Δευτέρα 2 Μαΐου 2011

Και από το dna, επισήμως νεκρός ο Μπιν Λάντεν

Όπως ανακοινώθηκε πριν από λίγο, μετά από την ανάλυση του dna, ο επικεφαλής της Αλ Κάιντα, Οσάμα Μπιν Λάντεν, είναι νεκρός.
Σκοτώθηκε σε αμερικανική επιχείρηση στο Πακιστάν και η σορός του είναι στην κατοχή των Αμερικανών, όπως ανακοίνωσε αργά το βράδυ με έκτακτο διάγγελμά του στον αμερικανικό λαό από το Λευκό Οίκο,
 ο πρόεδρος Μπαράκ Ομπάμα.
«Αποδόθηκε δικαιοσύνη»,  υπογράμμισε ο αμερικανός πρόεδρος.
Ο Μπιν Λάντεν σκοτώθηκε σε μία έπαυλη στην πόλη Αμποταμπάντ, που βρίσκεται βόρεια του Ισλαμαμπάντ, στο Πακιστάν.

«Λίγο καιρό αφού ανέλαβα την προεδρία, έδωσα εντολή στον διευθυντή της CIA, Λέον Πανέτα, να αναγάγει τη δολοφονία ή τη σύλληψη του Μπιν Λάντεν σε πρώτη προτεραιότητα της μάχης μας εναντίον της αλ Κάιντα», επεσήμανε ο Ομπάμα.
«Τον περασμένο Αύγουστο, έπειτα από χρόνια επίπονης εργασίας από τις υπηρεσίες πληροφοριών μας, ενημερώθηκα ότι υπήρχαν πληροφορίες που οδηγούσαν στον Μπιν Λάντεν.
Χρειάστηκαν πολλοί μήνες για να επιβεβαιωθούν.
Και τέλος την προηγούμενη εβδομάδα κατέληξα στο συμπέρασμα ότι είχαμε αρκετές πληροφορίες για να δράσουμε και ενέκρινα μία επιχείρηση για τη σύλληψη του Μπιν Λάντεν προκείμενου να προσαχθεί στη δικαιοσύνη», πρόσθεσε στο διάγγελμά του ο αμερικανός πρόεδρος.

Πάντως ο αμερικανός πρόεδρος επανέλαβε ότι οι ΗΠΑ δεν μάχονται εναντίον του Ισλάμ.
«Ξεκαθάρησα, όπως το έκανε και ο πρόεδρος Μπους μετά την 11η Σεπτεμβρίου, ότι η μάχη μας δεν είναι εναντίον του Ισλάμ. Οπότε, όλοι όσοι πιστεύουν στην ειρήνη και την ανθρώπινη αξιοπρέπεια πρέπει να χαιρετίσουν τη δολοφονία του (Μπιν Λάντεν)» τόνισε.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου