Τετάρτη 6 Απριλίου 2011

Πάγκαλος εναντίον Σημίτη!

«Κομψή» επίθεση και στις ΔΕΚΟ,
 με διαπιστώσεις και όχι έργα...

Επίθεση εναντίον του πρώην πρωθυπουργού Κώστα Σημίτη, εξαπέλυσε ο Θεόδωρος Πάγκαλος, μιλώντας στη ΝΕΤ.
Σε ερώτηση για τις ευθύνες των κυβερνήσεων του ΠΑΣΟΚ την δεκαετία του
 1980 σχετικά με την διαχείριση της οικονομίας, ο αντιπρόεδρος της κυβέρνησης προτίμησε να μιλήσει για τις ευθύνες της κυβέρνησης Σημίτη της περιόδου 2000-2004.

«Η τετραετία 2000-2004 ήταν μία χαμένη τετραετία. Η ιστορία θα δείξει το γιατί ο Σημίτης δεν προχώρησε σε μεταρρυθμίσεις που ο ίδιος είχε πολλές φορές περιγράψει», τόνισε ο Θεόδωρος Πάγκαλος.
Φυσικά, επί του προκειμένου, δεν είπε κουβέντα για τις πιέσεις που υφίστατο, τότε, η κυβέρνηση από το «βαθύ ΠαΣοΚ», ούτως ώστε να μη προχωρήσει σε τομές και μεταρρυθμίσεις, ενώ δεν έκανε αναφορά στο περιβόητο πολιτικό κόστος που τελικά επικράτησε της ρεαλιστικής πολιτικής.
Σε άλλη ερώτηση, όμως, σχετικά με το μέλλον των ΔΕΚΟ, επισήμανε ότι «η κυβέρνηση είναι αποφασισμένη να προχωρήσει σε αλλαγές στις ΔΕΚΟ, οι οποίες δεν εξυπηρετούν τον πολίτη αλλά τους εργαζομένους τους»…
Πάντως, αυτή η διαπίστωση είναι πλέον μια κοινοτυπία και δεν φαίνεται ικανός, ούτε ο πρωθυπουργός, ούτε ο αντιπρόεδρος της κυβέρνησης, ούτε υπουργός, να βάλουν ένα τέλος στη θλιβερή και κοστοβόρα για την κοινωνία κατάσταση των ΔΕΚΟ. Όλοι, δείχνουν πρωτοφανή αδράνεια, προφανώς για να μη θίξουν τα συντεχνιακά συμφέροντα των «δικών» τους παιδιών, ενώ υπάρχουν υπουργοί οι οποίοι στέκονται στο…ένα πόδι, μπροστά στους συνδικαλιστές!
Σχετικά με την τοποθέτηση της Βάσως Παπανδρέου, η οποία αναφέρθηκε στο ενδεχόμενο αναδιάρθρωσης του χρέους το 2013 και άσκησε έντονη κριτική στον υπουργό Οικονομικών στην συνεδρίαση του ΚΤΕ του ΠΑΣΟΚ, ο Θόδωρος Πάγκαλος ανέφερε ότι τα σενάρια για hair cut που μπορεί να φθάσει το 30% σημαίνουν αυτόματα το τέλος του τραπεζικού συστήματος αλλά και του ασφαλιστικού συστήματος.
Παραλλήλως, ο Θεόδωρος Πάγκαλος, άσκησε κριτική σε ΜΜΕ τα οποία, όπως είπε, «δουλεύουν την καμπάνια της κατάθλιψης με αξιοποίηση όλων των φανταστικών και μη επιχειρημάτων για να κλονιστεί το ηθικό του ελληνικού λαού».

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου