Παρασκευή 4 Μαρτίου 2011

Κρασοκανάτα ο πατερούλης!

Είναι γνωστό ότι ο πατερούλης Στάλιν ήταν γερή…κρασοκανάτα (ελπίζουμε να μη …κάνει πορεία το ΠΑΜΕ γι’ αυτή μας τη διαπίστωση), όταν δεν ασχολείτο με την εξόντωση των αντιπάλων του καθεστώτος που είχε εγκαθιδρύσει. Είναι, επίσης γνωστό, ότι
 η βότκα ήταν ένα από τα πιο αγαπημένα του…ροφήματα!
Τώρα, όμως, αποκαλύπτεται ότι και το κρασάκι δεν τον…χάλαγε!
Αυτό, έγινε γνωστό μετά την αποκάλυψη ότι η Γεωργία θέλει να εξαγοράσει από την αμερικανική εταιρεία Dozortsev & Sons τα δικαιώματα που κατέχει για τη διακίνηση και εμπορία στις ΗΠΑ του γεωργιανού κρασιού «Χβαντσκάρα». Αυτό ήταν το αγαπημένο κρασί του Στάλιν, το οποίο κατανάλωνε σε μεγάλες ποσότητες και δεν το αποχωριζόταν ποτέ!
Είναι χαρακτηριστικό ότι ο συγκεκριμένο κρασί, το είχε μαζί του στη Γιάλτα, στην περίφημη διάσκεψη που έγινε τον Φεβρουάριο του 1945 με τους Ουίνστον Τσόρτσιλ και Φραγκλίνο Ρούζβελτ. Μάλιστα, με αυτό κέρασε τον Άγγλο και Αμερικανό ηγέτη. Προφανώς, όμως, ο ίδιος είχε πιει πολύ περισσότερο από τους συνομιλητές του – και ευτυχώς- αφού όταν ο Τσόρτσιλ του πέρασε το χαρτάκι στο οποίο έγραφε ότι η Ελλάδα θα μείνει στη δυτική επιρροή, συμφώνησε χωρίς δεύτερη κουβέντα.
Πράγματι, το συγκεκριμένο κρασί είναι κα- τα-πλη-κτι-κό κι ο γράφων μαζί με άλλους συναδέλφους δημοσιογράφους είχαμε την ευκαιρία να το δοκιμάσουμε στα ταξίδια με την εθνική μας ομάδα στην Τυφλίδα.
Παράγεται, δε, σε μια απομακρυσμένη περιοχή της Γεωργίας, αλλά η παραγωγή του έχει μειωθεί κατά 80% από το 2006, μετά το εμπάργκο της Ρωσίας στις εισαγωγές της από τη γείτονα χώρα της.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου