Πέμπτη 7 Απριλίου 2011

Σε διαθεσιμότητα ο Παναγιώτης Ψωμιάδης!

Πριν από λίγο το Εφετείο Θεσσαλονίκης καταδίκασε τον Παναγιώτη Ψωμιάδη σε φυλάκιση 12 μηνών με τριετή αναστολή για υπέρβαση καθήκοντος.
Μέχρι στιγμής η Νέα Δημοκρατία δεν έχει εκδώσει ανακοίνωση επί του τεράστιου ζητήματος που προκύπτει, αφού συμφώνως με τον νόμο ο Παν. Ψωμιάδης πρέπει να τεθεί σε διαθεσιμότητα
 έως ότου αποφανθεί αμετάκλητα ο Άρειος Πάγος.
Αντιθέτως, ο πρόεδρος του ΛΑΟΣ Γιώργος Καρατζαφέρης, προφανώς με ταχύτερα αντανακλαστικά, άφησε σαφέστατες αιχμές για την απόφαση των δικαστών επισημαίνοντας πώς δεν έλαβαν υπ’όψιν τους πώς λίγους μόνον μήνες πριν ο Παναγιώτης Ψωμιάδης κέρδισε τις αυτοδιοικητικές εκλογές για την Περιφέρεια Θεσσαλονίκης με 53%.
Πρόσθεσε δε ο Γιώργος  Καρατζαφέρης, ότι οι ψηφοφόροι οι οποίοι επέλεξαν τον Παναγιώτη Ψωμιάδη ήταν πλήρως ενήμεροι για την υπόθεση για την οποία καταδικάστηκε ο Περιφερειάρχης και άρα ως πολίτες τοποθετήθηκαν.
Τέλος, ο πρόεδρος του ΛΑΟΣ υπενθύμισε μία ρήση του Ανδρέα Παπανδρέου,  «Μόνος ένορκος είναι ο λαός»!
Φράση, που πρέπει να ομολογήσουμε ότι κρύβει έντονο λαϊκισμό, για την οποία άλλωστε ο ιδρυτής του ΠαΣοΚ, είχε κατηγορηθεί σφοδρότατα.


Η διαδικασία που θα ακολουθηθεί συμφώνως με τη νομοθεσία, είναι η προσωρινή αργία που τίθεται ο Παναγιώτης Ψωμιάδης από τον  γενικό γραμματέα αποκεντρωμένης διοίκησης Μακεδονίας-Θράκης, Θύμιο Σώκο, μέχρι να κοινοποιηθεί η απόφαση στο υπουργείο Εσωτερικών.
Στη συνέχεια, ο υπουργός Εσωτερικών, υπογράφει την οριστική παύση ή αργία του περιφερειάρχη.
Μέχρι την υπογραφή του υπουργού Εσωτερικών, τον Παναγιώτη Ψωμιάδη θα αντικαθιστά ο αναπληρωτής του, στη συγκεκριμένη περίπτωση ο αδελφός του Διονύσης, ο οποίος έχει οριστεί από τον ίδιο.
Μετά την οριστική παύση του Περιφερειάρχη, την αργία των έξι μηνών ή του ενός έτους, ανάλογα με την απόφαση του υπουργού Εσωτερικών, θα γίνει ψηφοφορία μεταξύ των συμβούλων και θα εκλεγεί ο νέος Περιφερειάρχης.


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου