Πέμπτη 14 Απριλίου 2011

Νέο σκάνδαλο στο ποδόσφαιρο!

ΠΑΕ είχαν πλαστές φορολογικές ενημερότητες!
Στον αέρα τα πρωταθλήματα!

Το πολύπαθο ελληνικό ποδόσφαιρο, φαίνεται ότι δεν μπορεί να ησυχάσει ποτέ!
Την ώρα που ο εισαγγελέας άσκησε δίωξη στον Αχιλλέα Μπέο για απόπειρα εκβίασης του διαιτητή Δαλούκα, νέα «βόμβα» έσκασε και απειλεί τα θεμέλιά του.
Οι καταγγελίες της Καλλιθέας, ότι
 δυο ΠΑΕ της Β΄ Εθνικής, οι Ιωνικός και Εθνικός, έκαναν μεταγραφές τον Ιανουάριο χρησιμοποιώντας πλαστές φορολογικές ενημερότητες, αποδεικνύεται πέρα ως πέρα αληθινή!
Η ΦΑΕ Πειραιά, επιβεβαιώνει ότι ουδέποτε εξέδωσε φορολογικές ενημερότητες, άρα αυτές που κατέθεσαν οι δυο ΠΑΕ, για να κάνουν μεταγραφές, είναι πλαστές. Ειδικά για τον Ιωνικό, η ΦΑΕ Πειραιά ισχυρίζεται ότι δεν έχει λάβει ενημερότητα εδώ και δυο χρόνια!

Την ίδια ώρα, υπάρχουν σοβαρότατες ενδείξεις ότι το ίδιο συμβαίνει και με άλλες ΠΑΕ της Β΄ και Γ΄ Εθνικής κατηγορίας, ενώ η φημολογία αναφέρει και δυο ομάδες της Σούπερ Λίγκας!
Αν αυτό αποδειχτεί, κάτι που είναι εύκολο αν η ΕΠΟ έχει τη βούληση, τότε κινδυνεύουν να τιναχτούν στον αέρα τα πρωταθλήματα!

Το θέμα, που αναμένεται να λάβει μεγάλες διαστάσεις, θα συζητηθεί αναλυτικά στο αυριανό διοικητικό συμβούλιο της ΕΠΟ, ενώ όπως είναι γνωστό η ομοσπονδία έχει ήδη ανακαλέσει όλα τα δελτία των ποδοσφαιριστών που απέκτησαν πρόσφατα ο Ιωνικός και ο Εθνικός, ενώ μέχρι αύριο αναμένεται να έχει πραγματοποιήσει έλεγχο σε όλα τα δελτία, όλων των παικτών, όλων των ομάδων των τριών επαγγελματικών κατηγοριών, που αποκτήθηκαν στην τελευταία μεταγραφική περίοδο.

Ταυτοχρόνως,  εγείρονται πολλά ερωτηματικά για υπαλλήλους και στελέχη της ΕΠΟ, οι οποίοι – κατά τους γνωρίζοντες –  είναι άμεσα συνδεδεμένοι με πρόσωπα και καταστάσεις που δεν τιμούν την ομοσπονδία.
Ήδη, ο υπεύθυνος για την έκδοση των δελτίων, στέλεχος της ΕΠΟ από την προεδρία Γκαγκάτση, τέθηκε σε διαθεσιμότητα, ενώ του απαγορεύτηκε ακόμη και η είσοδος στα γραφεία της ομοσπονδίας!
Αξίζει να σημειωθεί ότι ο εν λόγω, μόλις τον περασμένο Νοέμβριο προβιβάστηκε σε διευθυντή του αγωνιστικού-μεταγραφικού τμήματος.
 Στις 16 Δεκεμβρίου 2010, άλλος υπάλληλος της ΕΠΟ φέρεται να κατήγγειλε εγγράφως στον πρόεδρο της ομοσπονδίας, Σοφοκλή Πιλάβιο (κοινοποιώντας και στα μέλη του Δ.Σ.) τις πρακτικές του… νέου διευθυντή του τμήματος, ζητώντας μάλιστα να συζητηθεί το θέμα στο συμβούλιο.
Δεν συζητήθηκε, όμως ποτέ, παρά το γεγονός ότι οι δραστηριότητες του… κυρίου διευθυντή λέγεται πως είχαν καταγγελθεί και από μέλη του Δ.Σ. με συγκεκριμένα στοιχεία!

Το βέβαιο είναι, ότι η συγκεκριμένη υπόθεση, πέραν των πιθανών κυρώσεων στις ΠΑΕ, θα τύχει και της έρευνας του αθλητικού εισαγγελέα Κωνσταντίνου Σιμιτζόγλου.


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου