Δευτέρα 11 Απριλίου 2011

Τα βρόντηξε ο Ντερούζ από την τρόικα!

Νέος επιτηρητής της Ελλάδας,
 ο «σκληρός» Κρούγκερ!
Απόλυτη επιβεβαίωση του GR POST

Όσα αναφέραμε στην ανάρτηση με τίτλο (Στον αέρα η πέμπτη δόση, 7 Απριλίου), για την απροθυμία του ισχυρού άνδρα της διεύθυνσης Οικονομικών της Κομισιόν Σερβάς Ντερούζ, να συνεργάζεται με τον Γιώργο Παπακωνσταντίνου, φαίνεται ότι επιβεβαιώνονται πλήρως.
Εγκαταλείπει την Ελλάδα και τη θέση του επιτηρητή
της τρόικας και κατευθύνεται στην Πορτογαλία, η οποία εισέρχεται κι εκείνη στον μηχανισμό στήριξης.
Τη θέση του αναλαμβάνει ο «σκληρός» Γερμανός  Γιούνκερ Κρούγκερ, ο οποίος
θα έχει την εποπτεία του συνόλου των δανειοδοτήσεων της χώρας ενώ ταυτόχρονα θα παρακολουθεί την εξέλιξη του προγράμματος των 110 δις ευρώ.
Οι πληροφορίες που τον συνοδεύουν, αναφέρουν ότι πρόκειται περί στελέχους που δεν έχει την τεχνογνωσία του Ντερούζ, αλλά είναι περισσότερο σκληρός από εκείνον, στενοκέφαλος και ιδιαιτέρως απαιτητικός σε όσα αναφέρει το μνημόνιο.
Να υπενθυμίσουμε, πως ο Ντερούζ ήταν αυτός που τελευταία είχε αποκαλύψει με συνέντευξή του – στην προηγούμενη επίσκεψη της τρόικας στην Αθήνα –  τις επικείμενες αποκρατικοποιήσεις των 50 δισεκατομμυρίων ευρώ. Ο ίδιος ισχυρίζεται ότι το έπραξε κατόπιν συνεννόησης με την ελληνική κυβέρνηση και δη, τον Γιώργο Παπακωνσταντίνου, ούτως ώστε να προετοιμαστεί η ελληνική κοινωνία.
Μετά, όμως, τον νευρικό κλονισμό που προκλήθηκε από τα ΜΜΕ και τις αντιδράσεις, ακόμη και κυβερνητικών στελεχών, ο Παπακωνσταντίνου υποχώρησε και … «άδειασε» τον Ευρωπαίο αξιωματούχο, ο οποίος εθίγη σε προσωπικό επίπεδο.
Ταυτοχρόνως, ο Ντερούζ, όπως έλεγε στην Κομισιόν, αλλά και σε τηλεφωνική επικοινωνία του με τον Γιώργο Παπανδρέου, θεωρούσε ότι η Ελλάδα στέλνει στην Ευρώπη και στο ΔΝΤ, στοιχεία που δεν ανταποκρίνονται στην πραγματικότητα.
Πίεζε, μάλιστα, τον Ντομινίκ Στρος Καν και την Κομισιόν, να τον απαλλάξουν από την Ελλάδα!

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου