Κυριακή 10 Απριλίου 2011

Τι θα λέει το «Ζάππειο ΙΙ» της Νέας Δημοκρατίας

Θα αναφέρει ακόμη και την ολοκληρωτική νομιμοποίηση των αυθαιρέτων!


Η πρόσφατη δέσμευση του Αντώνη Σαμαρά για άρση των αδικιών που δημιούργησε η πολιτική της κυβέρνησης, σε χαμηλόμισθους και συνταξιούχους, προκάλεσε έντονη συζήτηση σε πολιτικό και οικονομικό επίπεδο. Ακόμη και
 εντός του κόμματός του, με διχογνωμίες και έντονο παρασκήνιο.
Πολιτικοί αναλυτές, δυσκολεύονται να ερευνήσουν το πεδίο απ’ όπου θα βρεθούν τα χρήματα για την αποκατάσταση των αδικιών, αλλά παράγοντες της Νέας Δημοκρατίας, συνιστούν υπομονή μέχρι το «Ζάππειο ΙΙ», όπου θα ανακοινωθούν οι δεσμεύσεις.

Εκεί, είναι ηλίου φαεινότερο, ότι ο Αντώνης Σαμαράς θα κληθεί να αποδείξει ότι…. «λεφτά υπάρχουν», αφού ήδη ο πήχης των προσδοκιών έχει ανέβει ψηλά.
Ήδη, έχει ξεκινήσει ένας αγώνας παραπολιτικών πληροφοριών για το ζήτημα, είτε από την αξιωματική αντιπολίτευση είτε από κυβερνητικούς κύκλους.

Στην κυβέρνηση, υποστηρίζουν ότι ο Αντώνης Σαμαράς θα μιλήσει αόριστα και δεν θα δεσμευτεί ποιους μισθούς και συντάξεις θα αποκαταστήσει. Δηλαδή, από ποιο ποσό και κάτω.

Στη Νέα Δημοκρατία, δεν ανοίγουν τα χαρτιά τους, ισχυριζόμενοι ότι «θα ήταν λάθος να πούμε από τώρα», αλλά υπάρχουν κι άλλες φωνές που ισχυρίζονται ότι «πρέπει να υπάρξει ξεκάθαρη δέσμευση ότι θα αποκατασταθούν όσοι μισθοί και συντάξεις δεν υπερβαίνουν τα 1000 ευρώ».
Όσοι έχουν τη δεύτερη άποψη, συμπληρώνουν ότι «για να γίνει αυτή η αποκατάσταση, απαιτείται να εξοικονομηθούν 500 εκατομμύρια τον χρόνο».

Στο «Ζάππειο ΙΙ», λοιπόν, πληροφορίες αναφέρουν ότι η Νέα Δημοκρατία θα καταθέσει προτάσεις, οι οποίες …προεξοφλούν έσοδα που μπορούν να γεμίσουν τα χρηματοφυλάκια της Τράπεζας της Ελλάδος.
Θα προτείνει την ολοκληρωτική νομιμοποίηση όλων των αυθαιρέτων, με την ελπίδα ότι θα υπάρξουν έσοδα που θα αγγίζουν ή θα υπερβαίνουν τα 5 δισεκατομμύρια  ευρώ.
Διαρρέεται ότι η πρόταση θα αναφέρει την εφάπαξ ρύθμιση, η οποία θα συνοδεύεται από νομοθέτημα που θα προβλέπει στο εξής ποινές κακουργηματικού χαρακτήρα, σε όσους παραβιάσουν στο εξής τους όρους δόμησης.
Η πρόταση, έχει επιπλέον στόχο τη δημιουργία υπεραξιών, από τις περιοχές που θα ενταχθούν, τόσο στους ιδιοκτήτες της γης, όσο και στο κράτος, ενώ – όπως ισχυρίζονται στη Συγγρού – υπεραξίες θα δημιουργήσει και η κατασκευή υποδομών.

Στο «Ζάππειο ΙΙ», η Νέα Δημοκρατία, θα αναφερθεί και στα «δημόσια φιλέτα», όπως το Ελληνικό.
Ο Αντώνης Σαμαράς, αναμένεται να προτείνει την μετοχοποίηση.
Δηλαδή, πολίτες και διάφοροι επενδυτές, θα έχουν τη δυνατότητα να προαγοράσουν μετοχές από την εταιρεία που θα αναλάβει την επένδυση, η οποία και θα δεσμευθεί να μοιράσει στους μετόχους το σύνολο του κέρδους.
Αν μια επένδυση κοστίσει 10 δισεκατομμύρια ευρώ και αποδώσει κέρδη 15, η εταιρεία θα είναι υποχρεωμένη να αποδώσει στους μετόχους της τα 5 δισεκατομμύρια.
Ο μέτοχος σε αυτή την περίπτωση θα έχει όφελος – με το όποιο ρίσκο αποτυχίας της επένδυσης- πολύ μεγαλύτερο ποσοστό απ’ ότι υα είχε αν το ποσό της επένδυσής του παρέμενε αποταμιευμένο σε κάποια τράπεζα.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου