Σάββατο 9 Απριλίου 2011

Σκέφτονται πρόταση μομφής!

Οι σκέψεις για επίθεση
από τη Νέα Δημοκρατία
και η άμυνα του ΠαΣοΚ

Απολύτως έγκυρες πηγές από το Μέγαρο Μαξίμου, ανέφεραν σήμερα το πρωί, ότι ο Γιώργος Παπανδρέου συζήτησε με στενούς συνεργάτες του, το
ενδεχόμενο κατάθεσης μομφής εναντίον της κυβέρνησής του, από τη Νέα Δημοκρατία. Στο πρωθυπουργικό περιβάλλον, ισχυρίζονται ότι η άσχημη κατάσταση στην οποία βρίσκεται η κοινοβουλευτική ομάδα του ΠαΣοΚ, με βουλευτές να απορρίπτουν νομοσχέδια και να αμφισβητούν πολιτικές της κυβέρνησης (για Παπακωνσταντίνου, Μπιρμπίλη κλπ), δίνει ερεθίσματα στη Νέα Δημοκρατία να μεγεθύνει το υφιστάμενο πρόβλημα και να το αναδείξει ακόμη περισσότερο.

Στη Λεωφόρο Συγγρού, υψηλόβαθμα στελέχη της Νέας Δημοκρατίας ισχυρίζονται ότι το ενδεχόμενο πρότασης μομφής εναντίον της κυβέρνησης έχει συζητηθεί, αλλά δεν έχουν καταλήξει σε οριστικές αποφάσεις. Ο μεγάλος τους προβληματισμός έγκειται στην πιθανή συσπείρωση που θα δημιουργηθεί στις τάξεις της κοινοβουλευτικής ομάδας του ΠαΣοΚ, συνεπώς, μόνο επικοινωνιακά μπορεί να είναι τα οφέλη. Κορυφαίο στέλεχος της Νέας Δημοκρατίας, σχολιάζοντας το ενδεχόμενο, τόνισε στο grpost ότι «δεν είναι αφελής ο Σαμαράς για να συσπειρώσει το ΠαΣοΚ».
Πάντως, είναι πιθανότερο η πρόταση μομφής να μη κατατεθεί στην κυβέρνηση, αλλά εναντίον του υπουργού Οικονομικών Γιώργου Παπακωνσταντίνου. Πολιτικοί παρατηρητές εκτιμούν, ότι σε τέτοιο ενδεχόμενο τα οφέλη της Νέας Δημοκρατίας θα είναι πολλαπλά:
  1. Θα φέρουν σε δύσκολη θέση τους βουλευτές του ΠαΣοΚ που επιτίθενται εναντίον του «τσάρου», αφού αν τον στηρίξουν θα καταστούν αυτομάτως αναξιόπιστοι.
  2. Θα ακυρωθούν πολλά από τις πολιτικές πρωτοβουλίες που αναμένεται να λάβει ο πρωθυπουργός σε ενδεχόμενο ανασχηματισμό.
  3. Θα παραμείνει αναγκαστικά στη θέση του ο Γιώργος Παπακωνσταντίνου, με συνέπεια την διόγκωση της δυσαρέσκειας που προκαλεί στους βουλευτές του κόμματός του.  

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου