Δευτέρα 16 Μαΐου 2011

Τον έχουν σε κελί μέχρι να δικαστεί!

Τον αναγνώρισε η καμαριέρα
πίσω από τζάμι!

Γράφει από τη Νέα Υόρκη
η Τίνα Λειβαδίτη

Δραματικές και άκρως εξευτελιστικές στιγμές περνά ο Ντομινίκ Στρος Καν, αφού η αμερικανική αστυνομία τον έχει φυλακίσει σε κελί
 του αστυνομικού τμήματος του Χάρλεμ, μέχρι το απόγευμα, όταν θα προσαχθεί στο δικαστήριο.
Στις ΗΠΑ, άλλωστε, η αστυνομία δεν διακρίνει τον επώνυμο από τον ανώνυμο και όσα προβλέπουν οι νόμοι, τηρούνται για όλους.
Είναι χαρακτηριστικό δε, ότι στην πρώτη μεταφορά του στο δικαστήριο, όπου έλαβε αναβολή μέχρι να γίνουν οι εξετάσεις dna, οδηγήθηκε σιδηροδέσμιος (βλέπε φωτογραφία ανάρτησης με τίτλο «Περιμένοντας το dna «τρίζει» η Ευρωζώνη»)!
Αυτή τι στιγμή, όπως αναφέρουν πληροφορίες από τη Νέα Υόρκη, εξετάζεται το γενετικό υλικό που βρέθηκε στα νύχια του, στα εργαστήρια του FBI.
Λίγο πριν, μεταφέρθηκε στο αστυνομικό τμήμα, η καμαριέρα που τον κατήγγειλε, όπου πίσω από το ειδικό τζάμι τον αναγνώρισε και επιβεβαίωσε ότι εκείνος είναι ο καταγγελλόμενος.
Μετά την αναγνώριση, η καμαριέρα αποχώρησε με συνοδεία αστυνομικών, οι οποίοι την επιβίβασαν σε ειδικό όχημα, με όλες τις προφυλάξεις ούτως ώστε να αποφευχθεί – για ευνόητους λόγους – η αποκάλυψη του προσώπου της.

Οι ίδιες πληροφορίες αναφέρουν ότι μετά την εξέταση του γενετικού υλικού, θα ακολουθήσει η προσαγωγή του στο δικαστήριο, όπου ο δικαστής θα αποφασίσει αν αποφυλακιστεί με εγγύηση και με ποιες προϋποθέσεις.


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου