Δευτέρα 29 Απριλίου 2019

Γιατί με τον Νίκο Βλαχάκο




Γράφει
η Κυριακή Μπουρδάκου



Με ρώτησε προσφάτως ένας φίλος για ποιον λόγο συντάχθηκα με τον Νίκο Βλαχάκο στις δημοτικές εκλογές του Πειραιά.
Θα προσπαθήσω κωδικοποιημένα να μοιραστώ μαζί σας τη συζήτησή μας. Αρχικά σε ανθρώπινη/συναισθηματική βάση και μετά, σε άρθρο που θ’ ακολουθήσει, σε πολιτική/προγραμματική.
1.      Πρωτίστως, επειδή είναι Άνθρωπος! Ο άνθρωπος που όλοι γνωρίζουμε. Με τις προσωπικές και κοινωνικές υπερευαισθησίες. Ο άνθρωπος –συνάνθρωπος.
2.      Επειδή, όπου εργάστηκε, όπου ασχολήθηκε, προσέφερε το «είναι» του. Σ’ εμάς ως
πολίτες, ως ασθενείς, ως κοινωνία. Το έργο του στο «Μεταξά» ανεκτίμητο. Οι ελπίδες που έδωσε σε χιλιάδες ανθρώπους κατά τη διάρκεια της θητείας του, ωδή στην ανθρωπιά και στη νοικοκυροσύνη.
3.      Επειδή η ίδια η ζωή του δεν ήταν ένας απλός περίπατος σε σαλόνια αλλά τον σκληραγώγησε με το οικογενειακό του δράμα και τον έκανε καλύτερο.
4.      Επειδή είναι ερωτευμένος, όπως η αφεντιά μου, με τον Πειραιά των ονείρων μας. Ένα Πειραιά με λάμψη, τον Πολιτισμό του Βεάκη, του Τσαρούχη, του Πορφύρα, του Καββαδία… Ένα Πειραιά μακριά από τον σουσουδισμό του μικροαστισμού, πασπαλισμένο με αρμύρα και ντομπροσύνη που μας κληρονόμησαν οι δικοί μας Πειραιώτες….
5.      Επειδή πατάει στεριά! Ζωή χωρίς χρυσόσκονη και στολίδια. Με περηφάνια! Με μπέσα! Λέμε κάτι κι αυτό ισχύει χωρίς δεύτερες σκέψεις, σκοπιμότητες και μικροσυμφέροντα…
6.      Επειδή θέλω, όπως εκείνος, να σταματήσει το ανερμάτιστο, το ευκαιριακό! Να έρθει το φως ν’ αντικαταστήσει το γκρίζο… 
7.      Επειδή θέλω, όπως εκείνος, να επενδύσω στην ουσιαστική ανάπτυξη της πόλης μου. Προς όφελος των πολλών κι όχι μιας κάστας συμφερόντων. Για «χάρη του Πειραιά»…
8.      Επειδή θέλω, όπως κι εκείνος, να βλέπω καθαρές γειτονιές. Με «βασιλικό και δυόσμο» στα μπαλκόνια… Με τριαντάφυλλα και βοκαμβίλιες ν’ αγναντεύουν τη θάλασσά μας, τον Σαρωνικό… Χωρίς γκράφιτι, σπασμένα και βρόμικα πεζοδρόμια… Χωρίς να φοβόμαστε να βγαίνουμε από τα σπίτια μας…
9.      Επειδή, η επίλυση των καθημερινών προβλημάτων θέλει πρωτότυπη σκέψη, δυναμισμό και – το κυριότερο- αποτελεσματικότητα.
10.  Επειδή –πλην όλων των άλλων- ταγμένη ούσα ιδεολογικά στη φιλελεύθερη/κεντροδεξιά παράταξη, αποτελεί πρότασή της.
Και δη η καλύτερη!
11.  Επειδή, όλοι πια… γνωριζόμαστε!


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου