Κυριακή 10 Απριλίου 2011

Διαλύεται η ομάδα ΔΙΑΣ!

Μειώθηκε κατά 40%
ο αριθμός των μελών της!


Την ώρα που είναι ακόμη νωπό το αίμα του Γιάννη Ευαγγελινέλη και Γιώργου Σκυλογιάννη, από τη δολοφονική επίθεση ανάνδρων και θρασύδειλων κακοποιών, η ομάδα ΔΙΑΣ πνέει τα λοίσθια.
Οι ανταγωνισμοί υψηλόβαθμων αξιωματικών της ΕΛΑΣ, για τις δάφνες
 των επιτυχιών της ομάδας στην καταπολέμηση της εγκληματικότητας που μαστίζει το λεκανοπέδιο, αλλά και η έλλειψη μέσων, έχουν φτάσει την ΔΙΑΣ, ένα βήμα πριν την κατάρρευση.
Τα μέλη της ομάδας μειώνονται συνεχώς, σε σημείο να μη μπορεί να εφαμοστεί ο αρχικός σχεδιασμός, ενώ η υλικοτεχνική υποδομή ακόμη αναζατητείται.

Είναι χαρακτηριστικό, ότι από τον Απρίλιο του 2010, όταν ξεκίνησε η ομάδα ΔΙΑΣ  είχε προσωπικό 2.150 μέλη, ενώ σήμερα έχει μειωθεί κατά 40% και υπηρετούν μόνο 1300, ενώ από τους 600 ειδικούς φρουρούς που προσελήφθησαν για την ομάδα – επί υπουργίας Χρυσοχοίδη- θα ενταχθούν μόλις 50, αφού οι υπόλοιποι θα στελεχώσουν αστυνομικά τμήματα!
Αντίστοιχο πρόβλημα υπάρχει και σε επίπεδο αξιωματικών της ομάδας, όπου οι ελλείψεις αναγκάζουν αρχιφύλακες να είναι επικεφαλής τμημάτων που αρκετές φορές υπερβαίνουν τα 100 άτομα!

Τα προβλήματα της ομάδας, όμως, δεν αφορούν μόνο την αριθμητική της μείωση, αλλά και την ποιοτική της, αφού οι ελλείψεις σε υλικοτεχνική υποδομή είναι τεράστιες.
Τα στελέχη της ομάδας ΔΙΑΣ, «έβγαλαν» τον χειμώνα χωρίς να τους έχουν δοθεί κατάλληλες μπότες και αδιάβροχα (για τις μηχανές), ενώ μέχρι πρότινος δεν είχαν καν αλεξίσφαιρα γιλέκα ποιότητος.

Πέραν αυτών, υψηλόβαθμοι αξιωματικοί της ΕΛΑΣ, επιχειρούν να εκφυλίζουν τον ρόλο τους – που είναι η καθημερινή αντιμετώπιση της εγκληματικότητας στις γειτονιές – αφού τους τοποθετούν ακόμη και ως συνοδούς αποστολών…ποδοσφαιρικών ομάδων!

Η όλη κατάσταση, μας κάνει να αναφωνήσουμε για μι ακόμη φορά την περίφημη φράση «Ελλάς το μεγαλείο σου!».
Η ίδρυση της ομάδας ΔΙΑΣ, ήταν το ΜΟΝΑΔΙΚΟ μέτρο που είχε θετικά αποτελέσματα και πολλαπλά οφέλη για την κοινωνία.
Οι πολίτες, είδαν μετά από πολλά χρόνια αστυνομικούς στους δρόμους του λεκανοπεδίου, ενώ δημιουργήθηκε και κλίμα - αίσθημα ασφάλειας.
Βεβαίως, οφείλουμε να τονίσουμε ότι η επιτυχία της ομάδας ΔΙΑΣ, οφείλεται στην αυταπάρνηση των μελών της, την οποία πλήρωσε και με αίμα συναδέλφων της.
Τώρα, οι ανταγωνισμοί και οι ίντριγκες των υψηλοβάθμων, σε συνδυασμό με την αμέλεια και ανοχή  που επιδεικνύει ο υπουργός Δημοσίας Τάξεως, Χρήστος Παπουτσής, την οδηγεί στον απόλυτο ευνουχισμό και τη…γραφειοκρατική δημοσιοϋπαλληλία!

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου