Δευτέρα 2 Μαΐου 2011

Τα «πράσινα» ρουσφέτια ζουν και βασιλεύουν…

Εξακολουθούν και μεγαλώνουν
το κράτος με 40 νέους φορείς
και 8.000 προσλήψεις εκτός ΑΣΕΠ,
από τον Νοέμβριο του 2009
μέχρι σήμερα!


Την ώρα που η κυβέρνηση εξακολουθεί να «πληγώνει» ανεπανόρθωτα την ελληνική κοινωνία με οτιδήποτε φορομπηχτικό, φοροεισπρακτικό και αντιαναπτυξιακό μέτρο σκαρφιστούν οι εγκέφαλοί της, την ώρα που
 η αγορά έχει «στεγνώσει» και τα λουκέτα βρίσκονται κατά εκατοντάδες στην ημερήσια διάταξη, το δημόσιο …αυξάνεται και πληθύνεται!
Αποδεικνύονται, συνεπώς, ψεύτικες οι προεξάρχουσες θέσεις του πρωθυπουργού για δραστικό περιορισμό του δημοσίου και του σπάταλου κράτους.
Εδώ και ενάμιση χρόνο από την άνοδο της κυβέρνησης στην εξουσία, τα υπουργεία εξακολουθούν να συστήνουν νέους φορείς, νέες οργανικές θέσεις, όργανα διοίκησης, διοικητικά συμβούλια κλπ και έχουν επιβαρύνει τον γενικό προϋπολογισμό κατά 115 εκατομμύρια ευρώ!

Τα δεδομένα και τα στοιχεία είναι ατράνταχτα και αντί να μειώνουν τις δαπάνες του δημοσίου τις αυξάνουν για να βολέψουν ημετέρους σε θέσεις με επιδόματα και λοιπά οφέλη.
Από τον Νοέμβριο του 2009, έχουν συσταθεί 40 Νομικά Πρόσωπα και Αυτοτελείς Υπηρεσίες.
Από τον Νοέμβριο του 2009, έχουν δημιουργηθεί 2 ανεξάρτητες αρχές.
Από τον Νοέμβριο του 2009, έχουν δημιουργηθεί 386 Γενικές Διευθύνσεις, Διευθύνσεις και Τμήματα.
Από τον Νοέμβριο του 2009, έχουν συσταθεί 700 συμβούλια του «Καλλικράτη»!
Από τον Νοέμβριο του 2009, διοριστεί περισσότεροι από 165 (!!!) Συμπαραστάτες του Δημότη!
Από τον Νοέμβριο του 2009, έχουν συσταθεί περισσότερες από 1.300 αμειβόμενες επιτροπές.
Από τον Νοέμβριο του 2009, έχουν εισέλθει στο Δημόσιο και σε νέες θέσεις 8.000 δημόσιοι υπάλληλοι, με τη μερίδα του λέοντος (περισσότεροι από5.000) να βρίσκεται στα Σώματα Ασφαλείας (όπου προσλαμβάνονται εκτός ΑΣΕΠ).
Από τον Νοέμβριο του 2009, έχουν δημιουργηθεί 300 θέσεις ειδικού επιστημονικού προσωπικού (επίσης προσλαμβάνονται εκτός ΑΣΕΠ).

Όλα αυτά αποδεικνύουν ότι το πελατειακό κράτος ζει και βασιλεύει.
Η κοινωνία αλλάζει.
Οι άνθρωποι αλλάζουν.
Οι συνθήκες ζωής αλλάζουν.
Το ΠαΣοΚ ΠΟΤΈ!
Η ρουσφετολογία βρίσκεται παντού και πάντα, πίσω από τα βαριές κουρτίνες των υπουργικών γραφείων.
Είναι χαρακτηριστική η σκανδαλώδης περίπτωση στο υπουργείο Περιβάλλοντος της Τίνας Μπιρμπίλη, όπου 79 απασχολούμενοι στην Ειδική Υπηρεσία Επιθεωρητών Ενέργειας, λαμβάνουν επίδομα τμηματάρχη, παρ’ ότι δεν είναι τμηματάρχες. Δηλαδή, λαμβάνουν ρουσφετολογικό επίδομα θέσης…

Όμως, εκτός από αυτές τις περιπτώσεις, το τελευταίο χρονικό διάστημα έχουν και πάλι πιάσει δουλειά οι οργανώσεις του ΠαΣοΚ στην επαρχία. Κόσμος και κοσμάκης έχει αρχίσει να συγκεντρώνεται και οι υποσχέσεις δίνουν και παίρνουν.
Κι όλα αυτά, μετά την αναγγελία του υπουργού Αγροτικής Ανάπτυξης Κώστα Σκανδαλίδη, ότι θα μοιραστούν εκατοντάδες χιλιάδες στρέμματα σε αγρότες και ακτήμονες.
Οι «πράσινες» κλαδικές τάζουν λαγούς με πετραχήλια και έχουν αρχίσει να ανταγωνίζονται επιχειρήσεις …real estate.
Υπόσχονται αγροτεμάχια, ευάερα, ευήλια, παραθαλάσσια, βουνίσια, ανατολικά, δυτικά, ακόμη και…δάση ολόκληρα!
Σε κάποιες real estate κλαδικές, πρωτοστατούν πρωτοπαλίκαρα βουλευτών, οι οποίο με τον τρόπο αυτό επιχειρούν να διατηρήσουν ενεργούς τους…πελάτες τους!

Πως λέμε αξιοκρατία και διαφάνεια;
Ε, καμιά σχέση!



Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου