Πέμπτη 5 Μαΐου 2011

Να δοθούν τα ονόματά τους στη δημοσιότητα…

Προκλητικοί, αμετανόητοι
και θλιβεροί (κατά Μητσοτάκη),
οι συνταξιούχοι βουλευτές
που απαιτούν δικαστικά
τα χρυσά αναδρομικά!

Την ώρα που χιλιάδες εργαζόμενοι και συνταξιούχοι υφίστανται τα πάνδεινα – από μειώσεις αποδοχών μέχρι ανασφάλεια για το μέλλον – η ενέργεια των συνταξιούχων βουλευτών να καταφύγουν στη Δικαιοσύνη για να εισπράξουν αναδρομικά χρήματα, είναι, επιεικώς, προκλητική.
Πολύ περισσότερο όταν
 βασίζονται σε νομολογίες και ρυθμίσεις που οι ίδιοι έχουν ψηφίσει.
Όλοι αυτοί οι κύριοι και οι κυρίες, έχουν εξαφανιστεί από προσώπου γης, μετά την εις βάρος τους κατακραυγή.
Αμετανόητοι και θλιβεροί (κατά τον Κωνσταντίνο Μητσοτάκη), κάποιοι απ’ αυτούς εμφανίζονται και ιδιαιτέρως προκλητικοί, όπως ο αντιπρόεδρος της Ένωσης βουλευτών και ευρωβουλευτών Αριστείδης Τσιπλάκος, ο οποίος επιτέθηκε εναντίον των δικαστών λέγοντας: «Δεν είναι δυνατόν να μας επικρίνουν αυτοί που τα πήραν ήδη».
Πληροφορίες αναφέρουν ότι μεταξύ των προσφυγόντων είναι η Νόρα Κατσέλη, ο Κίμων Κουλούρης, η Μερόπη Καλδή, ο Παυσανίας Ζακολίκος, ο Ν. Παπαηλίας, ο Ευαγ. Ανθόπουλος, 
ενώ έχουν προσφύγει ακόμη και συγγενείς όσων δεν βρίσκονται πλέον στη ζωή, μεταξύ αυτών χήρες και ανύπαντρες θυγατέρες, όπως του Γιαν. Σκουλαρίκη και του Αντ. Ντετιδάκη.

Από την πλευρά της κυβέρνησης, ο Γιώργος Παπακωνσταντίνου τόνισε ότι «δεν προτίθεται να ικανοποιήσει οποιαδήποτε παρόμοια απαίτηση και θα προβεί σε κάθε απαραίτητη ενέργεια προς αυτή την κατεύθυνση».
Έπραξε, όμως, συμφώνως με νομικούς κύκλους πολιτικό ατόπημα, αφού μόνο μέσα από μία συνταγματικής ισχύος ρύθμιση μπορεί να ξεπεραστεί το μόνιμο πρόβλημα που έχει δημιουργηθεί σε σχέση με τη διεκδίκηση αναδρομικών ποσών αποζημίωσης από συνταξιούχους βουλευτές αλλά και άλλων, εν δυνάμει και εν ενεργεία, σε σχέση με τη συνάρτηση των αποδοχών τους από αυτές των ανώτατων δικαστικών λειτουργών.
Οι ίδιοι νομικοί κύκλοι, ισχυρίζονται ότι τα δικαστήρια δεν μπορούν να καταπατήσουν νόμους και Σύνταγμα, άρα θα δικαιώσουν τους συνταξιούχους βουλευτές και τους κληρονόμους τους.

Το ερώτημα που προκύπτει είναι με ποιον τρόπο θα συγκρατήσει η κοινωνία την οργή της και πως θα απαξιωθεί λιγότερο το πολιτικό μας σύστημα;
Όσο κι αν ακούγεται λαϊκίστικο, φρονούμε ότι η λύση είναι μια.
Να ΔΗΜΟΣΙΟΠΟΙΗΘΟΥΝ αμέσως τα ονόματα των πρώην βουλευτών που διεκδικούν αναδρομικά και να ΔΙΑΠΟΜΠΕΥΘΟΥΝ δημοσίως, μέσω των ΜΜΕ.
Επιπλέον, να αποφασίσει η παρούσα βουλή, άμεσα να χαρακτηρίσει την επόμενη ως αναθεωρητική. Είναι επιβεβλημένη πλέον ανάγκη η αναθεώρηση του Συντάγματος!

Πάντως, οφείλουμε να εξάρουμε την παραίτηση από την οικονομική αξίωση, της χήρας τέως βουλευτή του Σπ. Πλασκοβίτη.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου