί από την κυβέρνηση αντιπρόεδρος του ΙΣΤΑΜΕ, προφανώς για να έχει θεσμική άποψη επί παντός επιστητού.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου