Δευτέρα 9 Μαΐου 2011

Μπολιασμένοι στους παραλογισμούς!

Να κάνουμε μια υπόθεση εργασίας.
Ας υποθέσουμε, ότι μια ημέρα ξυπνάει ο καλός Θεός της Ελλάδας με καλή διάθεση και αποφασίζει να κάνει το θαύμα του, μηδενίζοντας το έλλειμμα της χώρας μας.
Ξέρετε τι θα συμβεί, μετά από ένα μήνα, στην πραγματικότητα;
Ακόμη και τότε, που δεν θα έχουμε πίεση να αποπληρώνουμε δάνεια και τόκους, θα  ξαναβγούμε για δανεικά!
Κι αυτό, για τον απλούστατο λόγο
 ό,τι για τις ανάγκες μας χρειαζόμαστε περισσότερα απ’ όσα έχουμε ή συγκεντρώνουμε.
Είναι ξεκάθαρο ότι οι αριθμοί λένε πως κάθε μήνα μας λείπουν – δηλαδή μπαίνουμε μέσα- περισσότερα από 2 δισεκατομμύρια ευρώ!
Αυτό το πολύ απλό παράδειγμα, δεν το αναφέρει κανένας, ούτε από την κυβέρνηση ούτε από την παράλογη και περιθωριακή πληροφόρηση που λαμβάνουν οι Έλληνες.

Είναι χαρακτηριστικό, ότι εφημερίδες, τηλεοπτικά και ραδιοφωνικά κανάλια, ιστοσελίδες και blogs που καθυβρίζουν τους δανειστές μας ως τοκογλύφους, απατεώνες κλπ, μεταδίδουν ταυτοχρόνως τις αντιδράσεις όσων αρνούνται να μας δανείσουν και τους χαρακτηρίζουν ανάλγητους ή κακούς συμμάχους.

Αυτό, όμως, είναι παραλογισμός. Δεν μπορεί να συμβαίνουν και τα δυο. Συνεπώς, είτε οι «απατεώνες – τοκογλύφοι» επωφελούνται από τον ελληνικό δανεισμό και πίνουν το αίμα του λαού με τα συνακόλουθα Μνημόνια, άρα τρελαίνονται από «κερδοσκοπική» χαρά σε όποια προοπτική νέου δανεισμού. Είτε, από την άλλη μεριά, δεν έχουν το παραμικρό κέρδος από την όποια εμπλοκή τους στην ελληνική περιπέτεια, μας αντιπαθούν για την ανευθυνότητά μας κι’ έχουν φτάσει στα όριά τους καθ όσον αφορά την προθυμία τους να μας στηρίζουν οικονομικά.
 Το καταλαβαίνει κανείς; Φοβάμαι πως όχι, όπως δεν καταλαβαίνουμε ή δεν θέλουμε να καταλάβουμε ότι καταναλώνουμε περισσότερα απ’ όσα παράγουμε.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου