Τρίτη 19 Απριλίου 2011

Εκνευρισμός για το non paper του Βενιζέλου

Στο Μαξίμου ισχυρίζονται
ότι ο Βενιζέλος
«παίζει» πάλι το παιχνίδι του

Την περίοδο πριν τις νέες εξαγγελίες του πρωθυπουργού, όλοι στο πολιτικό παρασκήνιο στοιχημάτιζαν ότι οι σχέσεις του με τον υπουργό Άμυνας και
 αντίπαλό του στις εσωκομματικές διαδικασίες, Ευάγγελο Βενιζέλο, έχουν αποκατασταθεί πλήρως.
Είναι, χαρακτηριστικό, ότι ακόμη και διαρροές από το Μέγαρο Μαξίμου, ισχυριζόντουσαν ότι ο Ευάγγελος Βενιζέλος, θα είναι ο πιθανότερος νέος αντιπρόεδρος της κυβέρνησης, αν και όταν γίνει ανασχηματισμός.

Όμως, η στάση του υπουργού Άμυνας, να διαφοροποιηθεί στην κρίσιμη συνεδρίαση του υπουργικού συμβουλίου, αμέσως μετά την ομιλία του Γιώργου Παπανδρέου, την προηγούμενη Παρασκευή, προκάλεσε αρχικά έκπληξη και σε δεύτερο χρόνο εκνευρισμό στο επιτελείο του Μεγάρου Μαξίμου.
Στη συγκεκριμένη συνεδρίαση, όπως αποκαλύψαμε, ο Ευάγγελος Βενιζέλος, κράτησε σαφείς αποστάσεις από όσα προανήγγειλε ο πρωθυπουργός, ενώ στη συνέχεια άνθρωποι του στενού του περιβάλλοντος, ενημέρωσαν αναλυτικά, με non paper,τους δημοσιογράφους για τις θέσεις του, θέλοντας να καταστήσουν σε όλους γνωστό ότι ο υπουργός Άμυνας δεν συναινεί άκριτα.

Είναι χαρακτηριστικό, πως όταν το non paper του Ευάγγελου Βενιζέλου έφτασε στα χέρια συνεργατών του Πρωθυπουργού και διαπιστώθηκε ότι σε αυτό περιέχονταν και θέσεις που δεν εξέφρασε στο υπουργικό συμβούλιο, η ένταση και ο εκνευρισμός κορυφώθηκαν.
Μάλιστα, ενημερώθηκε ο ίδιος ο πρωθυπουργός, ο οποίος- συμφώνως με πληροφορίες -δεν  άργησε να προσχωρήσει στην άποψη των συνεργατών του.
Ότι δηλαδή, ο Ε. Βενιζέλος, μετά από μια περίοδο με προφίλ «καλού στρατιώτη του Κινήματος και της κυβέρνησης», αποφάσισε εκ νέου να διαφοροποιηθεί. Ενδεχομένως για να ξαναπάρει θέση σε μια πιθανή κούρσα διαδοχής.

Με το non paper ο Ε. Βενιζέλος, όπως ισχυρίζονται συνεργάτες του πρωθυπουργού, καθιστά σαφές ότι δεν διαφωνεί με την οικονομική πολιτική Παπακωνσταντίνου, απλώς και μόνο για να διαφωνεί. Έχει δική του πολιτική αντίληψη για την οικονομία.
Οι ίδιοι συνεργάτες του Γιώργου Παπανδρέου, έλεγαν αργά χθες το βράδυ, ότι «με τα τερτίπια του, το μόνο που κατάφερε ο Βενιζέλος, είναι να σταματήσει κάθε κουβέντα σχετικά με το ενδεχόμενο να τοποθετηθεί αντιπρόεδρος της Κυβέρνησης στον επόμενο ανασχηματισμό (αν επιλεγεί ως κίνηση) ή μετά τις πρόωρες εκλογές- αν τις κερδίσει το ΠαΣοΚ.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου