Παρασκευή 15 Απριλίου 2011

Μήπως ζούμε σε άλλη χώρα;

Με όσα είπε σήμερα ο Γιώργος Παπανδρέου
…είμαστε η Σκανδιναβία του Νότου!

Η σημερινή εισηγητική ομιλία του πρωθυπουργού για να…ξανααλλάξουμε γιατί…ξαναβουλιάζουμε, περιείχε απολογισμό των 18 μηνών διακυβέρνησης ΠαΣοΚ, στον οποίο κατά τον Γιώργο Παπανδρέου, όλα πάνε καλά!
Προφανώς,
η πλειοψηφία των Ελλήνων ζει σε άλλη χώρα και δεν το έχει αντιληφθεί.
Με όσα, ανέφερε ο πρωθυπουργός ότι έχει πραγματοποιήσει η κυβέρνησή του, η Ελλάδα πρέπει να είναι η Σκανδιναβία του Νότου, αλλά εμείς δεν μπορούμε να το κατανοήσουμε.
Ο Γιώργος Παπανδρέου αναφέρθηκε σε μια σειρά από επιτυχίες (Σ.Σ.!!!), από μεγάλα …επιτεύγματα της κυβέρνησής του. Από το… ψηφιακό σχολείο μέχρι τις… μεγάλες αλλαγές στην παιδεία. μέχρι τις περικοπές δαπανών στην υγεία.
Ανέφερε, μάλιστα, ότι η Ελλάδα έχει λόγο στην περιοχή, αλλά μάλλον θα είχε λησμονήσει την ιστορία του Καστελόριζου που οι Τούρκοι θεωρούν…Μεσόγειο!

Ευχαρίστησε, επιπλέον, τους υπουργούς του για τη δουλειά που έκαναν και δεν…έχει ξαναγίνει ποτέ (Σ.Σ.!!!). Λησμόνησε, φυσικά, να τους ευχαριστήσει που δεν έχουν σφαχτεί μετά τις δημόσιες αντεγκλήσεις τους.
Κατά τον πρωθυπουργό όλα πάνε καλά.
Δεν υπάρχει γραφειοκρατία, δεν υπάρχει φτώχεια. Για την ανεργία; Ούτε συζήτηση. Οι επιχειρήσεις παίρνουν άδεια σε μια ημέρα, εκατοντάδες επαγγέλματα έχουν ανοίξει, στην Κερατέα οι κάτοικοι παίζουν μπιρίμπα με τους αστυνομικούς και η κοινοβουλευτική του ομάδα «Τζέγκα» με τους υπουργούς. Στα νοσοκομεία όλα είναι καλά, στην ανάπτυξη το ίδιο, ενώ οσοσνούπω έρχονται και οι μεγάλες επενδύσεις. Στον δε κρατικό τομέα, όλα είναι αγγελικά πλασμένα.
Σκανδιναβία του Νότου, σας λέω.
«Αναδιαρθρώνουμε το κράτος», είπε ο πρωθυπουργός. Απέναντι στη «λογική της φυγομαχίας και του “άστο γι αργότερα” απαντούμε με αποφάσεις και αλλαγές τώρα».
Μα για αλλαγές δεν μίλαγε και πριν από λίγο καιρό;
 Παρουσιάζοντας τον «Οδικό Χάρτη» για την έξοδο από την κρίση, είπε ότι  το πρόβλημα θα λυθεί σε βάθος όχι αν αναδιαρθρώσουμε το χρέος, αλλά όταν αναδιαρθρώσουμε τη χώρα».
Το θέμα είναι ότι δεν αναδιαρθρώνουμε,  αλλά εξαρθρώνουμε τη χώρα και κυρίως τον ιδιωτικό της τομέα.
«Αυτό που παρουσιάζουμε σήμερα, ξεπερνάει την δημοσιονομική διάσταση, είναι ο Οδικός Χάρτης που θα μας οδηγήσει από την Ελλάδα της κρίσης στην Ελλάδα της δημιουργίας», σημείωσε στην αρχή της ομιλίας του στο υπουργικό συμβούλιο ο κ. Παπανδρέου, υπογραμμίζοντας την αποφασιστικότητα της κυβέρνησης για την προώθηση και εφαρμογή των απαιτούμενων μεταρρυθμίσεων, για «να αλλάξουμε», όπως είπε, «την πατρίδα μια για πάντα προς το καλύτερο».
Όπως είπε ο Πρωθυπουργός, ο Οδικός Χάρτης στηρίζεται σε τέσσερις άξονες:
- Το δημοσιονομικό νοικοκύρεμα
- Το δημόσιο ως εργαλείο στην υπηρεσία του πολίτη
- Την ανάπτυξη
- Το αποτελεσματικό κοινωνικό κράτος
Ο Οδικός αυτός Χάρτης, δεν ξεκινάει από το μηδέν, παρατήρησε ο κ. Παπανδρέου και έκανε λόγο για συνεχή επικαιροποίηση, αλλά και λογοδοσία για το πώς ασκείται η πολιτική στη χώρα μας.
Τέλος, αναφερόμενος στις αντιδράσεις που σημειώνονται τελευταία για την πολιτική της κυβέρνησης, ο Γιώργος Παπανδρέου διεμήνυσε πως «η βία και η ανομία δεν έχουν θέση στη Δημοκρατία, ειδικά σε μία τέτοια δύσκολη συγκυρία» και κάλεσε για μία ακόμη φορά τις πολιτικές δυνάμεις του τόπου «να πάρουν ξεκάθαρη θέση».
Ήταν, ίσως, το μόνο σημείο της τοποθέτησής του που είχε δίκιο…

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου