Δευτέρα 18 Απριλίου 2011

«Ο Γιώργος στηρίζει όσους δεν τον στηρίζουν»

Εντάσεις από τις διαπιστώσεις
συνεργατών του πρωθυπουργού


Η κυβέρνηση και το ΠαΣοΚ εξακολουθούν να βρίσκονται επάνω σε ένα τεντωμένο σκοινί.
Διαφωνίες υπουργών στο σταθεροποιητικό πρόγραμμα που παρουσίασε ο Γιώργος Παπανδρέου.
Διαφωνίες και διγλωσσία υπουργών σε κορυφαία ζητήματα πολιτικής, όπως
 οι αποκρατικοποιήσεις.
Προσωπικές πολιτικές υπουργών, ανεξαρτήτως των συνολικών κυβερνητικών πολιτικών.
Βουλευτές, τόσο από την εκσυγχρονιστική ομάδα, όσο κι από το «βαθύ, ΠαΣοΚ, απειλούν κάθε λίγο και λιγάκι με «αντάρτικα».
Ο πρώην πρόεδρος του ΠαΣοΚ και πρώην πρωθυπουργός, βγαίνει και συνεντευξιαζόμενος προτείνει δικές του πολιτικές και δη αναδιάρθρωση του χρέους!
Συνδικαλιστές - πρωτοκλασάτα κομματικά στελέχη, απειλούν με…αίμα, αν προχωρήσουν οι αποκρατικοποιήσεις και…χάσουν τα …προνόμια συνδιοίκησης των ΔΕΚΟ, ενώ απειλούν με sms τους υπουργούς και βουλευτές του κόμματος.

Καταστάσεις τραγελαφικές.
Που, μοιραία, φτάνουν στους στενούς συνεργάτες του Γιώργου Παπανδρέου και προκαλούν συνεχείς εντάσεις και κλυδωνισμούς που κρύβονται πίσω από τις βαριές κουρτίνες του Μεγάρου Μαξίμου.
Σήμερα, έγινε «κόλαση» με την περιβόητη συνέντευξη Σημίτη στο «Βήμα».
Ακούστηκαν βαρύτατες καταγγελίες (βλέπε ανάρτηση με τίτλο «Στο κάδρο των εκσυγχρονιστών ο Γιώργος».
Τη μήνη των πλέον στενών συνεργατών του πρωθυπουργού δεν γλίτωσαν και κάποιοι υπουργοί.
Είναι όλοι εκείνοι, που ενώ συμφώνησαν με τον Γιώργο Παπανδρέου στην αναγκαιότητα των νέων μέτρων σε κατ’ ιδίαν συναντήσεις, αμέσως μετά, στο υπουργικό συμβούλιο …άλλαξαν γνώμη και άρχισαν να διαφωνούν.
Τα βέλη αφορούσαν, κυρίως, τους Χρήστο Παπουτσή, Ευάγγελο Βενιζέλο, Μαριλίζα Ξενογιαννακοπούλου, Λούκα Κατσέλη και λιγότερο την Τίνα Μπιρμπίλη και κάποιους άλλους υπουργούς.
«Πως είναι δυνατόν να πείσουμε, όταν οι μισοί υπουργοί διαφωνούν με τις αποκρατικοποιήσεις;» έλεγαν διερωτώμενοι «ποιός θα στηρίξει και ποιός θα εφαρμόσει ένα πρόγραμμα σωτηρίας όπως αυτό που παρουσιάσαμε;»
Η μεγάλη έκρηξη έγινε όταν έγινε γνωστό ότι ο πρωθυπουργός μελετά να συμμετάσχει αυτή την εβδομάδα σε δράσεις του υπουργείου Πολιτισμού, με τον Παύλο Γερουλάνο.
Οι φωνές έφθασαν μέχρι τον…Εθνικό κήπο!
Η πλέον ήπια έκφραση που ακούστηκε αφορούσε … «λάθος» του πρωθυπουργού.
«Κάνει λάθος που επιμένει να στηρίζει υπουργούς που δεν στηρίζουν το πρόγραμμά του…», αφήνοντας ερωτηματικά, δεδομένου ότι ο υπουργός Πολιτισμού δεν έχει δώσει μέχρι στιγμής, δημοσίως τουλάχιστον, δικαιώματα κριτικής περί τούτου.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου