Δευτέρα 2 Μαΐου 2011

Παραγραφή και για τις κασέτες…

Ερωτήματα
για την απόφαση
του αθλητικού εισαγγελέα κ. Φάκου

Η μόδα των παραγραφών, άρα και ο μη καταλογισμός ευθυνών στους ενόχους, πέρασε από τη Βουλή και στον πολύπαθο ποδοσφαιρικό χώρο.
Πριν από λίγο, με απόφαση –βόμβα
 του ποδοσφαιρικού εισαγγελέα της ΕΠΟ, η υπόθεση με τις κασέτες που απασχόλησε προσφάτως το πανελλήνιο, μπαίνει στο αρχείο!

Ο ποδοσφαιρικός εισαγγελέας κ. Φάκος, στο σκεπτικό της απόφασής του, κάνει λόγο ότι το αδίκημα της στρέβλωσης αγώνα  που διεξήχθη στις 11 Σεπτεμβρίου του 2010 (Σ.Σ. με την υπόθεση του διαιτητή Δαλούκα), καταγγέλθηκε στις 9 Μαρτίου του 2011 και όχι σε διάστημα ενός μηνός, που ορίζει ο Πειθαρχικός κώδικας της ΕΠΟ!
Άρα, η όλη υπόθεση παύει να ελέγχεται από τα αθλητικά όργανα της Δικαιοσύνης!

Η υπόθεση, σαφώς και προκαλεί και πάλι στην κοινή γνώμη το διάχυτο αίσθημα της ατιμωρησίας.
Επιπλέον, προκαλεί ερωτηματικά, δεδομένου ότι ήταν εξ αρχής γνωστός ο χρονικός περιορισμός του ενός μηνός, που υπάρχει στο πειθαρχικό δίκαιο της ΕΠΟ, για την οποιαδήποτε καταγγελία αναφορικά με αδίκημα στρέβλωσης αγώνα.
Τότε, γιατί έγκριτοι νομικοί και δικαστικοί την άφηναν να αιωρείται και είχαν αρχίσει να την εξετάζουν;
Γιατί κάλεσαν μάρτυρες, έλαβαν καταθέσεις και διέρρεαν διάφορα επιβαρυντικά για τον κ. Μπέο;
Με απόλυτο σεβασμό στο έργο της Δικαιοσύνης, θα ήταν ιδιαιτέρως σημαντικές κάποιες απαντήσεις.

Πάντως, παρά την αθλητική παραγραφή, η υπόθεση εξελίσσεται κανονικά στην ποινική δικαιοσύνη, αφού ήδη έχει ασκηθεί ποινική δίωξη στον Αχιλλέα Μπέο, για απόπειρα εκβίασης, ενώ παραλλήλως συνεχίζεται η προκαταρκτική εξέταση για το παιχνίδι των προκριματικών του Τσάμπιονς Λιγκ, Μακάμπι – Ολυμπιακός.



Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου