Παρασκευή 15 Απριλίου 2011

Κι άλλες διαφοροποιήσεις υπουργών από τον Γιώργο Παπανδρέου

Έντονες αντιδράσεις
 Παπουτσή, Κατσέλη,
Ξενογιαννακοπούλου
 για τις αποκρατικοποιήσεις

Δεν είχε περάσει πολύ ώρα από την ομιλία του Γιώργου Παπανδρέου στο υπουργικό συμβούλιο και υπουργοί του αμφισβήτησαν ευθέως όσα είπε, αλλά και την οικονομική πολιτική που ασκείται.
Για την ηγετική ομιλία και τις θέσεις που κατέθεσε ο Ευάγγελος Βενιζέλος, αναφέρουμε αναλυτικά στην αμέσως προηγούμενη ανάρτηση. Όπως και για τη φράση που είπε: Πρέπει να πούμε την αλήθεια», και ασφαλώς θα ανοίξει μεγάλο κύκλο συζητήσεων.
Κι η Νόρα Κατσέλη, όμως,
 αμφισβήτησε ότι η ύφεση το 2011 θα είναι 3% και ανέβασε το ποσοστό στο 4,1%.
Αυτή της η θέση, θεωρήθηκε από πολλούς, ότι αναφερόταν εμμέσως πλην σαφώς στον Γιώργο Παπακωνσταντίνου, υπονοώντας πως έχει αποτύχει στην μέχρι τώρα πολιτική του.

Για το θέμα των αποκρατικοποιήσεων εντονότατες ήταν οι αντιδράσεις από τον Χρήστο Παπουτσή, την Λούκα Κατσέλη και την Μαριλίαζα Ξενογιανακοπούλου, γεγονός που σύμφωνα με πληροφορίες προκάλεσε την έντονη αντίδραση του Γιώργου Παπανδρέου.
Όταν οι τρεις υπουργοί εξέφρασαν τις αντιρρήσεις τους για την διατήρηση μόνο του 34% σε ΔΕΗ και ΕΥΔΑΠ, ο πρωθυπουργός, συμφώνως με πληροφορίες, παρενέβη φανερά ενοχλημένος και τόνισε «ότι τίποτα δεν ξεπουλιέται, το δημόσιο διατηρεί τον έλεγχο στις ΔΕΚΟ».
Τέλος, η Άννα Διαμαντοπούλου, ήταν περισσότερο ήπια αναφέροντας ότι «είναι κακό να λέμε πως οι δυσκολίες έχουν τελειώσει».

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου