Τρίτη 30 Ιανουαρίου 2024

Επιστροφή σε κακές συνήθειες


 Γράφει ο Μιχάλης Δεμερτζής

 Η ελληνική κοινωνία αυτήν την περίοδο, από ό,τι φαίνεται, τα πηγαίνει καλά και έχει αφήσει την οικονομική κρίση πίσω της. Ξέρετε πώς το καταλάβαμε; Όχι από την επιστροφή τής χώρας σε υψηλή επενδυτική βαθμίδα ή από τους χαμηλούς δείκτες ανεργίας, αλλά από τα μπλόκα των αγροτών στους δρόμους και από τις καταλήψεις στα πανεπιστήμια...

Όχι ότι κατά τη διάρκεια της κρίσης δεν υπήρχαν τέτοιου είδους κινητοποιήσεις.

Υπήρχαν και μάλιστα στην αρχή της ήταν πολλές και έντονες. Από την περίοδο

Καρέκλα κι … «επανάσταση»!


 Γράφει ο Νίκος Γ. Σακελλαρόπουλος

Τα γράψαμε και προσφάτως με αφορμή την ακραία τοποθέτηση του ευεργετημένου από τον Μητσοτάκη, πρώην κυβερνητικού εκπροσώπου, πρώην Αθλητισμού και πρώην ΠροΠο, Γιάννη Οικονόμου. Ότι, δηλαδή ο Μητσοτάκης διαθέτει κόμμα και υπουργούς που εν πολλοίς δεν πιστεύουν σ’ εκείνον. Ο τόπος διαθέτει έναν εκσυγχρονιστή /μεταρρυθμιστή και φιλελεύθερο πρωθυπουργό, που λίγοι βουλευτές και υπουργοί του μπορούν ν’ ακολουθήσουν. Ο Οικονόμου, για να λέμε τα πράγματα με το όνομά τους,  είναι χαρακτηριστική περίπτωση. Υπηρέτησε τον Μητσοτάκη ως κυβερνητικός εκπρόσωπος. Δηλαδή

Κυριακή 28 Ιανουαρίου 2024

Η ντροπιαστική ήττα του κράτους στα ΑΕΙ


Γράφει ο Νίκος Γ. Σακελλαρόπουλος

 Γράφαμε εδώ και ημέρες για την αναγκαιότητα να «σπάσουν» οι καταλήψεις των Πανεπιστημίων με τις οποίες το ΚΚΕ και η Αριστερά, με την ανοχή του ΠαΣοΚ (Μάντζος τοποθέτησή του στο ΟΡΕΝ) αντιστέκονται στην ίδρυση των ιδιωτικών πανεπιστημίων.

Περισσότερες από 300 σχολές τελούν υπό κατάληψη, η εξεταστική χάνεται για χιλιάδες φοιτητές κι οι πρυτάνεις βαυκαλίζονται. Μικροί και ταυτισμένοι με το Αριστερό μπάχαλο. Με συνυπεύθυνη την κυβέρνηση που δεν «έσπασε» την πολιτική ανορθοδοξία της Αριστεράς.

Αναρωτιέμαι αν υπάρχει έστω κι ένας πρύτανις που τήρησε τον νόμο και κάλεσε την ΕΛΑΣ να

Σάββατο 27 Ιανουαρίου 2024

Το άβουλο κι ανήμπορο ΠαΣοΚ


 Γράφει ο Νίκος Γ. Σακελλαρόπουλος

 Άκουγα προχθές σε μια τηλεοπτική εκπομπή (ΟΡΕΝ) τον κοινοβουλευτικό εκπρόσωπο του ΠαΣοΚ, Δημήτρη Μάντζο, να αναφέρεται στο νομοσχέδιο για τα ιδιωτικά πανεπιστήμια κι ήταν ως να ακούω κάποιον ιδεοληπτική πασόκο του βαθέως ήλιου, από περασμένες δεκαετίες.  «Δεν μπορεί να ανοίξει η συζήτηση για το μη κρατικό πανεπιστήμιο, εάν δεν ανοίξει πρώτα για την ενίσχυση του δημόσιου»!  Όσο για τις κινητοποιήσεις (όρα καταλήψεις ΑΕΙ και σχολείων, κυρίως από το ΚΚΕ και εξωκοινοβουλευτικούς), ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος του ΠαΣοΚ  απλόχερα άπλωσε δίχτυ προστασίας, τονίζοντας να «μην τις υποτιμούμε και υποβαθμίζουμε, διότι πρέπει να ακούσουμε τα αιτήματα αυτών των παιδιών. Και κανείς δεν μπορεί

Πέμπτη 25 Ιανουαρίου 2024

Ο μικρός Γιάννης


Γράφει ο Νίκος Γ. Σακελλαρόπουλος

 Περί Γιάννη Οικονόμου ο λόγος σήμερα.  Ο οποίος, αφού έφυγε από την κυβέρνηση, έγινε…. αντικυβερνητικός. Ο άνθρωπος που ο Μητσοτάκης ανέδειξε από το  πουθενά σε κορυφαίο κυβερνητικό παράγοντα και παρά την τεράστια προβολή του ΔΕΝ κατάφερε να εκλεγεί στις πρώτες εκλογές του περασμένου καλοκαιριού, βγήκε μετά τις ανακοινώσεις της Ιεράς Συνόδου κατά του νομοσχεδίου για τον γάμο των ομοφύλων και σχεδόν… αναφώνησε … Πατρίς-θρησκεία –οικογένεια!

Πήγε στην παρουσίαση του βιβλίου  «Ο συντηρητισμός στην Ελλάδα»  και μας …πληροφόρησε 

Τετάρτη 24 Ιανουαρίου 2024

Θρησκευτικές και βουλευτικές …λιτανείες απανθρωπιάς


 

Γράφει ο Νίκος Γ. Σακελλαρόπουλος

 Η θρησκεία κι η εκκλησία μας λέει ότι αρχικά ο Θεός έπλασε τον Αδάμ και την Εύα. Οι οποίοι συνευρέθηκαν και προέκυψαν  ο Κάιν και ο Άβελ. Από αυτούς και μέσω αιμομικτικών σχέσεων προέκυψε η ανθρωπότητα. Δηλαδή μια ανωμαλία!

Κατά τα άλλα, ιεράρχες χαρακτηρίζουν ανωμαλία τον πολιτικό γάμο ομόφυλλων ζευγαριών.

Άνθρωποι που έχουν αποποιηθεί τη σεξουαλικότητα και τη  φύση τους κι έχουν προσχωρήσει στην αγαμία, θέλουν να  έχουν λόγο στις ζωές των άλλων και στα προσωπικά τους δικαιώματα. Κι τι λόγο; Κατ’ ευθείαν από τον μεσαίωνα! Με

Τρίτη 23 Ιανουαρίου 2024

«Σπάστε» τώρα τις καταλήψεις

Γράφει ο Νίκος Γ. Σακελλαρόπουλος

Εδώ και σχεδόν μισό αιώνα, από τις αρχές της μεταπολίτευσης, υπήρχαν κάποιες σταθερές στις ετήσιες «επαναστάσεις» της Αριστεράς και κυρίως του ΚΚΕ. Οι καταλήψεις σε σχολεία και πανεπιστήμια, οι αγροτικές κινητοποιήσεις και γενικά οι πορείες στο κέντρο της Αθήνας, ακόμη και για τα δικαιώματα της… μπλε αρκούδας…

Ειδικά σε σχολεία και πανεπιστήμια, η στόχευση δεν ήταν άλλη από την παραγωγή κι εκπαίδευση νέων στελεχών. Στην εκπαίδευση δε, το μόνο που κατάφερναν και καταφέρνουν, είναι η μεγαλύτερη υποβάθμιση και απαξίωση του κρατικού σχολείου. Γεγονός  που θα έπρεπε να αντιμετωπίζεται με τη

Δευτέρα 22 Ιανουαρίου 2024

ΣΥΡΙΖΑ ΑΕ με δανεικά από τον πρόεδρο και Σπέτσες με… προοδευτική φορολόγηση!


 Γράφει ο Νίκος Γ. Σακελλαρόπουλος

Στα πολιτικά και δημοσιογραφική γραφεία κυκλοφορεί μετ’ επιτάσεως η πληροφορία ότι ο Αλέξης Τσίπρας προχωρά με γοργούς ρυθμούς στην ίδρυση νέου κόμματος, με χρονικό ορίζοντα μετά τις ευρωεκλογές. Απαλλαγμένος μάλιστα από εκείνους που μετά βεβαιότητας θεωρούσε ότι τον υπονόμευσαν και έχασε τις εκλογές.

Αυτό ήταν, αυτό είναι το σχέδιο, από τη στιγμή που ο Τσίπρας και το περιβάλλον του εμφάνισαν τον Κασσελάκη και τον στήριξαν για να γίνει αρχηγός του ΣΥΡΙΖΑ κι ουσιαστικά να διώξει εκτός της μίζερη αριστερίλα….

Όμως, ο Κασσελάκης μπορεί να κατρακύλησε ακόμη

Κυριακή 21 Ιανουαρίου 2024

Φονταμενταλιστές Δεσπότες & ανθρώπινα δικαιώματα


 

Γράφει ο Νίκος Γ. Σακελλαρόπουλος

 Το γεγονός ότι στην εκκλησία βρίσκουν χώμα κι ανθίζουν ένα σωρό λουλούδια που πρωτίστως πιστεύουν στον φονταμενταλισμό και μετά στο θρησκευτικό δόγμα, λίγοι μπορούν να αμφισβητήσουν. Το γεγονός, επίσης, ότι η εκκλησία «κυβερνά» τον τόπο, με κρυφά και φανερά οικονομικά, με δικούς της πολιτικούς και βουλευτές και λοιπούς που δεν εντρύφησαν ποτέ στον διαφωτισμό, πάλι λίγοι μπορούν ν’ αμφισβητήσουν.

Βλέπουμε ένα σωρό δεσποτάδες, κάθε λίγο και λιγάκι και αναλόγως των ζητημάτων της επικαιρότητας, να ξερνάνε μίσος από τους άμβωνες. Χωρίς αγάπη, χωρίς ντροπή… Χωρίς θρησκευτική σύνεση.

Μ’ αυτά τα δεδομένα, προκάλεσε έκπληξη η αντίδραση της κυβέρνησης στην

Σάββατο 20 Ιανουαρίου 2024

Ακούστε Αριστερόπουλα…


 Γράφει ο Νίκος Γ. Σακελλαρόπουλος

 Άκουγα σε όλα τα τηλεοπτικά δελτία ειδήσεων, ότι η εκπαιδευτική κοινότητα οργανώνει και συμμετέχει σε συλλαλητήρια, με αφορμή την ίδρυση μη κρατικών πανεπιστημίων στη χώρα.  Η δε εικόνα, παρουσίαζε τον επαγγελματικό στρατό του ΚΚΕ, το ΠΑΜΕ, να παρελαύνει στους δρόμους, διάφορους κνίτες και λοιπούς εξωκοινοβουλευτικούς Αριστερούς. Αυτοί ήταν όλη κι όλη η … εκπαιδευτική κοινότητα! Μέλη του ΚΚΕ και Αριστερα γκρουπούσκουλα που διαδήλωσαν και μετά κατέλαβαν το Πολυτεχνείο για να … συνεδριάσουν και ν’ αποφασίσουν πώς θα κλιμακώσουν την …επανάστασή τους. Κι όμως τα ΜΜΕ κάνουν λόγο για… εκπαιδευτική κοινότητα, ως να είναι όλοι συντεταγμένοι στις θέσεις του ΚΚΕ και της Αριστεράς. Μπορεί να μιλήσει κάποιος και για συνειδητή διαστρέβλωση της πραγματικότητας.

Είναι αντίθετοι, λέει, στα ιδιωτικά Πανεπιστήμια, επειδή

Πέμπτη 18 Ιανουαρίου 2024

Η αλβανική γλώσσα κι η επικίνδυνη άγνοια του Κασσελάκη


 Γράφει ο Νίκος Γ. Σακελλαρόπουλος

 Η σύγχυση στην οποία βρίσκεται, σε συνδυασμό με την άγνοια που επιδεικνύει σχεδόν σε όλα τα ζητήματα που ασχολείται ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ, είναι παροιμιώδης.

Εσχάτως, μόλις συνάντησε κάποιους εκπροσώπους της αλβανικής κοινότητας στη χώρα μας (που ουδείς γνωρίζει ποιος τους εξέλεξε και με ποιον τρόπο) βγήκε και πρότεινε να εισαχθεί η αλβανική γλώσσα στα ελληνικά σχολεία!

Ομολογώ ότι δεν κατάλαβα για ποιον λόγο το έπραξε.

Τον σαγήνευσαν οι Αλβανοί εκπρόσωποι και

Ο επιδραστικός Τερίμ κι ο άτολμος Καρβαλιάλ


 

Γράφει ο Νίκος Γ. Σακελλαρόπουλος

Πριν ξεκινήσει το παιγνίδι ανάμεσα στον Ολυμπιακό και τον Παναθηναϊκό στο Φάληρο, έμοιαζαν να είναι φαβορί για την πρόκριση οι Πειραιώτες. Όχι επειδή έπαιζαν στο γήπεδό τους, που ούτως η άλλως ήταν άδειο, όχι επειδή οι Αθηναίοι προέρχονταν από ένα ντέρμπι  μεγάλης αγωνιστικής έντασης με την ΑΕΚ, αλλά είχαν και χαρακτηριστικές απουσίες. Από τον καλύτερο παίκτης τους, τον Ιωαννίδη, μέχρι τον Παλάσιος, τον Τζούρισιτς, τον Τσέριν και τους συνήθεις Μάγγνουσον και Πάλμερ. Βεβαίως, είχαν κι οι Πειραιώτες τις απουσίες των Ρέτσου και Ελ Αραμπί, αλλά όπως και

Τετάρτη 17 Ιανουαρίου 2024

Κωνσταντίνος Καραμανλής- Κυριάκος και Σαμαράς


 Γράφει ο Νίκος Γ. Σακελλαρόπουλος

Έγραφα προχθές ότι ο Σαμαράς πυροβολεί και πάλι τα πόδια της ΝΔ, αυτή τη φορά ως εσωκομματική αντιπολίτευση και δη για ζήτημα που δεν άπτεται κάποιου μεγάλου εθνικού ζητήματος, όπου είναι αποδεκτό να παρεμβαίνουν οι πρώην πρωθυπουργοί, ασχέτως αν εισακούονται από τα κόμματά τους και την κοινή γνώμη.

Η ουσία είναι ότι στη μεταπολιτευτική ιστορία όλοι σχεδόν οι πρόεδροι κομμάτων και πρωθυπουργοί, είχαν ισχυρή εσωκομματική αντιπολίτευση. Μόνο δυο δεν είχαν.

Ο Κωνσταντίνος Καραμανλής και ο Κυριάκος Μητσοτάκης. Ευτυχείς κι οι δυο.

Κι αν για τον ιδρυτή της ΝΔ ήταν κάτι

Κινδυνεύουμε από την ισότητα στον γάμο;


Γράφει ο Νίκος Γ. Σακελλαρόπουλος

 Μου έλεγε προχθές ένας εκ των αντιρρησιών βουλευτών της ΝΔ στο υπό συζήτηση νομοσχέδιο για την ισότητα στο γάμο, ότι τα δικαιώματα των ομόφυλων ζευγαριών κατοχυρώνονται από το Σύμφωνο συμβίωσης. Μέσω αυτού, ισχυρίζονται οι αντιρρησίες, προστατεύονται δικαιώματα που αφορούν περιουσιακά και κληρονομικά δικαιώματα. Άρα, λένε, δεν χρειάζεται να νομοθετηθεί γάμος.

Αυτή είναι η μια πλευρά του νομίσματος. Υπάρχει όμως και η άλλη, με τα μεγάλα

Τρίτη 16 Ιανουαρίου 2024

Ακρίβεια και εγκληματικότητα, οι δύο παγίδες για την κυβέρνηση


 Γράφει ο Ζαχαρίας Ζούπης

 H τελευταία δημοσκόπηση της Opinion Poll αποτυπώνει για άλλη μια φορά την απόλυτη κυριαρχία της ΝΔ και του Κυριάκου Μητσοτάκη σε μια δύσκολη συγκυρία κυρίως λόγω της συνεχιζόμενης αύξησης της ακρίβειας, της εγκληματικότητας και παραβατικότητας που έχουν πάρει σημαντικές διαστάσεις, αλλά και της έντασης του δημόσιου διαλόγου με αφορμή τον γάμο των ομόφυλων.

Όταν έξι μήνες μετά τη διπλή εκλογική νίκη και ενώ η κυβέρνηση διανύει τον πέμπτο χρόνο διακυβέρνησης, η ΝΔ προηγείται στην εκτίμηση ψήφου με 24.7% του δεύτερου ΠΑΣΟΚ (39.1% έναντι 14.4%) και 25.9% του τρίτου ΣΥΡΙΖΑ και όταν ο Κυρ. Μητσοτάκης επικρατεί στην καταλληλότητα για Πρωθυπουργός με εξαπλάσια ποσοστά του Στ. Κασσελάκη και του Ν. Ανδρουλάκη, δεν χρειάζονται παραπέρα σχόλια.

Αυτή η εικόνα που αποτυπώνεται στους πολιτικούς συσχετισμούς, δεν

Οι διαφωνούντες σήμερα, ήξεραν το πρόγραμμα της ΝΔ


 Γράφει ο Νίκος Γ. Σακελλαρόπουλος

 Είναι ξεκάθαρη και πάγια η θέση του γράφοντος, ότι για ζητήματα που προεκλογικά βρίσκονταν στην ατζέντα κάποιου κόμματος, δεν έχει κανένας δικαίωμα να διαφωνήσει εκ των υστέρων, ειδικά αν έχει εκλεγεί μ’ αυτή.  

Άρα, οι σημερινές αντιρρήσεις αντιδικαιωματιστών βουλευτών όλων των κομμάτων –κυρίως της ΝΔ- για τον πολιτικό γάμο ομόφυλλων ζευγαριών, αποτελούν απλώς παιγνίδια εντυπώσεων διαφόρων κομματαρχών.

Ναι, οφείλουμε να σεβόμαστε την άποψη όσων διαφωνούν. Μα όταν

Κυριακή 14 Ιανουαρίου 2024

Πυροβολεί (πάλι) τα πόδια της ΝΔ ο Σαμαράς


 

Γράφει ο Νίκος Γ. Σακελλαρόπουλος

 Ο σοφός λαός λέει την παροιμία για τον λύκο που «εγέρασε». Μπορεί να μην είχε στο μυαλό του τον Σαμαρά, αλλά η παροιμία ταιριάζει γάντι στον Μεσσήνιο πολιτικό. Ο οποίος θεωρεί ότι αν δεν είναι εκείνος στη  ηγεσία του κόμματος που αναδείχτηκε και τον έκανε πρόεδρό του και πρωθυπουργό, δεν μπορεί να είναι άλλος. 

Πάντα λειτουργούσε και εξακολουθεί να το πράττει, ως κομματάρχης. Πάντα ήταν εναντίον της ΝΔ, εκτός των περιόδων που είχε συμφέρον και λειτουργούσε ως ικανότατος τακτικιστής. Όπως τότε, που

Οι νεόγεροι του ΚΚΕ και της Αριστεράς


 Γράφει ο Νίκος Γ. Σακελλαρόπουλος

Προχθές στην Αθήνα έγινε η γνωστή και συστηματική επαναστατική γυμναστική που υποβάλλουν τους πολίτες το ΚΚΕ και διάφορες γραφικές εκφάνσεις της Αριστεράς. Αυτή τη φορά η διαδήλωση ήταν εναντίον των ιδιωτικών πανεπιστημίων, με αλατοπίπερο ολίγη από Παλαιστίνη, ΝΑΤΟ και … ΕΕ.  Άλλωστε , Παλαιστίνη, ΝΑΤΟ και Ευρωπαϊκή Ένωση, πάνε με όλα…

Οι κνίτες φώναζαν ότι

Τετάρτη 10 Ιανουαρίου 2024

Νηφάλια, με ανθρωπισμό και χωρίς λαϊκισμό


 Γράφει ο Νίκος Γ. Σακελλαρόπουλος

 Περί γάμου ομόφυλλων ζευγαριών ο λόγος, με ερωτήματα και συζήτηση:

Α. Έχουν δικαίωμα οι βουλευτές να μη ψηφίσουν έναν νόμο που υπερασπίζεται την ισότητα και  τα ανθρώπινα δικαιώματα, υποτασσόμενοι ψηφοθηρικά σε ακραία θρησκευτικά και κοινωνικά στερεότυπα;

Β: Έχουν δικαίωμα τα λεγόμενα «παραδοσιακά στρώματα» της κοινωνίας να

Τρίτη 9 Ιανουαρίου 2024

«Βήμα» & Τσίπρας για …νέο κόμμα!


 

 Γράφει ο Νίκος Γ. Σακελλαρόπουλος

Το σκηνικό ήταν προδιαγεγραμμένο. Η εμφάνιση Κασσελάκη στον ΣΥΡΙΖΑ, η στήριξή του από την ομάδα του Τσίπρα στον δρόμο για την προεδρία και τελικά η εκλογή του, ήταν σχέδιο για την επιστροφή του πρώην προέδρου. Που θεωρεί ότι υπονομεύθηκε και δεν … νίκησε τον Μητσοτάκη! Κι επειδή ο ίδιος δεν μπορούσε να απομακρύνει τους… υπονομευτές, επέλεξε για να το πράξει ο ουρανοκατέβατος Κασσελάκης.

Σήμερα, με τους «επαναστάτες» της Νέας Αριστεράς εκτός Κουμουνδούρου και με τον Κασσελάκη να μη τραβά στην ανηφόρα, μα ούτε στην κατηφόρα ή στην ισάδα, αρχίζουν κι

Σάββατο 6 Ιανουαρίου 2024

… από τη Γαύδο και τη Γένοβα στις Σπέτσες, αργότερα και Μύκονο


 Γράφει ο Νίκος Γ. Σακελλαρόπουλος

Οι πρώτες ημέρες της χρονιάς κάλλιστα θα μπορούσαν να χαρακτηριστούν …κασελάκειες… Ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ, κάνει ότι μπορεί για να είναι στην επικαιρότητα, μα συνεχώς …πέφτει σε λάθη, που λέει και το παλιό άσμα.

Ξεκίνησε με την γκάφα-απάντηση στον πρωθυπουργό, που έκανε να γελάνε κι οι πέτρες. Υπενθυμίζεται ότι κατά την ορκωμοσία των νέων

Πέμπτη 4 Ιανουαρίου 2024

Έλα Μιχάλη… φτιάξε το χάλι…


Γράφει ο Νίκος Γ. Σακελλαρόπουλος

 Ο Μιχάλης Χρυσοχοΐδης έχει ένα μεγάλο πλεονέκτημα. Επί των θητειών του στο ΥΠΡΟΠΟ, έχουν εξαρθρωθεί τρεις τρομοκρατικές οργανώσεις και σε γενικές γραμμές η ασφάλεια λειτουργούσε ικανοποιητικά. Έχει κι ένα μειονέκτημα: Πάει στο συγκεκριμένο υπουργείο και φεύγει, αντί να είναι ισόβιος.

Κάνει κάτι ιδιαίτερο που δεν κάνουν οι άλλοι υπουργοί στο συγκεκριμένο υπουργείο; Δεν μπορώ να

Αθήνα – Γάζα - ΕΡΤ & ΚΚΕ


 Γράφει ο Νίκος Γ. Σακελλαρόπουλος

 Ένα ερώτημα που προκύπτει κάθε χρόνο την πρωτοχρονιά, είναι ποιος πηγαίνει στο κέντρο της Αθήνας να γιορτάσει την αλλαγή του χρόνου; Πολύ περισσότερο, όταν εμείς οι Έλληνες δεν διαθέτουμε την κουλτούρα των μαζικών εορτασμών, όπως οι Άγγλοι ή οι Γάλλοι ή κι άλλοι λαοί;

Η απάντηση εδώ και χρόνια έχει γίνει

Τετάρτη 3 Ιανουαρίου 2024

Ευρωεκλογές: Μη βάλετε τενεκέδες υποψηφίους


 Γράφει  ο Νίκος Γ. Σακελλαρόπουλος

 Μου έλεγε προσφάτως υψηλότατο στέλεχος κάποιου κόμματος, ότι εδώ και καιρό γίνονται ουρές ενδιαφερομένων να είναι υποψήφιοι στις ευρωεκλογές του καλοκαιριού. Από κορυφαίους επιστήμονες και διπλωμάτες, μέχρι ποδοσφαιριστές, αοιδούς, ηθοποιούς και παίκτες …reality!

Δεν είναι παράδοξο. Πάντα γινόταν αυτό. Σε όλα

Τρίτη 2 Ιανουαρίου 2024

Πάμε σοφότεροι στα 2024


 Γράφει ο Νίκος Γ. Σακελλαρόπουλος

 Η χρονιά που έφυγε μας άφησε κληρονομιά και θύμισες από τη δοκιμασία όλων μας με τα Τέμπη, τις φωτιές και τις πλημμύρες. Γεγονότα που οδήγησαν στην κατάρρευση της εμπιστοσύνης της κοινωνίας προς το κράτος.

Μας άφησε και τις εκλογικές νίκες του Μητσοτάκη με την ταυτόχρονη συντριβή της