Παρασκευή 8 Απριλίου 2011

Επιχείρηση «Στάνη» με μάντρωμα βουλευτών

Όργιο φημών για προκήρυξη
 εκλογών …τη Δευτέρα.
Οι παράγοντες που συνέτειναν
 στην φημολογία.
Η ανευθυνότητα ιστοσελίδων

Η πληροφορία διακινείται από το μεσημέρι, μάλιστα έγινε – ως συνήθως – θέμα σε διάφορα ανεύθυνα ιστολόγια, με αποτέλεσμα το…όργιο φημολογίας.
Ότι, δηλαδή, ο πρωθυπουργός
 σκέφτεται να προκηρύξει εκλογές την προσεχή Δευτέρα….κι ότι ήδη ενημερώθηκε ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας για τα σχετικά….ότι οι εκλογές θα γίνουν εντός 20ημέρου και άλλα παρόμοια.
Η δημοσιογραφική απεργία διευκόλυνε, όπως ήταν φυσικό τους φημολογούντες, ενώ κομματικοί εγκάθετοι – ένθεν κακείθεν – δημιούργησαν πανικό, ακόμη και μέσω του Facebook.

Για λόγους που άπτονται του σεβασμού που μας διακρίνει προς τους αναγνώστες του grpost, αποφύγαμε να εμπλακούμε, πριν ψάξουμε το όλο θέμα, πριν εξαντλήσουμε κάθε πηγή πληροφόρησης που θα μπορούσε να μας διαφωτίσει.
Το συμπέρασμα στο οποίο καταλήγουμε, είναι ότι όλη αυτή η φημολογία δεν έχει το παραμικρό ίχνος αλήθειας.
Ο Γιώργος Παπανδρέου, με τα δεδομένα που υπάρχουν αυτή τη στιγμή, δεν θα …προκηρύξει εκλογές την Δευτέρα.

Το δεδομένο, όμως, που μπορούμε να καταθέσουμε, αφορά ότι όλα ξεκίνησαν από την προχθεσινή σύσκεψη μεταξύ Γιώργου Παπανδρέου, Ευάγγελου Βενιζέλου, Χάρη Παμπούκη και περιοδικά του Γιώργου Παπακωνσταντίνου.
Για τη σύσκεψη αυτή, σας ενημερώσαμε με την ανάρτησή μας που είχε τίτλο … «Χοντρός στη θέση του χοντρού».
Στη σύσκεψη αυτή συζητήθηκαν διεξοδικά δυο ενδεχόμενα:
  1. Του ευρύτατου ανασχηματισμού, με τον Ευάγγελο Βενιζέλο να αναλαμβάνει αντιπρόεδρος του νέου κυβερνητικού σχήματος.
  2. Του ενδεχόμενου πρόωρων εκλογών.

Τόσο για το πρώτο ενδεχόμενο, όσο και για το δεύτερο, η κομβική ημερομηνία παραμένει εκείνη της 15ης Απριλίου, όταν θα συζητηθεί στη Βουλή το νέο πακέτο μέτρων.
Υψηλά ιστάμενοι πολιτικοί παράγοντες, προσκείμενοι στο Μέγαρο Μαξίμου, ισχυρίζονται ότι οι τελευταίοι άσοι στο μανίκι του πρωθυπουργού, προκειμένου να συγκρατήσει και να χαλιναγωγήσει την «επαναστατημένη» κοινοβουλευτική ομάδα του ΠαΣοΚ, είναι η …απειλή των εκλογών ή η…αναμονή βουλευτών για ενδεχόμενο υπουργοποίησής τους.
Με άλλα λόγια, επιχειρείται «επιχείρηση μάντρωμα».

Πάντως, λάδι που φούντωσε τη φωτιά της φημολογίας, έριξαν τέσσερα ακόμη γεγονότα!

  1. Η συνέντευξη του Χάρη Παμπούκη στη Real News, στην οποία δήλωσε:
      «Ή  θα πορευθούμε όλοι μαζί συγκροτημένα, ή θα πρέπει να αποφασίσει ο
       λαός κυρίαρχα ποιον εμπιστεύεται για να βγάλει τη χώρα από το αδιέξοδο».
  1. Η δήλωση με νόημα του κοινοβουλευτικού εκπρόσωπος της Ν.Δ.  Νίκου Δένδια σήμερα στη Βουλή: «Όταν ο υπουργός Οικονομικών  αναγκάζεται να αποσύρει το νομοσχέδιο, το οποίο έχει περάσει από το υπουργικό  συμβούλιο και ζητάει από τον  πρωθυπουργό να παρέμβει, είστε σίγουροι ότι έχετε τη δεδηλωμένη ή μήπως την έχετε απολέσει;»
  2. Η συνάντηση, σήμερα, του Μιλτιάδη Παπαϊωάννου, ως εκπροσώπου του
Πρωθυπουργού, με την αντιφρονούσα Βάσω Παπανδρέου, η οποία ερμηνεύθηκε ως επιχείρηση «γέφυρας», χωρίς να έχουν γίνει γνωστά τα αποτελέσματά της.
Κάποιοι διέδωσαν ότι η Βάσω Παπανδρέου εξακολουθεί, παρά τη διαμεσολάβηση του συναδέλφου της είναι κάθετα αντίθετη με τις οικονομικές επιλογές της κυβέρνησης και του Γιώργου Παπακωνσταντίνου, άρα εξακολουθεί το πρόβλημα με τους βουλευτές…άρα πάμε σε εκλογές και μάλιστα θα ανακοινωθούν την Δευτέρα.
  1. Οι πληροφορίες ότι ο Αντώνης Σαμαράς, «άναψε το πράσινο φως» σε στενούς
του συνεργάτες που θέλουν να πολιτευθούν, να ξεκινήσουν την προεκλογική τους εκστρατεία.


Εμείς, πάντως, επαναλαμβάνουμε ότι το πιθανότερο ενδεχόμενο είναι ο ευρύτατος ανασχηματισμός, λίγο πριν ή λίγο μετά την 15η Απριλίου, ενώ ο πρωθυπουργός έχει δεχθεί εισηγήσεις να συμπεριλάβει στη νέα του κυβέρνηση προσωπικότητες με διεθνές κύρος και ευρεία κοινωνική αποδοχή.

Οφείλουμε, πάντως, να τονίσουμε κάτι, το οποίο αφορά τις ιστοσελίδες που δημοσιεύουν ή αναδημοσιεύουν, χωρίς καμιά υπευθυνότητα και ανάλυση εις βάθος, γεγονότα και κινήσεις, ακόμη και φήμες που εκπορεύονται για προφανείς λόγους.
Σε μια εποχή που τα ΜΜΕ (εφημερίδες, τηλεοπτικά κανάλια και κάποια ραδιοφωνικά δίκτυα) πλήττονται και αντιμετωπίζουν σοβαρότατα προβλήματα αξιοπιστίας, είναι λυπηρό να «καίγεται» το χαρτί του μέλλοντος.
Ας προσπαθήσουμε να είμαστε περισσότερο υπεύθυνοι!


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου