Πέμπτη 3 Μαρτίου 2011

Φληναφήματα με στόχο το αύριο…

Ο Μιχάλης Χρυσοχοΐδης, έκανε δυο πέναλτι την ίδια ημέρα. Ένα με την αστυνομία και ένα με την τιμή της βενζίνης!


Νάτον και ο «άφθαρτος» Χρυσοχοΐδης, που όλοι νομίζαμε ότι είχε χαθεί στην γραφειοκρατία του…αγώνα του κατά της ακρίβειας.
Έδωσε το «παρών», χωρίς ουσιαστικά
 να πει τίποτα.
Λες κι έχει πάρει μαθήματα από τον Άκη Τσοχατζόπουλο.

Ο υπουργός που έγινε δημοφιλής επειδή… μια βόμβα έσκασε στα χέρια του τρομοκράτη Σάββα Ξηρού, που πέρασε εσχάτως από το Δημοσίας Τάξεως και…δεν ακούμπησε και …πολεμάει την ακρίβεια ως…ήρωας με παντούφλες, μέσα σε μια μόλις ημέρα έκανε δυο χονδροειδέστατα πέναλτι!

Πέναλτι πρώτο:
Μόλις έπεσαν νεκροί οι δυο αστυνομικοί κι ενώ οι συνάδελφοί τους κατήγγειλαν ότι η αστυνομία δεν έχει τα στοιχειώδη «εργαλεία» για να κάνει τη δουλειά της, ο Χρυσοχοΐδης βγήκε και είπε:
«Η αστυνομία δεν χρειάζεται υλικοτεχνική υποδομή, αλλά ενίσχυση της κοινωνικής συνοχής»!

Μπά; Τόσα χρόνια που το κόμμα του, συντεταγμένο πίσω από την αριστερά καλλιεργούσε τόσα και τόσα εναντίον της αστυνομίας, δεν τον ένοιαζε η πληγείσα κοινωνική συνοχή και η συνεχής αποδοκιμασία της αστυνομίας;

Πέναλτι δεύτερο:
Μόλις η βενζίνη τράβηξε την ανηφόρα, φτάνοντας είκοσι λεπτά πριν τα δυο ευρώ, βγήκε κι είπε το άλλο αμίμητο:
«Δεν χρειάζεται πλαφόν…»!

Γειασάν του Μιχαλάκη!
Στη Κρήτη η βενζίνη έφτασε τα 2 ευρώ κι εκείνος…χτενίζεται!

Ο υπουργός που θέλει να είναι παρών στην μεταπαπανδρεϊκή εποχή (ελέω της βόμβας που έσκασε στα χέρια του τρομοκράτη), πήρε σβάρνα τα ραδιόφωνα διαλαλώντας τις απόψεις του.

Οι δημοσιογράφοι των ρωτούσαν για την έκρηξη στη τιμή των καυσίμων, δηλαδή μια απτή πραγματικότητα που την βλέπει οποιοσδήποτε στις αναγραφόμενες τιμές στα πρατήρια (1,8 σήμερα).
Τον ρωτούσαν και αν θα φθάσει η βενζίνη τα 2 ευρώ σε όλη την Ελλάδα, όπως υπάρχουν μεγάλοι φόβοι.
Ο Χρυσοχοΐδης, τον χαβά του:
«Δεν πρέπει να σπέρνουμε τον πανικό…Γιατί να φτάσει στα 2 ευρώ, αφού η Ελλάδα εισάγει μόνο το 10% του πετρελαίου από τη Λιβύη;».

Έλα ντε;
Τότε γιατί στη Κρήτη πουλιέται, ήδη, 2 ευρώ;

Τι να πει ο μεγάλος υπουργός;
Απέδωσε την ανοδική τροχιά που καταγράφει η τιμή της αμόλυβδης στους φόρους που έχουν επιβληθεί και οι οποίοι, όπως είπε, οφείλονται στην οικονομική κατάσταση στην οποία έχει φτάσει η χώρα.
Τώρα καταλάβαμε…  
Μούγκα για την φορομπηχτική πολιτική που από την τιμή της βενζίνης το 50% είναι φόροι, μούγκα για τους κερδοσκόπους, μούγκα για το πάρτι πρατηριούχων και εταιρειών, μούγκα για τους πλημμελείς ελέγχους. 
Άλλα λόγια ν’ αγαπιόμαστε. 
Το γύρισε στην αστυνομία ως ο…μέγας ειδικός!  Στην ομάδα «Δίας» που έφτιαξε.
Αλλά, που την έβγαλε στους δρόμους χωρίς να την εξοπλίσει!
Χωρίς σφαίρες, χωρίς αξιόπιστες μηχανές κι αυτοκίνητα, χωρίς κράνη, χωρίς αλεξίσφαιρα γιλέκα…
Κι ύστερα θυμήθηκε την…ανάγκη ενίσχυσης των υπηρεσιών δίωξης του εγκλήματος και την καλύτερη εκπαίδευση των αστυνομικών.
Και γιατί δεν τα έκανε ή έστω δεν τα ξεκίνησε όταν ήταν υπουργός;
Φληναφήματα, ξαναλέμε, με τα οποία δηλώνει παρών σε εξελίξεις που ίσως να μην αργήσουν…. Αλλά, με δυο πέναλτι εις βάρος σου την ίδια ημέρα, άντε να πάρεις την πρώτη θέση…

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου