Πέμπτη 14 Απριλίου 2011

Το κράτος διαλύει το Ωνάσειο!



Το Ωνάσειο καρδιοχειρουργικό κέντρο, ένα από τα κορυφαία αντίστοιχα στην Ευρώπη, βρίσκεται προ μεγάλης και κρίσιμης καμπής.
Όπως ανακοινώθηκε, αντιμετωπίζει οξύτατο ταμειακό πρόβλημα και αδυνατεί να καταβάλλει τους μισθούς των εργαζομένων, για τον μήνα Απρίλιο, ενώ
 κι αυτή ακόμη η καταβολή του δώρου του Πάσχα θα γίνει μετά κόπων και βασάνων.

Το πρόβλημα, όπως αποκάλυψε ο πρόεδρος του Δ.Σ. καρδιοχειρουργός Πέτρος Αλιβιζάτος, προκύπτει από τις οφειλές των ασφαλιστικών ταμείων, οι οποίες ξεπερνούν τα 48 εκατομμύρια ευρώ.
Το θέμα αναμένεται να λάβει μεγάλες διαστάσεις, δεδομένου ότι με το Ωνάσειο συνεργάζονται κορυφαίες προσωπικότητες της ιατρικής, από όλον τον κόσμο, ενώ το ίδιο συμβαίνει και με αντίστοιχα ιδρύματα από την Ευρώπη και τις ΗΠΑ.
Το κράτος – μπαταχτσής, έχει βάλει την σφραγίδα του και εδώ!
Τα δε στοιχεία, προκαλούν ίλιγγο.
Την ώρα που η κυβέρνηση και οι λαϊκίζοντες βουλευτές της, καυτηριάζουν το τραπεζικό σύστημα, επειδή δεν χρηματοδοτεί την αγορά όπως εκείνοι θα επιθυμούσαν, οι ώριμες οφειλές του δημοσίου προς κατασκευαστικές και προς εταιρίες φαρμάκων και ιατρικού εξοπλισμού ανέρχονται σε 6 δισ. ευρώ, ενώ αν προστεθούν και οι οφειλές των ασφαλιστικών ταμείων (δηλαδή περίπου του κράτους), τότε το συνολικό φέσι ανέρχεται στα 6,4 δισ. ευρώ.
Σε αυτά πρέπει να προστεθούν άλλα 2,5 δισ., τα οποία οφείλουν τα ασφαλιστικά ταμεία στα νοσοκομεία.
Κατά τα άλλα, επιδοτούν τη ΓΕΝΟΠ – ΔΕΗ!


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου