Τετάρτη 29 Ιουνίου 2011

Ο Βαλερί Ζισκάρ Ντ’ Εστέν, πάλι στο πλευρό της Ελλάδας!

Ποια είναι
η σημαντική πρόταση
του μεγάλου Γάλλου ηγέτη

Ο Βαλερί Ζισκάρ Ντ’ Εστέν, είναι ένας άνθρωπος στον οποίο η Ελλάδα έπρεπε να έχει στήσει ανδριάντα σε κεντρικό σημείο της Αθήνας, όχι μόνο επειδή είναι μέγιστος φιλέλληνας, όσο επειδή σ’ αυτόν στηρίχτηκε ο Κωνσταντίνος Καραμανλής στην επίπονη προσπάθειά του για την είσοδο της χώρας μας στην Ευρώπη (τότε) των δέκα!
Η συμπαράσταση του τέως Γάλλου προέδρου στην Ελλάδα ήταν παροιμιώδης και είναι πέρα για πέρα αληθινή ή άποψη πολλών, ότι ο Ντ’ Εστέν
 ήταν ο άνθρωπος που τότε, εξαΰλωνε κάθε αντίδραση Άγγλων, Ιταλών, Λουξεμβούργιων και πολλών άλλων.
Βεβαίως, αυτόν τον μεγάλο φιλέλληνα, που στην τελετή εισόδου της Ελλάδας στην ΕΟΚ μίλησε ελληνικά, τον διαπόμπευσαν τότε οι νυν κυβερνώντες, επειδή τους…ενόχλησε η προφορά του, αλλά αυτό είναι ίδιο της φυλής μας!
Γιατί τα θυμηθήκαμε όλα αυτά; Επειδή ο Βαλερί Ζισκάρ Ντ’ Εστέν, παρά την προχωρημένη του ηλικία, παραμένει μέγιστος υποστηρικτής της χώρας μας. Από το βήμα συνεδρίου στις Βρυξέλλες, δεν δίστασε να κάνει έντονη κριτική στους Ευρωπαίους ηγέτες και στους διεθνείς χρηματοπιστωτικούς οίκους που υποχρεώνουν μία χώρα σε δεινή οικονομική κατάσταση όπως η Ελλάδα, να πληρώνει τα χρέη της σε ένα σκληρό νόμισμα (ευρώ) την ώρα που η χώρα βρίσκεται αντιμέτωπη με ένα μη βιώσιμο βάρος χρέους και έχει υποχρεωθεί σε μεταρρυθμίσεις και περικοπές μισθών, με μια ουσιαστική εσωτερική υποτίμηση!
Όμως δεν έμεινε στις διαπιστώσεις. Προχώρησε σε προτάσεις, όπως επιβάλλεται σε μεγάλους ηγέτες. Πρότεινε να συσταθεί ένας ανεξάρτητος φορέας που θα αναλάβει τα χρέη της Ελλάδας και εν συνεχεία θα διαπραγματευτεί την αναδιάρθρωση του χρέους με τους ιδιώτες πιστωτές της.
Θύμισε, μάλιστα, ότι αυτή η συνταγή είχε χρησιμοποιηθεί και από τη Γαλλία, το 1930.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου