Σάββατο 9 Απριλίου 2011

«Καταδίκασαν την ανθρωπιά!»

Τι λέει ο Παναγιώτης Ψωμιάδης
 για το μέλλον του,
στο GR POST

«Το σύστημα θέλει να με γονατίσει αλλά εγώ είμαι πολύ σκληρός για να πεθάνω. Αν αυτό δεν είναι προσπάθεια φίμωσής μου και πολιτική δίωξη, τότε προκαλώ τους πάντες
 να μου πουν τι είναι πολιτική δίωξη…».

Χειμαρρώδης, από την πρώτη στιγμή της επικοινωνίας μας, ο περιφερειάρχης Μακεδονίας Παναγιώτης Ψωμιάδης, μίλησε στο grpost για την περιπέτειά του, που τον οδηγεί στην διαθεσιμότητα από τη θέση του.
«Θα συνεχίσω να αγωνίζομαι. Όλα αυτά είναι ντροπή. Για χίλια ευρώ, όπως σας το λέω, για χίλια ευρώ, κινδυνεύω να χάσω την θέση για την οποία με ψήφισαν χιλιάδες πολίτες…Για χίλια ευρώ, όταν ο διευθυντής της εφορίας ή ο διοικητής της Τροχαίας, έχουν το δικαίωμα να μειώσουν ένα πρόστιμο…ο εκλεγμένος νομάρχης ή ο εκλεγμένος περιφερειάρχης δεν έχει…Όταν άλλοι έχουν εξαπατήσει, έχουν ληστέψει τον ελληνικό λαό και είναι αθώοι, εγώ καταδικάστηκα! Αλλά  δεν θα κάνω πίσω…».
- Τι εννοείτε;
«Εννοώ το αυτονόητο. Εγώ ήμουν και θα είμαι στη πρώτη γραμμή του αγώνα, θα συνεχίσω να αγωνίζομαι για την Ελλάδα, τη θρησκεία και την οικογένεια..».
- Η παράβαση καθήκοντος δεν έπρεπε να τιμωρηθεί;
- «Κοιτάξτε. Κάποιοι προσπαθούν να δημιουργήσουν κλίμα. Μιλούν για παράβαση καθήκοντος. Όμως, για ποια παράβαση μιλάνε, όταν εγώ έχω γνωμοδότηση της Νομικής υπηρεσίας της Νομαρχίας, η οποία μου λέει ότι έχω την διακριτική ευχέρεια να ανακαλέσω ή να μεταρρυθμίσω την πράξη επιβολής προστίμου για τις οποίες παραπονείται κάποιος πολίτης; Είναι ξεκάθαρο. Καταδικάστηκε το ανθρώπινο πρόσωπο που πρέπει να δείχνει το κράτος απέναντι στους πολίτες. Καταδικάστηκε το κοινωνικό πρόσωπο που έδειξε οκτώ συναπτά χρόνια η Νομαρχία Θεσσαλονίκης! Η κοινωνία ας κρίνει».
- Ποιο θα είναι το επόμενο βήμα σας;
- «Θα προσφύγω εναντίον της απόφασης στον Άρειο Πάγο. Εκεί θα δοθεί η νέα μάχη».
- Ακούγεται ότι αν τελικά κηρυχτείτε έκπτωτος, θα προχωρήσετε σε ίδρυση νέου πολιτικού φορέα.
- «Ότι είναι να κάνω, θα αποσκοπεί στην ενότητα της κεντροδεξιάς και του ελληνικού λαού.  Δεν έχει σχέση με την αθωωτική ή καταδικαστική απόφαση. Το βέβαιο, πάντως, είναι ότι δεν θέλω να δημιουργήσω πρόβλημα στον Σαμαρά και στην παράταξή μου. Πολύ περισσότερο στην πατρίδα…».
- Ακούγεται θολό όλο αυτό…Ήξεις αφίξεις.
- Ο λαός έχει ξυπνήσει, δεν θα αργήσει η ώρα που θα επαναστατήσει. Εδώ στο γραφείο μου υπάρχει ένα χαρτί με όνομα και αρχές οι οποίες θα εξαγγελθούν. Να περιμένετε σίγουρα μία κίνηση από εμένα».
- Μπορείτε να γίνετε περισσότερο σαφής;
- Θα τα πούμε σε λίγο καιρό. Τώρα να μείνουμε σ’ αυτά.
- Θα προχωρήσετε αμέσως;
- «Κανείς δεν γνωρίζει τίποτε...ούτε καν η γυναίκα μου».
- Τη σιωπή της Νέας Δημοκρατίας θα τη σχολιάσετε;
- «Χθες, ήρθε στη Θεσσαλονίκη και συναντηθήκαμε ο Πάνος Καμμένος. Μου μετέφερε τη στήριξη του Αντώνη Σαμαρά στο πρόσωπό μου, βουλευτών της Νέας Δημοκρατίας, αλλά και βουλευτών του ΠαΣοΚ. Προς το παρόν είναι αρκετό».
- Με τον Αντώνη Σαμαρά επικοινωνήσατε;
- Καλό βράδυ!


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου