Τρίτη 10 Μαΐου 2011

«Η Ελλάδα κατέχει παράνομα Φαρμακονήσι και Αγαθονήσι»!

Προκλητικός ο Τούρκος πρόεδρος
του Δημοκρατικού Κόμματος!
Ο Καραϊσκάκης θα του απαντούσε
«στη μπούτσα μ’ σε γράφω…»,
αλλά σήμερα είναι ο Δρούτσας
και δεν έχουμε καθορίσει ούτε τις ΑΟΖ μας…

Στην Τουρκία διατείνεται ότι ανήκουν το Φαρμακονήσι και το Αγαθονήσι, ο πρόεδρος του Δημοκρατικού κόμματος Namik Kemal Zeybek, προκαλώντας την Ελλάδα και επιχειρώντας
 να δημιουργήσει ένταση στις σχέσεις των δυο χωρών. 
«Τα δύο αυτά νησιά ανήκουν βρίσκονται υπό την κατοχή της Ελλάδας», σημείωσε, τονίζοντας πως η κυβέρνηση του Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν παρέμεινε σιωπηλή.
Θέλοντας να αποδείξει τους ισχυρισμούς του, ανέφερε ότι το Φαρμακονήσι και το Αγαθονήσι ανήκουν στην Τουρκία σύμφωνα με τη Συνθήκη της Λωζάνης και βρετανικούς χάρτες του 1947.
Συνέχισε αναφέροντας ότι οι Έλληνες αξιωματικοί πηγαίνουν παράνομα στα νησιά αυτά, παραβιάζουν τα σύνορα και πατάνε σε τουρκικά εδάφη, ενώ κατηγόρησε τον Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν, επισημαίνοντας ότι επιτρέπει την παρανομία αυτή.
Όσο και αν η προκλητική δήλωση έγινε σε περίοδο που έχουν ξεκινήσει οι εκλογικές διεργασίες στην Τουρκία, άρα έχει εσωτερικούς αποδέκτες, δεν παύει να αποδεικνύει τις αλυτρωτικές διαθέσεις κορυφαίων Τούρκων αξιωματούχων.
Φυσικά, αν ζούσε ο Καραϊσκάκης, θα του απαντούσε με τον τρόπο του και τη χαρακτηριστική του έκφραση «στη μπούτσα μ’ σε γράφω»!
 Όμως σε μια περίοδο που η Ελλάδα ασκεί άτολμη, αν όχι ενδοτική εξωτερική πολιτική, με αποκορύφωμα τα τουρκικά αεροπλάνα - που ουσιαστικά πολιτικά ανενόχλητα - παραβιάζουν συνεχώς τον εναέριο χώρο της Ελλάδας και που ακόμη δεν έχουμε οριοθετήσει τις ΑΟΖ μας, για να μην ενοχλήσουμε την Τουρκία, πολλά μπορεί να περιμένει κάποιος.

Τι θα συμβεί, επί παραδείγματι, αν ο προκλητικός Τούρκος κάνει πράξη αυτό που είπε;
Δηλαδή, «θα πάω χωρίς βίζα, χωρίς διαβατήριο. Αν δεν βρω βάρκα, θα πάω κολυμπώντας και θα βγω στο νησί αυτό. Ξέρω ότι το έθνος δεν θα με αφήσει μόνο».
Τι θα συμβεί, αν ο Τούρκος πολιτικάντης, που δηλώνει οπαδός της πρώην πρωθυπουργού της Τουρκίας, Tansu Çiller, θελήσει να «ξαναστήσει» νέα Ίμια;

Μπορεί η φαιδρότητα να απαιτεί αδιαφορία ή φράσεις σαν του Καραϊσκάκη, μπορεί ακόμη και να μην προβλέπει απαντήσεις, αλλά καλού κακού ας ετοιμαζόμαστε, για μια ακόμη, πιθανή τουρκική προβοκάτσια.
Πολύ περισσότερο, όταν έρχεται καλοκαίρι, για το οποίο οι προβλέψεις λένε ότι η Ελλάδα θα έχει έντονο τουριστικό ρεύμα.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου