Δευτέρα 16 Μαΐου 2011

Περιμένοντας το dna «τρίζει» η Ευρωζώνη!


Συνεδριάζει σήμερα στις Βρυξέλλες το συμβούλιο υπουργών Οικονομικών της Ευρωπαϊκής Ένωσης, με απόντα τον επικεφαλής του ΔΝΤ, Ντομινίκ Στρος Καν, ο οποίος κρατείται στο αστυνομικό τμήμα του Χάρλεμ, μετά τις καταγγελίας καμαριέρας του ξενοδοχείου που διέμενε, ότι
 επιχείρησε να τη βιάσει και την εξανάγκασε δυο φορές σε στοματικό έρωτα!
Οι υπουργοί Οικονομικών, θα έχουν κύριο αντικείμενο συζήτησης το ζήτημα της Ελλάδας και κυρίως αν θα δοθεί επιπλέον οικονομική βοήθεια στη χώρα μας. Συμφώνως με όσα αναφέρει το Associated Press, η απουσία του προσώπου-κλειδί είναι κομβικής σημασίας, ενώ να σημειωθεί ότι ήδη ακυρώθηκε η σημερινή συνάντηση στο Βερολίνο με τη Γερμανίδα Καγκελάριο, Άνγκελα Μέρκελ, κατά την οποία θα ετίθετο επί τάπητος το θέμα του ελληνικού χρέους.
Από τη μεριά της, η ελληνική κυβέρνηση, συμβαδίζοντας με την ανακοίνωση του Διεθνούς Νομισματικού Ταμείου, ότι η σύλληψη δεν επηρεάζει τη λειτουργία του, ο κυβερνητικός εκπρόσωπος, Γιώργος Πεταλωτής, σε δήλωσή του στο πρακτορείο «Dow Jones Newswires», τόνισε ότι:
«Η εξέλιξη δεν θα επηρεάσει το ελληνικό πρόγραμμα. Σύμφωνα με τις δηλώσεις, το μνημόνιο θα εξακολουθήσει να εφαρμόζεται όπως έχει συμφωνηθεί με το Ταμείο και την Ε.Ε.. Η εφαρμογή των μέτρων δεν έχει να κάνει με επιμέρους προσωπικότητες αλλά είναι θεσμικό ζήτημα».
Σε μία προσπάθεια να κατευνάσει τα πνεύματα ο υπουργός Οικονομικών της Γερμανίας, Βόλφγκανγκ Σόιμπλε, δήλωσε:
«Η σύλληψη του επικεφαλής του ΔΝΤ, Ντομινίκ Στρος Καν δεν θα επηρεάσει τις συζητήσεις που έχουν προγραμματιστεί για το πακέτο διάσωσης στην Ευρωζώνη.
Σε συνέντευξη του στο γερμανικό κανάλι ARD ο Σόιμπλε δήλωσε ότι τη θέση του Στρος Καν στις διαπραγματεύσεις θα πάρει άλλος αξιωματούχος του ΔΝΤ.
«Το ΔΝΤ είναι ένας μεγάλος οργανισμός και ικανός να λειτουργήσει».
Το Διεθνές Νομισματικό Ταμείο ανακοίνωσε νωρίτερα ότι ο δεύτερος στην ιεραρχία του, ο Τζον Λίπσκι, θα αναλάβει τα καθήκοντα του διευθύνοντος συμβούλου.

Eν αναμονή της δίκης

Εντός της ημέρας, ο Ντομινίκ Στρος Καν, θα προσαχθεί στο δικαστήριο, ενώ όπως έγινε γνωστό δεν έχει διπλωματική ασυλία.
Το αδίκημα της σεξουαλικής επίθεσης επισύρει ποινή ως και 20 χρόνια όπως και η απόπειρα βιασμού.
Η ομηρία επισύρει ποινή φυλάκισης από 3 ως 5 χρόνια.
Ένας από τους δικηγόρους του, ο Ουίλιαμ Τέιλορ, δήλωσε στο Γαλλικό Πρακτορείο ότι ο επικεφαλής του ΔΝΤ αρνείται όλες τις κατηγορίες που του απαγγέλθηκαν και θα δηλώσει αθώος.
Ο ίδιος δικηγόρος, ανέφερε:
«Ο πελάτης μου συναίνεσε πρόθυμα στην επιστημονική και ιατροδικαστική εξέταση, κατόπιν αιτήματος της κυβέρνησης».


Δίπλα του η σύζυγός του

Εν τω μεταξύ, η Αν Σενκλέρ, σύζυγος του κατηγορουμένου, βρίσκεται στο πλευρό του, ενώ εξέδωσε και ανακοίνωση, στην οποία αναφέρει:
«Δεν πιστεύω ούτε για ένα δευτερόλεπτο τις κατηγορίες που διατυπώθηκαν κατά του συζύγου μου. Δεν έχω καμία αμφιβολία ότι η αθωότητά του θα αποδειχθεί»




Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου